Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

Dalie super. ;:215 Uwielbiam każde. Ta ostatnio przypomina mi chryzantemę. Doniczkowce równie piękne , wiosenne. Tylko szkoda ich na tę pogodę. :? Mam nadzieję , że w nienaruszonym stanie przetrwają. Moja prymulka już przekwitła i praktycznie padła. Ale dzień w dzień wypuszczała ogrom kwiatów. Ja chyba też pomyślę nad stroikiem z żonkili , takie uniwersalne. Bardzo ładny kolor orlika. Nie puszcza jeszcze pędów? On jest w rzeczywistości niebieski czy fioletowy? Ja też dziś będę w ogrodniczych , ciekawe czy coś przytaszczę. (Muszę się pilnować. ;:173 )
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

I to są male zakupy? :;230
Ale jakie cudne!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko!...zgadza się, to jest mój raj...tylko muszę go "dopieścić" :;230
Krystianie ...tak to wszystko co widać na zdjęciach jest nasze...To zabudowanie z czerwonym daszkiem to domek i kojec naszego "stróża" , który wabi się Fido...a obok wiaty na przyczepki ...
Garaże mamy bliżej domu...Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie.... ;:180
Dorotko!...witam cieplutko....wczoraj cały dzień świeciło słoneczko...dzisiaj też nie skąpi swoich promieni choć jest lekki wiaterek a temp. +5...
...można rzec....pogoda przyzwoita. Śniegu coraz mniej ....pojawiły się w ogrodzie rozległe, zielone plamy...a to już napawa optymizmem. ;:168
Mirko! :wit ...oczywiście,że jest gdzie rozbić namiot...tylko nieciekawie wygląda później trawnik...
Co roku mamy też przez ok. 3 tygodni...nieciekawe miejsce po basenie...ale coś za coś...Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Nataszko!...miejmy nadzieję,że już wkrótce będzie prawdziwa wiosenna pogoda. Jesteśmy spragnieni ciepełka i kolorów ;:108
Pozdrawiam serdecznie!
Maryno!...cieszę się,że nie nudziłaś się w moim ogrodzie...dziękuję za budujące słowa, które będą mobilizujące do dalszych działań
Zapraszam w każdej wolnej chwili....będziesz zawsze mile widziana ... ;:168
Karolino35!....ja też czekam z utęsknieniem na lato... ;:108
Jestem "ciepłolubna"....Pozdrawiam ;:168
Julianno!...oj chciałaby ...chciała do ogrodowego, kolorowego "raju"
...tez tęsknię...do nowych widoków w ogrodzie, tym bardziej,ze będzie to pierwszy sezon, w którym mogę dużo czasu poświęcić na zmiany . ;:108
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ;:168
Renatko1962...cieszę się,że tak odbierasz moje ogrodowe prezentacje!Zapraszam w każdej wolnej chwili...ja też chętnie do Ciebie zagladam...choc nie zawsze pozostawiam ślad...Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Majko1971...wszyscy tęsknimy do kolorowych widoków ....dała nam się ta zima we znaki...no i niestety ....swoje oblicze pokazuje nadal.
U mnie od kilku dni słonecznie i bez opadów...a przewidywane nocne mrozy okazały się łaskawsze niż zapowiadali...
Zdecydowanie nie jest to , na co wszyscy czekamy. Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Misiu!...ja tez miałam problemy ze snem, po wczorajszym"spektaklu" kwiatowym...w Guben.aż dech zapierało/ oczywiście w doniczkach/
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo ;:3
Tadziu!...to nie jest hortensja ....bluszcz zwyczajny... Rośnie na sośnie , z jedną gałęzią. Pozostawiłam taką nietypową kompozycję...
Sosna musiała być wycięta ponieważ stanowiła zagrożenie dla budynku mieszkalnego i bardzo zacieniała. Ten wspaniale porastający ją bluszcz, na który czekałam kilka lat uchronił ją przed całkowitym ścięciem...a dla ozdoby pozostawiliśmy jedną gałąź...Ileż wywołuje ona zdziwienia wśród naszych gości,którzy zastanawiają się skąd ta gałąź wyrasta ;:oj :;230 Obok rośnie też nietypowy , wiekowy świerk/30 lat/...też żywot jego miał się skończyć...przekonałam męża o moim wielkim sentymencie do zasadzonych moją ręką pierwszych drzew...i w tak oto sposób uchroniłam przed całkowitym wycięciem. Trochę dziwnie wygląda "podgolony" z gałęzi na wysokości około 8-10 m... i pozostawiona około 10-12 m czapa. Pod nim rośnie też bluszcz...ale od ubiegłego roku. Myślę,ze jego prezencja będzie ciekawsza gdy na dobre to pnącze oplecie go.
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
Elu!/ElleBelle/..tez tęsknię za kolorkami w ogrodzie...a jeszcze bardziej za ogrodowymi pracami ....oczywiście przy sprzyjającej ku temu pogodzie. Pozdrawiam ;:168
Tosiu! :wit ...zakamarków tak dużo,że brakuje czasami tygodnia , aby do każdego z nich dotrzeć...oczywiście bez niedziel...w niedzielę "świętuję , odpoczywam, relaksuję się i podziwiam efekty pracy" ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie jeszcze tych zielonych plam nie ma, wszędzie zalega śnieg, ale pomalutku ...
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p
Od: 19 mar 2013, o 19:36

