Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

Majka, macierzankowe dywnaniki wyglądają cudnie! Mam nadzieję, że porosną u mnie ścieżkę w ogrodzie ;:173
Dzisiaj była piękna pogoda, sezon wiosenny uznałam za otwarty ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niektóre macierzanki też mi się tak ładnie rozrosły :D Za to w cieniu wyrabiają różne harce i trzeba trochę pilnować, żeby nic nad nimi nie wyrosło.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, ale pięknie ta macierzanka musi wyglądać jak kwitnie. Mnie macierzanka wyginęła, ale to dlatego - chyba - że posadziłam ją w cieniu. Człowiek uczy się na błędach....
Muszę sobie sprawić w tym roku i zrobić takie dywaniki. I na słońce oczywiście ;:108
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Majka te zdjęcia są tak soczyście zielone, że aż mi się cieplej w serduchu zrobiło. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No i gdzie ja tam miałam dzisiaj czas, narobiłam się jak dziki osioł ale za to jaka jestem szczęśliwa - dzisiaj bo jutro to się pewnie nie ruszę. :heja
Chłopaki podcinali dzisiaj dęby - wycinali suche i te nisko rosnące gałęzie i przy okazji połamali trochę rośliny rosnące pod nimi.
Czereśnie trochę zniżyli, cisy też ciut oberwały ale najbardziej ucierpiał duży Rh rosnący pod dębem. Długo będzie musiał rosnąć żeby znowu tak zakwitnąć

Obrazek

Obrazek

Obrazek a takie śliczne ma kwiatuszki
Połamane gałązki wstawiłam do wazonu, może zakwitnie w domu.
Ja w tym czasie poobcinałam wilki na śliwach, pozbierałam połamane suche gałązki lipowe - a nawiasem mówiąc to sąsiad też musiałby swoją lipę rosnącą w granicy też podciąć od dołu i powycinać suszki bo cały ogród mam w suche gałęzie lipowe a w lecie jej gałęzie 'łażą' po głowach spacerującym w naszym ogrodzie.
Tu widać te suszki zwisające nad nasz ogród i nisko rosnące gałęzie nad berberysami
Obrazek

