Tropiki (triki)

Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

Ładny ten pierwszy muśnięty różem ;:333 Zresztą masz masę obfitych kwitnień ;:215
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna prezentacja Janeczko ;:224
Amarantowy śliczny, ilekroć widzę takiego w sklepie, kusi mnie, żeby zabrać go ze sobą, ale mam podobnego lamparcika z wąsikami więc to mnie powstrzymuje :D
Ten drugi zapewne wie, że tak bardzo Ci się nie podoba, dlatego chce Ci to wynagrodzić swoim kwitnieniem, żebyś przypadkiem nie zechciała go komuś oddać :D Ma niesamowicie czerwoną warżkę, która mocno odbiega od koloru płatków ;:oj
Reanimek kwitnie już prawie 4 miesiące ;:138

No widzisz Twój biały ma rekordową ilość korzeni, ale przynajmniej pięknie kwitnie, a mój się obija :roll: Biały z amarantową warżką pięknie rozkrzewiony ;:oj

Ten biały muśnięty różem najpiękniejszy ;:167
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Pati, Alicjo, Justynko, Madziu - dzięki, moje storczyki też Wam dziękują ;:196

Przyrzekam, że to ostanie fotki dziś.

ZÓŁTASKI

1. Muśnięty różem ze mną jest 18 miesięcy. Zakwitł na jednym pędzie, tylko 6 kwiatkami. Paków już brak.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. Taki brudasek... mam go niespełna dwa miesiące, kwitnienie marketowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3. Golden beauty ma wielu zwolenników, ja też do nich należę ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

4. Żółta mini nadal ma 5 kwiatów. Może nigdy nie przekwitnie? A może ona sztuczna jest? ;:306

Obrazek

5. Ruda mini na koniec, też utrzymuje kwiatuszka.

Obrazek

Z aparatem przez najbliższy czas do storczyków nie podchodzę. Chyba, że zakwitnie biały w fioletowe kropeczki.
Mam nadzieje, że nie przesadziłam z ilością fotek ;:306 ;:306 ;:306 Oj tam, te 2 czy 3 stronki ;:306 To nie moja wina, że wszystkie (15 szt.) w tym samym czasie zechciały kwitnąć?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

wreszcie nie muszę zazdrościć Ci tej rudej bo mam swoją ;:306 widzę, ze to co najlepsze, czyli żółtodzioby zostawiłaś na koniec ;:333 Jeszcze zatęsknisz za 15 storczykami kwitnącymi w tym samym czasie ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Mowilam ,ze tak bedzie ,ze wszystkie beda w tym samym czasie kwitly.Zoltki sa cudowne!!!! One i Amarantowe ;:167
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Kochana po to zakładamy wąteczki, żeby chwalić się swoimi kwitnieniami :D Dla mnie to sama przyjemność oglądać tyle kwitnień na raz ;:oj
Piękne żółtaski ;:138 ;:138 Ja również tak zaglądam na te Golden Beauty i może w końcu się skuszę :D Kaczuszka wyjątkowo pięknie Ci się trzyma ;:138 Może rzeczywiście jest sztuczna ;:306 Ruda ślicznotka ;:138 Również za nią zaglądam ;:224
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

Kwiaty cudne ;:167 Ja kocham wszystkie falki ;:167 Ale zdjecia to po prostu mistrzostwo ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękne kwitnienia ;:180 , u mnie zero, za to u Ciebie można oglądać do woli ;:oj ;:63
Pozdrawiam - Justyna
Darka89

Post »

jeden dzień nieobecności, a tu taka fotorelacja ;:oj
Przepiękne masz storczyki ;:108
ja kocham wszystkie żółcie ;:167 chociaż te muśnięte różem też podbiły moje serducho ;:224 ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Janeczko co za podsumowanie ;:oj Kaczucha ciągle w formie widzę ;:204
A mam pytanko przy okazji:
Jak u Ciebie z długością kwitnienia Amarantowego? Ten mój coś już dwa kwiaty zrzuca, stanowczo za szybko (chociaż myślę, że to te upały +otwarte okna w nocy :| )
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kochani, kilka słówek mam dla Was.
Jedno wielkie dziękuję.

