"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Post »

;:168 Mariolko wiesz czasem a nawet często w przeszłości....byłam zazdrosna o książki bo mi Go zabierały a ja tylko w pracy mogłam poczytać... :roll: Wsi rzeczywiście nie cierpi z racji swego trudnego dzieciństwa w owej spędzonego...Kija w mrowisko nie włożyłaś :) bo ja taaaam swoje wiem :uszy
Pati też przytulam ;:168 :D B na tym zdjęciu wygląda na spokojnego dziadunia wręcz takiego do przytulenia....wiem, wiem specjalnie tak Go zdjęłam byście Mu współczuły ;:306
Teraz jedziemy do miasteczka by zapisać się do medycznych specjalistów :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Taki spokojny i taki wyciszony Basi mężuś, że nie wiem, co ta baba cheeee ;:306 ..no i oczytany ;:215
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusia a widzisz jakie on ma wielkie uszy ;:oj i pasiasta więzienną koszulę ;:306
Nooo :lol: rzeczywiście fajny jest jak tak leży, czyta.... ;:170
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

ra_barbara pisze:
Najmłodszej Latorośli trza pokazać czym dziadek z babcia się trudnią....czaseeem :wink:
Obrazek
O, chorobcia, Basiu, wygraną na konkursie drwali macie już w kieszeni! A leśniczy o tym wie? ;:306
Pasiasta koszula u B. ... to i pewnie łańcuszek kołysze się u nóg, czego nie pokazałaś! ;:306
Uściski!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu wybrałaś piękny obiekt do fotografowania(myślę o tej słodziżnie w różowym) ;:215 A wiesz,że ona jest bardzo do Ciebie podobna?Takiego intelektualisty(teraz myślę o mężusiu) to ja Ci zazdroszczę.Mój,niestety,oszczędza oczy ;:224 A co on czyta,tzn.jaki tytuł?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

ra_barbara pisze: Kicię zamieniłam na cudowny czarny kolor
Obrazek
Pamiętacie Jędrulowe początki ? Właśnie przeglądam sobie różne wątki (gardło mnie boli, siedzę w domu) i natknęłam się na to wystraszone maleństwo ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu B. wzrok ma słaby to słuch dobry, stąd ucho słusznych rozmiarów. A koszule toż Ty mu sama taką kupiłaś, specjalnie! więźnia z niego zrobiłaś i trzymasz na wsi wbrew jego woli ;:185
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No popatrz jak te nasze kochane dziewczynki obstają za Twoim panem i władcą ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ElleBelle pisze:No popatrz jak te nasze kochane dziewczynki obstają za Twoim panem i władcą ;:306 ;:306
Bo my uwielbiamy czytać o tym, jak Basia go wychowuje, jak ją za bardzo przeciw nastawimy, to jeszcze chłopa wyrzuci i nuuuudy będą ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Pati jak zawsze masz rację ;:180 Nie ma obaw Basia na Banderasa zdana i będzie z nim do ostatnich dni ;:7 No bo z kim by się kłóciła i drewno z lasu by woziła ;:306 Mój tam do lasu ze mną nie pojedzie bo pewnie się boi ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolka widzę :lol: delikatnie ....zmienia temat na Jędrulowy, no cóż jak widzisz prawie wszystkie ciągną dalej.... Don Antonio....ze mną na czele :heja
http://www.glol.pl/pictures/23/picture_2329.gif ;:306
Marysiu niestety głuchy też bywa ;:174
Maska pisze: trzymasz na wsi wbrew jego woli ;:185
i to jest prawda ;:333
Elu najbardziej to Helenka Go żałuje i współczuje Mu
Pati podpuszcza mnie, ale młodej wybaczam,no o ma rację.... ni ma co pisać :roll: ....jesień....
Mirusiu B czyta z przerwami i przez lupę, jednym słabo widzącym okiem, wolniej mu idzie niż kilka lat temu ;:131
a czyta: " Testament" Barucha Milcha.
Zuziu to nie jest leśniczego rewir ;:215

Unijna kasa na takie sprzęciory na wsi....wypasione ławeczki i stojaczki na rowery a to chyba ;:162 integracyjny jakiś zakątek by wieśniacy spotykali się przy ognisku, czy co? Miejsce wybrał p. sołtyso-radny w jednej osobie....nad basenem strażackim, a jakże ;:333 , gdzie odór wali w nozdrza, znad zielonej zaglonionej wody a i z pobliskiego domu ścieki wypływają sobie ;:219 Po prostu ma facet wyobraźnie, ludziska kręcą nosami i głowami, bo kto im tam będzie siedział, żeby choć bliżej sklepu to choć Jabolowi Ludzie by sobie spoczęli albo i drzemkę odwalili.... ;:306
Obrazek

taką torebeckę muszę sobie uszyć jeszcze ;:333
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu dziwisz się, że czasem nie słyszy, przecież facet słyszy to co chce!
To ja opiszę dwie inwestycje w mojej gminie 1. to stworzenie przy trasie olkuskiej ( tir co parę sekund) ogródka dla dzieci ;:oj : zakupiono działkę na pewno droga ! zrobiono huśtawki i inne bajery - teraz cały czas ktoś ma fuchę, bo trzeba to kosić - dzieci zero bo tylko wredna matka dzieci do takiego smrodu zaprowadzi! 2. mamy taki basen strażacki w sąsiedniej wsi przy drodze od paru tygodni coś się dzieje ustawiono eleganckie latarnie, które świecą się całą noc :idea: teraz robią alejkę z kostki brukowej aż kiedyś staniemy i zrobię fotkę, chyba kogoś porąbało, że to wymyślił :| kto i po co tam pójdzie to nie wiem! a kanalizacji we wsi nie ma, bo nie ma pieniędzy ;:124 ;:124
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ha, a u nas w ramach dotacji unijnej zrobili drogę do cmentarza... pieknie wyasfaltowane 100 metrów, A4 takiej cudnej nawierzchni nie ma - dotacja duża była, starczyło tez na wyasfaltowanie drogi do pani radnej ;:224 Szkoda tylko, że żeby dojechać do drogi do cmentarza, trzeba przejechać kilometr przez wieś wądołami, no i 90% odwiedzających mieszka na miejscu i idzie zwykle na cmentarz pieszo... ale pójść sobie może po europejsku ;:306
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Podobno Marysiu te unijne dudki mają iść na ściśle określone cele i to nie koniecznie te tzw. cele mają praktycznie i sensownie służyć ludzkości wiejskiej, której ubywa, u nas ta sama historia, na sąsiedniej wsi ludziska same zrobiły fajny plac zabaw, drewniane huśtawy, drabinki itp. a po drugiej stronie drogi postawiono nowy unijny plastikowy plac zabaw, piaskownice już połamane.No szkoda słów, przykłady można by mnożyć ;:222
Pati u nas chodnika walnęli 150m. na więcej nie ma kasy, a poza tym ja nie bardzo popieram tę trasę chodnikową mało dzieci, ludzie jeżdżą rowerami i autami, chyba że tym ;:304 Jabolowym Ludziom by ich samochód nie pstryknął. A ja się zbuntowałam i nie pozwalam pod moja siatką kopać na chodnik ;:224
Ide kopać bo fajnie jest na dworze :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Basiu a ja się cieszę że dudki unijne w mojej miejscowości są ...he, he poprawiają moją ulicę pełną wybojów a pod asfaltem dziurawym są KAMyki już ekipę montuję coby mi pomogła... ;:306
...a patrząc na Twojego eM widzę swojego z tą lupką... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”