Kasiek uwielbiam każdego rodzaju macierzankę a szczególnie jej cudny zapach, rośnie u mnie nawet w trawniku. ;:306
Ewuś mnie w cieniu też ładnie rosną choć o wsianych chwastach nie można zapominać. ;:173
Asiu mnie niektóre macierzanki rosną od północy i nawet wylazła na chodniczek taka szeroka się robi. Przyznam się że nie koniecznie musi kwitnąć, ta cytrynowa wcale nie kwitnie a ten delikatny kolorek uwielbiam. ;:215
Beata troszkę ciepła a zrobi się znowu tak zielono ;:3 :uszy
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 ;:196 Majeczko, jak ja się cieszę, że już jest ta upragniona wiosna!!! Szkoda tego RH. Pamiętam go - wielki już był. Wiesz, jak mi sie złamał wierzchołek, to wsadziłam do ziemi i rośnie już 3 rok. Ma 1 pączka, więc czekam - może zakwitnie. :heja :heja Ja popracowałam na ogródku.
Maju, cz tą cudną różę koszuty tnie się wiosną czy jej nie ruszać? Cudnie przezimowała. Dziś poobcinałam jej liście, bo wszystkie miała. Jaka ona jest u Ciebie?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Grasowałam dziś raczej w domu-mimo słońca przed południem temperatura nie zachęcała do dłuższego pobytu w ogrodzie. Zmęczyłam się jak dziki osioł, choć tej pracy nie było przecież tak dużo. Przesadziłam rośliny balkonowe-ciekawe, czy koty dadzą im żyć :evil: Ale jak spojrzę na te pyszczki...No trudno, jakby coś się stało...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Majeczko, widzę, że u Ciebie wiosna na całego :)
Ja jeszcze rok temu nie miałam wcale wiosennych kwiatów ale jesienią zasadziłam 50 szt. tulipanów i kilka hiacyntów. Nadrobiłam trochę :) .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę Majka ,ze wiosna do Ciebie również już zawitała .Chociaż tego jeszcze niewiele ,ale już cieszy .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia1 pisze:;:196 ;:196 Majeczko, jak ja się cieszę, że już jest ta upragniona wiosna!!! Szkoda tego RH. Pamiętam go - wielki już był. Wiesz, jak mi sie złamał wierzchołek, to wsadziłam do ziemi i rośnie już 3 rok. Ma 1 pączka, więc czekam - może zakwitnie. :heja :heja Ja popracowałam na ogródku.
Maju, cz tą cudną różę koszuty tnie się wiosną czy jej nie ruszać? Cudnie przezimowała. Dziś poobcinałam jej liście, bo wszystkie miała. Jaka ona jest u Ciebie?
Tosia odpowiedziałam u Ciebie. ;:196
Zastanawiałam się czy nie wcisnąć do ziemi jakiegoś patyczka rh ale wyczytałam że ciężko się ukorzeniają więc wsadziłam do wazonu bo podobno w wodzie też mogą puścić korzonki. Połamały mu się wierzchołkowe gałązki i zrobił się taki przyklapnięty - szerszy niż wyższy, część dolnych gałązek leży na ziemi i myślę czy ich nie przysypać ziemią i nie zrobić odkładów żeby ukorzenić. ;:173
ewamaj66 pisze:Grasowałam dziś raczej w domu-mimo słońca przed południem temperatura nie zachęcała do dłuższego pobytu w ogrodzie. Zmęczyłam się jak dziki osioł, choć tej pracy nie było przecież tak dużo. Przesadziłam rośliny balkonowe-ciekawe, czy koty dadzą im żyć :evil: Ale jak spojrzę na te pyszczki...No trudno, jakby coś się stało...
Ewuś właśnie u Ciebie nadrabiam zaległości i wyczytałam że przesadzasz doniczkowce, taka praca ogrodowa też jest potrzebna, a kotom prawie wszystko darujemy. ;:167
_ninetta_ pisze:Majeczko, widzę, że u Ciebie wiosna na całego :)
Ja jeszcze rok temu nie miałam wcale wiosennych kwiatów ale jesienią zasadziłam 50 szt. tulipanów i kilka hiacyntów. Nadrobiłam trochę :) .
Anetko takie wiosenne kwiatuszki dają niesamowitego kopa na całą wiosnę , zobaczysz jak to działa. :heja
JAKUCH pisze:Widzę Majka ,ze wiosna do Ciebie również już zawitała .Chociaż tego jeszcze niewiele ,ale już cieszy .
Jadziu niewiele jeszcze widać ale jednak czuć w całym ogrodzie wiosenną aurę i tak miło było pracować. :tan

Ostrzegam to nie tegoroczne zdjęcie ale widać już pędzelki listeczków

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, już tylko kilka dni nas dzieli od takich widoków
Lykkefund u mnie cały zielony - ma soczyste liście, aż żal obrywać...ale trzeba?
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też Lykkefund nieźle przezimował - jest szansa, że nareszcie urośnie jak należy ;:173
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiek, Moni sporo róż ma zielone listeczki a niektóre nawet chyba rosną bo jakoś te zielone środeczki robią się zieleńsze.
Choć kilka nówek i to terminatorek ma poczerniałe pędy co wystawały nad kopce a takich wielkich mrozów nie było.
Ogólnie powinno być sporo kwiecia. ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, ale te listki trzeba obciąć, nawet jak zielone i zdrowe?
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiek jeszcze nic z różami nie robiłam. Stare zeszłoroczne listki pewnie same spadną a jak są zdrowe to nie ma problemu z ich likwidacją, gorzej jak są z plamami to trzeba wyzbierać i poobcinać co mnie czeka w tym tygodniu. No i jak zaczną pękać pączki to trzeba opryskać ogród miedzianem profilaktycznie.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”