Chryzantemowy ogród -pasja Jatry

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chryzantemowy ogród -pasja Jatry

Post »

Jak kolorowo ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU.....byłam na blogu...byłam w sklepiku i wiesz jaki kłopot ........tyle ich masz że nie wiadomo na które się zdecydować....za wiele nie można bo miejsca też nie za wiele, ale dobrze że mam jeszcze działkę na ROD będę mogla spełniać zachcianki......
....po raz pierwszy widzę takie ilości w takich kolorach chryzantemy, zupełnie nie świadoma byłam tego..........ach jak dobrze, ze trafiłam na to forum....

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Witam wiosennie zimową porą :wit

Pogoda u mnie bardzo wiosenna 9c na plusie i w dodatku słonko ,pracując wczoraj w ogrodzie miałam wrażenie ,że to przynajmniej kwiecień ;:oj
Dzisiaj również czekają mnie podboje ogrodowe , czekam aż się rozjaśni temperatura wiosenna mam już 6C +, więc jak tu nie korzystać z takiej aury . ;:65

Na pewno dla wielu roślin taka pogoda wcale nie jest taka wspaniała i jak to bywa przy ciepłych pogodach w styczniu , wiele roślin może ucierpieć gdy przyjdą większe mrozy . :(

Sylwia85ja również dziękuję i zapraszam tak często jak tylko masz na to ochotę , postaram się urozmaicić nam wspólne czekanie do kwitnień chryzantem . ;:3

Fraszka_1Natalko staram się , korzystając z ciepłych dni wykorzystując rodzinkę robie nowe rabaty więc będzie jeszcze bardziej kolorowo. :tan

leszczynaKrysiu dziękuję troszkę przez tyle lat się uzbierało ,potwierdzam wybór ciężki ale jeśli pozwolisz to Ci troszkę pomogę . :uszy

Z archiwum

Moja nowość

DUCHESS OF EDINBURGH- wys.60cm kwiat koloru winnego , półpełna z żółtym środkiem śred 6-8cm.
Bardzo przyciąga pszczoły .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

odmiana Lübeck

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DUCHESS OF EDINBURGH piękna i już ją u Ciebie zamawiam. O ile oczywiście będzie w ofercie :uszy
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Piękna księżna ;:167 fakt, przyrody się nie da oszukać :wink: gajnie, że rodzinka Ci pomaga :D
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Dziękuję , oczywiście mogę ją wpisać w kajecik , wiosną zobaczę ile jeszcze sadzonek mi zostało więc jedna powędruje do Ciebie . ;:3

Fraszka_1Dziękuję , wczoraj dostrzegłam jak wypuszczają mi wszystkie cebulowe , a lilie rosną jak oszalałe . ;:oj Mam tylko nadzieje ,że bardzo mrożnej zimy nie będzie , a jeśli ma być to z obfitym śniegiem . :roll: Rodzinka nie ma wyjścia bo ja obalała i potem im jęczę , więc wolą skopać ,nawozić ziemi niż mnie wieczorkiem słuchać . :;230 :;230

Dla miłych laseczek moja nowść

City D'oro -odmiana niska 30- 40cm ,kwiatki drobne śred .3cm ,zakwita wrzesień .

Obrazek

Obrazek
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Mnie rosną krokusy ;:202 tzn. te, które uniknęły łap psa :wink:
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Natalko za wiele nie zdziałamy , przyroda robi swoje .Najwyzje zia będziemy cieszyć się kwiatami a wiosna podziwiać śnieg . ;:3

Dla Ciebie piekne ja serduszko odmiana Red.

