Chryzantemowy ogród -pasja Jatry
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chryzantemowy ogród -pasja Jatry
Jak kolorowo 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
TERENIU.....byłam na blogu...byłam w sklepiku i wiesz jaki kłopot ........tyle ich masz że nie wiadomo na które się zdecydować....za wiele nie można bo miejsca też nie za wiele, ale dobrze że mam jeszcze działkę na ROD będę mogla spełniać zachcianki......
....po raz pierwszy widzę takie ilości w takich kolorach chryzantemy, zupełnie nie świadoma byłam tego..........ach jak dobrze, ze trafiłam na to forum....
pozdrawiam
....po raz pierwszy widzę takie ilości w takich kolorach chryzantemy, zupełnie nie świadoma byłam tego..........ach jak dobrze, ze trafiłam na to forum....
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Witam wiosennie zimową porą

Pogoda u mnie bardzo wiosenna 9c na plusie i w dodatku słonko ,pracując wczoraj w ogrodzie miałam wrażenie ,że to przynajmniej kwiecień

Dzisiaj również czekają mnie podboje ogrodowe , czekam aż się rozjaśni temperatura wiosenna mam już 6C +, więc jak tu nie korzystać z takiej aury .

Na pewno dla wielu roślin taka pogoda wcale nie jest taka wspaniała i jak to bywa przy ciepłych pogodach w styczniu , wiele roślin może ucierpieć gdy przyjdą większe mrozy .

Sylwia85ja również dziękuję i zapraszam tak często jak tylko masz na to ochotę , postaram się urozmaicić nam wspólne czekanie do kwitnień chryzantem .

Fraszka_1Natalko staram się , korzystając z ciepłych dni wykorzystując rodzinkę robie nowe rabaty więc będzie jeszcze bardziej kolorowo.

leszczynaKrysiu dziękuję troszkę przez tyle lat się uzbierało ,potwierdzam wybór ciężki ale jeśli pozwolisz to Ci troszkę pomogę .

Z archiwum
Moja nowość
DUCHESS OF EDINBURGH- wys.60cm kwiat koloru winnego , półpełna z żółtym środkiem śred 6-8cm.
Bardzo przyciąga pszczoły .

odmiana Lübeck

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DUCHESS OF EDINBURGH piękna i już ją u Ciebie zamawiam. O ile oczywiście będzie w ofercie 

-
- 1000p
Piękna księżna
fakt, przyrody się nie da oszukać
gajnie, że rodzinka Ci pomaga 

- Jatra
- Kontakt:

Aniu Dziękuję , oczywiście mogę ją wpisać w kajecik , wiosną zobaczę ile jeszcze sadzonek mi zostało więc jedna powędruje do Ciebie .

Fraszka_1Dziękuję , wczoraj dostrzegłam jak wypuszczają mi wszystkie cebulowe , a lilie rosną jak oszalałe .

Dla miłych laseczek moja nowść
City D'oro -odmiana niska 30- 40cm ,kwiatki drobne śred .3cm ,zakwita wrzesień .

-
- 1000p
Mnie rosną krokusy
tzn. te, które uniknęły łap psa 

- Jatra
- Kontakt:
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Tereniu czy ty już piszesz w kajeciku? To mnie zapisz na corallo i City D'oro. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tereniu przyszłam do Ciebie z wizytą .
Bużka mi się otworzyła jak zobaczyłam twój ogród i kwiaty ,a chryzantemy zapierają dech .
Pięknie zaprojektowane rabaty to ja Tobie gratuluje
Bużka mi się otworzyła jak zobaczyłam twój ogród i kwiaty ,a chryzantemy zapierają dech .
Pięknie zaprojektowane rabaty to ja Tobie gratuluje