Post »

oj tak, sklepy już od dawna kuszą zielenią a za oknem wiosny wciąz nie widac.... ja ostatnio widziałam śliczne bratki zwisajace w sklepie... w zeszłym sezonie kwitły mi pieknie do końca lata...ale teraz to niby gdzie ja mam je sobie wsadzic :(
OGRÓD- kocham go bo każda garstka piachu leży tak jak ja sobie wymyśliłam :)
Moja garstka piachu
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozkopać śnieg i wsadzać. :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś...powoli dostaję porządnego powera...Pozdrawiam cieplutko! ;:168
Mariolu!...ten ludek...to nie w moim guście...
To prezent z wyjazdu od dziadka dla wnuczki :;230
Julianno!...bratki są takie urzekające ... kolory takie śliczne....a mi jakoś wśród kwiatów podoba się każdy kolor.
... ja jestem w dobrej sytuacji ...na razie nic mi nie ukradli...choć w mojej miejscowości zdarzają się kradzieże, ale raczej na obrzeżach wsi.
Krystianie!...ja też uwielbiam dalie.W moim wielkim ogrodzie doskonale sprawdzają się...Mam też warunki do przechowywania...
Orlik wypuścił juz pędy...a jego kolor identyczny na zdjęciu jak na opakowaniu...nie wiadomo czy tak samo zakwitnie.
Dorotko!...tym razem to ja bardziej byłam powściągliwa w zakupach ...a mój eM prowokował ... ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Bogusiu piękne dalie sobie kupiłaś .Będą pasowały do twojego ogrodu ,
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno!...hartowane bratki nie boją się małych mrozów.
Ja swoje posadzę w duże donice...i będą zdobiły wejście do domu. W razie zapowiedzi dużych mrozów wstawię je 3 schodki wyżej ...zabudowana z trzech stron weranda...jedna ściana z dużą taflą szklaną...myślę,że będą bezpieczne.
Dorotko!...śniegu nie muszę odkopywać...bo posadzę je w donicach...
..a zresztą w ogrodzie tez znalazłoby się już "bezśnieżne miejsce"...gorzej gdy znowu napada...
Ewuniu!/ewa_rozalka/...witam cieplutko!...
Uwielbiam dalie...a w moim wiejskim ogrodzie dobrze się "czują" i zdobią go do późnej jesieni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ja też je lubię .W tym roku będę miała około 20 .Już nie mogę się doczekać. :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu!...ja bez problemu przechowywałam dalie co roku w piwnicy...w tym roku część bulw całkowicie zaschła...
Nie mogę...w mojej piwnicy też "ocieplenie " klimatu... :;230
Karolino!...ten staw to nasze "dobrodziejstwo"/ podlewanie roślinek/... i radość...
Na 4 zdjęciu...nasze boisko do siatkówki... siatka zdjęta ...sezon zakończony... ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Bogusiu ale żeś sobie wiosenki do domciu przyniosła ;:138
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zakupy, piękne dalie, ja mam nadzieję na swoje, oby wytrzymały jeszcze troszkę ;:108
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Bogusiu miałam w ubiegłym sezonie takie bratki. Jak kupowałam , to były takie maluśkie sadzoneczki, potem się rozrosły i całe lato zdobiły rabatki.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”