Red- zakwita początek września , niska do 40cm wys.ciemno czerwona

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Tereniu czy ty już piszesz w kajeciku? To mnie zapisz na corallo i City D'oro. :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu przyszłam do Ciebie z wizytą .
Bużka mi się otworzyła jak zobaczyłam twój ogród i kwiaty ,a chryzantemy zapierają dech .
Pięknie zaprojektowane rabaty to ja Tobie gratuluje ;:138
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mnie podoba sie City D'oro
Chociaż szukam takich niziutkich ale różowych
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko- i ja się przyszłam przywitać i podziękować za wizytę u mnie- jak napisałam u siebie.. z nieba mi spadłaś bo myślałam troszkę o chryzantemach zimujących i nieco błądziłam we mgle.. a od Twojego wpisu, jak po nitce- przez sklep internetowy, do kłębka- czyli TU ;:oj
koniecznie, ale to koniecznie muszę coś u Ciebie kupić z chryzantem , a że to będą moje pierwsze z nimi kroki, to nieśmiało będę liczyć na Twoją pomoc i radę..
Zadałam u siebie pytanie do Ciebie, ale postanowiłam zadać u źródła.. :D
Chciałabym posadzić chryzantemy 1sz przy furtce i symetrycznie po jednej sztuce po bokach schodów wejściowych. Chciałabym mieć nieduże, zwarte i wcześnie rozpoczynające kwitnienie... U Ciebie na pięknych zdjęcia widzę takie ładne kulki zwarte, w ofercie sklepu widziałam opisy przy niektórych "samokrzewiące"- czy to oznacza, że same robią się w zwarte kule, czy mają taką tendencje, ale trzeba im pomóc odpowiednim przycinaniem..?
Jestem też ciekawa, jak wcześnie zaczynają wegetację w sezonie wiosennym i jak to wygląda- co roku odradzają się od nowa z korzeni, czy zimą są łyse gałązki a wiosną zaczynają dostawać liści, rozgałęziają się z ubiegłorocznych gałęzi i kwitną..?

Jak wygląda pielęgnacja w sezonie, a co się dzieje po kilku latach- tzn czy trzeba np. co kilka lat podzielić krzaczek, albo go ściąć do zera i odmłodzić.. A może ich żywotność jest kilkuletnia i trzeba kupić nowy..?

Wybacz grad pytań, jednak jestem żywo zainteresowana chryzantemami, zupełnie niestety ich nie znając.. Pomożesz troszkę..?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moniko, i to jest odpowiednia osoba, która odpowie Ci na pytanie, które mnie zadałaś :D
Teresko, dziękuję ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Monika-Sz pisze:.... koniecznie muszę coś u Ciebie kupić z chryzantem , a że to będą moje pierwsze z nimi kroki, to nieśmiało będę liczyć na Twoją pomoc i radę..
Chciałabym mieć nieduże, zwarte i wcześnie rozpoczynające kwitnienie...
Jestem też ciekawa, jak wcześnie zaczynają wegetację w sezonie wiosennym i jak to wygląda- co roku odradzają się od nowa z korzeni, czy zimą są łyse gałązki a wiosną zaczynają dostawać liści, rozgałęziają się z ubiegłorocznych gałęzi i kwitną..?

Jak wygląda pielęgnacja w sezonie, a co się dzieje po kilku latach- tzn czy trzeba np. co kilka lat podzielić krzaczek, albo go ściąć do zera i odmłodzić.. A może ich żywotność jest kilkuletnia i trzeba kupić nowy..?

Wybacz grad pytań, jednak jestem żywo zainteresowana chryzantemami, zupełnie niestety ich nie znając.. Pomożesz troszkę..?

Pozdrawiam
Witaj Teresko. Monika z ust wyjęła mi te pytania, dlatego pozwolę sobie wykorzystać jej cytat i również prosić o odpowiedź.

A tak poza tym, to muszę przyznać, że zdębiałam ogladając zdjęcia z początku wątku. Tak zawrotnie kolorowej jesieni na rabatach nie widziałam chyba nigdzie. Te kobierce chryzantem sa po prostu niesamowite ;:180
Pozdrawiam serdecznie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU.....ja też przesiaduję w Twoim wątku jak poprzedniczki i wyobraź sobie że mam kłopot......tyle tych odmian
....mnie interesują chryzantemy do 60 cm wysokości.....moje zapotrzebowanie to około 10 krzaczków, może jednak Ty sama byś podsunęła coś a ja wtedy w mniejszej ilości łatwiej będzie podjąć mi decyzję......
...czy zamówienia toi już można składać....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”