Tomek, amarantowy w terminarzu:
29 kwietnia br - zauważyłam pędzik
08 lipca - rozwinął pierwszy kwiatek,
obecnie - rozwinął już wszystkie pąki
Zauważ, że jest to moje kwitnienie. Został przeniesiony wprawdzie tuż po wypuszczeniu pędu z okna wschodniego na zachodnie ( inny pokój), ale w fazie niewielkiego wzrostu pędu. Twój (Mamuśki) jednak zakupiony z kwiatkami. Pewnie kwestia aklimatyzacji.
Grzebiąc dalej w statystykach: ;:306 zakupiony w ubiegłym roku rozkwitnięty, miał jeszcze tylko dwa pąki. Kwitł dokładnie 2 miesiące.
Po upływie kolejnych dwóch miesięcy, przedłużył pęd i kwitł znów dwa miesiące. Mam nadzieję, że pomogłam zrozumieć.

Daria, dziękuję. Cieszę się, że moje phal się podobają. Kiedy jednak porównam "holenderskie" parapety - Loli, Marty i Alicji - no cóż dodać, byłaś w tych wątkach, widziałaś..
I Ty miłośniczką żółtych? Żółte są piękne, ale niestety jaśnieją z czasem. I nie jest to tylko moje spostrzeżenie.

Justynko, oglądaj do woli.
Jakie zero - a wczorajszy upominek od M.?

Marta, fotki robione zwykłym kompaktem. Marzy mi się coś "lepszego". Ale... najpierw leki i rehabilitacja, potem opłaty, potem storczyki, a potem... już tylko podszewka w portfelu ;:306

Madziu, żółta mini (kaczuszka) jest wyjątkowa. Trafił mi się kosmiczny egzemplarz ;:306 Choć to niemożliwe, to chciałabym, żeby nigdy nie przekwitła.
Golden beauty nigdy u mnie nie kwitł zbyt obficie, ok. 7 kwiatków, ale jego niesamowity kolor sprawia, że ze wszystkich żółtych prezentuje się najciekawiej. Mam jeszcze jednego storczyka o cytrynowych kwiatach i czerwonej warżce, ale zbiesił się i dotychczas nie wydał pędzika.
Ruda mini wygląda jakby chciała przedłużyć pędy, u innych również jak widzę. Ale jak się okazuje, tylko tak czaruje...

Kasiu, no fajnie się złożyło, że kwitną teraz. Stojąc na oknie wyglądają jak w witrynie kwiaciarni ;:306 Ale nie koniec kwitnień jeszcze. Bo co prawda wyżej prezentowane zaraz przekwitną, jednak trzy już tuż, tuż, i kolejne trzy zapączkowane. A może jeszcze brassia i oncidium?

Aniu
, też masz Rudą, wiem i cieszę się. Może kolejny Klubik , tym razem - miłośników Rudej? ;:306
Dufin pisze:Jeszcze zatęsknisz za 15 storczykami kwitnącymi w tym samym czasie ;:224
Jest wyjście. Idę do marketu i kupuję paletkę, dwie ;:306
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Janeczko śliczne kwitnienia i wspaniałe zdjęcia ;:138 ;:138 ;:138
Darka89

Post »

gianna pisze:Kochani, kilka słówek mam dla Was.
Jedno wielkie dziękuję.

Daria, dziękuję. Cieszę się, że moje phal się podobają. Kiedy jednak porównam "holenderskie" parapety - Loli, Marty i Alicji - no cóż dodać, byłaś w tych wątkach, widziałaś..
I Ty miłośniczką żółtych? Żółte są piękne, ale niestety jaśnieją z czasem. I nie jest to tylko moje spostrzeżenie.

Janeczko nie ma co porównywać się do parapetów " holenderskich ", bo nigdy Ich nie dogonimy ;:145 ;:306
Twoje są bardzo bogate i kolorowe ;:215
Żółte uwielbiam, nawet moja Mama ;:224 Dziś stałam przed dylematem zakupienia Golden albo tego białego z piegami i jednak biały na dzień dzisiejszy zwyciężył ;:131 za rzadki okaz u mnie :| ale nie ukrywam, że Golden też u mnie zawita :twisted:
Co do blaknięcia - owszem, mam cytrynka i najstarsze kwiatki już mu blakną. Chociaż i tak jest piękny ;:224
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kama dziękuję ;:196 Powrotu do zdrowia życzę ;:168 A przy okazji kup sobie jakieś szelki, co by się przypiąć do tej Twojej kobyłki ;:306
Darka89 pisze:
Janeczko nie ma co porównywać się do parapetów " holenderskich ", bo nigdy Ich nie dogonimy ;:145 ;:306
Co prawda, to prawda ... ;:145
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Przepiekne zdjecia ;) To oczywiscie zasluga jeszcze piekniejszych modeli :) Mam wiekszego brata tej Twojej zoltej mini :) Przepiekna jest tez i ruda ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”