Myślałam że dzisiaj chociaż na chwilę pójdę na działkę.Niestety pogoda jest ponura i mży. Bardzo smutny dzień. Może jutro będzie lepiej, taka pogoda mnie męczy. Dosyć jednak na narzekania bo może być gorzej.
Maju Mnie specjalnie Agnes nie zachwyca, był taki moment że chciałam się jej pozbyć. No jakoś się utrzymała. Wydaje mi się że im jest starsza tym może jest ładniejsza. Zobaczymy co pokarze w tym sezonie. Natomiast Karl Heinz Hanisch od początku co cudna róża.
Aniu Mój błękitny Anioł, trochę początkowo kaprysił, ale teraz już jest dobrze.Co do Matadora, nic na razie nie mogę powiedzieć szczególnego. Kupiłam go wiosną ubiegłego roku, był zdrowy chyba do wiosny tego roku, bo liście dopiero stracił w lutym po kolejnym przymrozku. Jeśli chodzi o kwiaty to bardzo ładne czerwone około 5cm. miał powtarzać kwitnienie, ale niestety nie doczekałam się drugiego kwitnienia. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Jeśli nie powtórzy kwitnienia wychodzi z mojego ogrodu. Mam sąsiadkę która przyjmuje wszystko czego się. chcę pozbyć.
Iga Nie wierzę nie przez cały rok nie kupiłaś tej róży, bo przecież na twoje warunki pogodowe to wspaniałą róża. Ja nawet nie robię jej kopczyków, a mam dwie.
no to dalsze wspomnienia.
te drzewka owocowe rosną na razie w donicy i o dziwo owocują. Może wreszcie je w tym roku wysadzę.