Pozdrawiam Alicja
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mnie podoba sie City D'oro
Chociaż szukam takich niziutkich ale różowych
Chociaż szukam takich niziutkich ale różowych
Teresko- i ja się przyszłam przywitać i podziękować za wizytę u mnie- jak napisałam u siebie.. z nieba mi spadłaś bo myślałam troszkę o chryzantemach zimujących i nieco błądziłam we mgle.. a od Twojego wpisu, jak po nitce- przez sklep internetowy, do kłębka- czyli TU
koniecznie, ale to koniecznie muszę coś u Ciebie kupić z chryzantem , a że to będą moje pierwsze z nimi kroki, to nieśmiało będę liczyć na Twoją pomoc i radę..
Zadałam u siebie pytanie do Ciebie, ale postanowiłam zadać u źródła..
Chciałabym posadzić chryzantemy 1sz przy furtce i symetrycznie po jednej sztuce po bokach schodów wejściowych. Chciałabym mieć nieduże, zwarte i wcześnie rozpoczynające kwitnienie... U Ciebie na pięknych zdjęcia widzę takie ładne kulki zwarte, w ofercie sklepu widziałam opisy przy niektórych "samokrzewiące"- czy to oznacza, że same robią się w zwarte kule, czy mają taką tendencje, ale trzeba im pomóc odpowiednim przycinaniem..?
Jestem też ciekawa, jak wcześnie zaczynają wegetację w sezonie wiosennym i jak to wygląda- co roku odradzają się od nowa z korzeni, czy zimą są łyse gałązki a wiosną zaczynają dostawać liści, rozgałęziają się z ubiegłorocznych gałęzi i kwitną..?
Jak wygląda pielęgnacja w sezonie, a co się dzieje po kilku latach- tzn czy trzeba np. co kilka lat podzielić krzaczek, albo go ściąć do zera i odmłodzić.. A może ich żywotność jest kilkuletnia i trzeba kupić nowy..?
Wybacz grad pytań, jednak jestem żywo zainteresowana chryzantemami, zupełnie niestety ich nie znając.. Pomożesz troszkę..?
Pozdrawiam

koniecznie, ale to koniecznie muszę coś u Ciebie kupić z chryzantem , a że to będą moje pierwsze z nimi kroki, to nieśmiało będę liczyć na Twoją pomoc i radę..
Zadałam u siebie pytanie do Ciebie, ale postanowiłam zadać u źródła..

Chciałabym posadzić chryzantemy 1sz przy furtce i symetrycznie po jednej sztuce po bokach schodów wejściowych. Chciałabym mieć nieduże, zwarte i wcześnie rozpoczynające kwitnienie... U Ciebie na pięknych zdjęcia widzę takie ładne kulki zwarte, w ofercie sklepu widziałam opisy przy niektórych "samokrzewiące"- czy to oznacza, że same robią się w zwarte kule, czy mają taką tendencje, ale trzeba im pomóc odpowiednim przycinaniem..?
Jestem też ciekawa, jak wcześnie zaczynają wegetację w sezonie wiosennym i jak to wygląda- co roku odradzają się od nowa z korzeni, czy zimą są łyse gałązki a wiosną zaczynają dostawać liści, rozgałęziają się z ubiegłorocznych gałęzi i kwitną..?
Jak wygląda pielęgnacja w sezonie, a co się dzieje po kilku latach- tzn czy trzeba np. co kilka lat podzielić krzaczek, albo go ściąć do zera i odmłodzić.. A może ich żywotność jest kilkuletnia i trzeba kupić nowy..?
Wybacz grad pytań, jednak jestem żywo zainteresowana chryzantemami, zupełnie niestety ich nie znając.. Pomożesz troszkę..?
Pozdrawiam
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Moniko, i to jest odpowiednia osoba, która odpowie Ci na pytanie, które mnie zadałaś
Teresko, dziękuję

Teresko, dziękuję

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Witaj Teresko. Monika z ust wyjęła mi te pytania, dlatego pozwolę sobie wykorzystać jej cytat i również prosić o odpowiedź.Monika-Sz pisze:.... koniecznie muszę coś u Ciebie kupić z chryzantem , a że to będą moje pierwsze z nimi kroki, to nieśmiało będę liczyć na Twoją pomoc i radę..
Chciałabym mieć nieduże, zwarte i wcześnie rozpoczynające kwitnienie...
Pozdrawiam
A tak poza tym, to muszę przyznać, że zdębiałam ogladając zdjęcia z początku wątku. Tak zawrotnie kolorowej jesieni na rabatach nie widziałam chyba nigdzie. Te kobierce chryzantem sa po prostu niesamowite

Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
TERENIU.....ja też przesiaduję w Twoim wątku jak poprzedniczki i wyobraź sobie że mam kłopot......tyle tych odmian
....mnie interesują chryzantemy do 60 cm wysokości.....moje zapotrzebowanie to około 10 krzaczków, może jednak Ty sama byś podsunęła coś a ja wtedy w mniejszej ilości łatwiej będzie podjąć mi decyzję......
...czy zamówienia toi już można składać....
....mnie interesują chryzantemy do 60 cm wysokości.....moje zapotrzebowanie to około 10 krzaczków, może jednak Ty sama byś podsunęła coś a ja wtedy w mniejszej ilości łatwiej będzie podjąć mi decyzję......
...czy zamówienia toi już można składać....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna