Effkowe pole III
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Effkowe pole III
Ewuś co jest odpisz bo Dorotki szkoda już dziewczynisko prawie płacze a my też kliknij choć ok. 

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, pamiętam Twój domek z czasów budowy. Ucieszyłam się, że Cię znalazłam, ale coś rzadko w tym swoim wątku bywasz
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka- przyszłam z rewizytą - Twoje trawy zachwyające - jak to dobrze- skok i jesteśmy w Przemyślu, chwila i w Toruniu, za chwilę w Ostródzie - i wszędzie przejazne duszyczki 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Effciu wpadłam pogapić się na trawiochy a Ty co wyprawiasz....no....
Skąpisz nam takich widoków....
Oj nie ładnie, nie ładnie
ściskam Cię baaardzo mocno

Skąpisz nam takich widoków....
Oj nie ładnie, nie ładnie

ściskam Cię baaardzo mocno

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Pogoda nas nie rozpieszcza ,choć właściwie do tej pory nie było na co narzekać,ja mogłam jedynie narzekać na brak czasu do pogrzebania w ziemi
Od jakiegoś czasu jestem zdania że pomimo iż na wiosnę wszystko budzi sie do życia ,to dla mnie jesień jest najpiękniejszą porą roku.
Hm... chyba ciągle to powtarzam ,a co tam.

Od jakiegoś czasu jestem zdania że pomimo iż na wiosnę wszystko budzi sie do życia ,to dla mnie jesień jest najpiękniejszą porą roku.
Hm... chyba ciągle to powtarzam ,a co tam.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, fantastycznie!
Jak ja się stęskniłam za Twoimi trawiastymi obrazkami. Wiesz co? Zachwycał mnie zawsze ten rządek rozchodników pod trawami. I super, że się nie pokładają. Jakąś dobrą odmianę trafiłaś. Pamiętasz, że kiedyś w Sulejowie dałaś mi kawałek miskanta Little Silver Spider? Ładnie sobie teraz kwitnie i przypomina mi o Tobie
Jak ja się stęskniłam za Twoimi trawiastymi obrazkami. Wiesz co? Zachwycał mnie zawsze ten rządek rozchodników pod trawami. I super, że się nie pokładają. Jakąś dobrą odmianę trafiłaś. Pamiętasz, że kiedyś w Sulejowie dałaś mi kawałek miskanta Little Silver Spider? Ładnie sobie teraz kwitnie i przypomina mi o Tobie

- Edyta1
Ewo, w swoim ogrodzie najbardziej kocham czas począwszy od połowy sierpniaE@K66 pisze:
![]()

Pozdrawiam - Edyta
- Galicjanka
- 100p
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Sezon ma sie ku końcowi,kolory znikają z grządek i wszystko staje sie szaro bure.
Wydawać by sie mogło ,że znamy dalszy ciąg scenariusza,coraz chłodniejsze dni,słota i plucha.
Z takim nastawieniem szłam dziś na działkę ,miałam wziąć rasztę karp wykopanych dalii i kanny.

Zapakowałam wszystko i juz zbierałam sie do wyjścia gdy mój wzrok powędrował w stronę traw (jak zawsze)
Musialam mieć strasznie głupią minę gdy popatrzylam na Variegatusa
mniej więcej coś takiego.....
Moj ukochany ,najcudowniejszy i najukochańszy Variegatuś zakwitl.

Dla tych co teraz stukają sie po głowie z ubolewaniem i myślą ze mi odbiło śpieszę z wyjaśnieniami, Variegatus kwitnie bardzo rzadko w naszym klimacie ,ponieważ sezon wegetacyjny dla niego jest zbyt krótki w Polsce.

no i to tyle.....
Wydawać by sie mogło ,że znamy dalszy ciąg scenariusza,coraz chłodniejsze dni,słota i plucha.
Z takim nastawieniem szłam dziś na działkę ,miałam wziąć rasztę karp wykopanych dalii i kanny.
Zapakowałam wszystko i juz zbierałam sie do wyjścia gdy mój wzrok powędrował w stronę traw (jak zawsze)
Musialam mieć strasznie głupią minę gdy popatrzylam na Variegatusa

Moj ukochany ,najcudowniejszy i najukochańszy Variegatuś zakwitl.
Dla tych co teraz stukają sie po głowie z ubolewaniem i myślą ze mi odbiło śpieszę z wyjaśnieniami, Variegatus kwitnie bardzo rzadko w naszym klimacie ,ponieważ sezon wegetacyjny dla niego jest zbyt krótki w Polsce.

no i to tyle.....

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Effcia , z takim nastawieniem ja dzisiaj powitałem dzień. Zaskoczyła nie aura pozytywnie , nie spełniły się zapowiedzi synoptyków.
Z tym wydłużonym okresem wegetacji nie do końca się zgodzę. Podam to na przykładzie ostróżek. Bywało ,że na wczesnych odmianach miałem 3 razy kwiaty , na późnych 2 . Teraz wczesne mają pączki , a późne ledwie rozwinęły kwiaty. Miskantus od Ciebie też zakwitł , okrywać go na zimę

Z tym wydłużonym okresem wegetacji nie do końca się zgodzę. Podam to na przykładzie ostróżek. Bywało ,że na wczesnych odmianach miałem 3 razy kwiaty , na późnych 2 . Teraz wczesne mają pączki , a późne ledwie rozwinęły kwiaty. Miskantus od Ciebie też zakwitł , okrywać go na zimę

-
Noooo Efffcia ....to są foty
Variegatus ...jak dla mnie może w ogóle nie kwitnąć, jest taki śliczny ,tak samo Morning Light czy Cosmopolitan i Cabaret
I ja w końcu mam Variegatka....bo ten od Ciebie okazał się jakimś innym...ale też kwitnie
A Little Silver Spider...ten to dopiero jest okaz ...nie dość ,że rośnie już w kilku ogrodach to u mnie kępiocha znowu na pół metra średnicy
A u mnie zakwitł M.Giraffe...choć niski jeszcze i M.Giganteus....a nie spodziewałam się
ściskam

Variegatus ...jak dla mnie może w ogóle nie kwitnąć, jest taki śliczny ,tak samo Morning Light czy Cosmopolitan i Cabaret

A Little Silver Spider...ten to dopiero jest okaz ...nie dość ,że rośnie już w kilku ogrodach to u mnie kępiocha znowu na pół metra średnicy

A u mnie zakwitł M.Giraffe...choć niski jeszcze i M.Giganteus....a nie spodziewałam się

ściskam

- Edyta1
Ewo, u mnie Zebrinus też zakwitł
. Jedna ogrodniczka pisała, że u niej nawet Morning Light zakwitł
.
Zebrinusa mam od 2008 r. i kwitnie 2-gi raz
.

Zebrinusa mam od 2008 r. i kwitnie 2-gi raz

Pozdrawiam - Edyta
Dawno nie oglądałam tych twoich pięknych traw, naprawde warto do ciebie co jakiś czas zaglądać.U mnie rozplenica pokazała pazur jest taka że och.Jak patrzę na trawy u mnie to nie chcę jeszcze deszczowych dni.
niech będzie.Pozdrawiam serdecznie.

Co mnie cieszy i za czym zawsze bardzo tęsknię.
Ewa-moje zielone
Ewa-moje zielone
- Galicjanka
- 100p
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11

Dalie jeszcze nie ścięte przez mróz, kwitną sobie pewnie jeszcze dzień albo dwa.

W obawie przed nocnymi przymrozkami i pozrywałam wczoraj wszystkie pomidory z folii, a wyszło tego jeszcze 4 wiadra

Teraz jeszcze czosnek posadzić.

Pozdrawiam Gosia
-
Effcia...a jaka cudna jest ta podszczypywana sosenka....cudeńko z niej robisz
Brrr ale u mnie zimno...i leje cały dzień...nie mam jak nowych różyczek posadzić
a u Ciebie jak tam 

Brrr ale u mnie zimno...i leje cały dzień...nie mam jak nowych różyczek posadzić