Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michale, obłędne te twoje kociaki, brak słów ;:108 mnóstwo głasków dla nich, cudne są.
I wiosna u ciebie na całego widzę, pozazdrościć, u mnie śnieg jeszcze po kolana...
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Darmokot pisze:... i tak robię dokąd widzę w co walę łopatą albo co obcinam sekatorem (jeśli koci ogon to znak żeby przestać) ...
;:306 :;230
Się uśmiałem :lol:
Po tym drzewku to się musiałeś naskakać.
Z powyższego wnoszę, że do 70-siątki jeszcze Ci sporo brakuje :lol: .
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na Twoim miejscu nie zaczepiałabym Diablika ;:306
U mnie jeszcze zimno, nie rwę się do roboty, bo już raz (właściwie trzy razy :roll:) zapłaciłam za wyrywność :roll: Poczekam, jutro przepikuję siewki i tyle. Zresztą spodziewam się opadów :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No tak Diablik nie lubi porządków ;:185
Emilka rzeczywiście z pobłażaniem na Twoje poczynania spogląda, dobrze że widziałeś coś więcej niż brudne od karmy szyby :;230 . Drzewo zgrabnie przycięte , bo nie za wiele - w sam raz!, ale jest kawał papierówki!
Śniegu masz w ch... jeszcze, ale jednak mniej niż ja !
Robiłyśmy wczoraj przymiarkę i szelkami. Niestety Monika tylko jeden kierunek obiera :arrow: Lola w przeciwnym robi takie śmieszne figury! Za to Maciek odważny się objawił i wyszedł prawie za próg,a w szelkach po prostu prosił żeby je zdjąć górne zapięcie , bo dolne go nie objęło! :;230
Coś dzisiaj krążyło w powietrzu, bo ja też wysprzątałam altankę i jestem bardzo zadowolona :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Niezwykle pracowity z Ciebie człowiek, Michałku! Już przyciąłeś papierówkę, a plany masz takie, ze kapcie spadają z wrażenia. Może i ja w końcu wyjdę do ogrodu, mimo leżącego wciąż śniegu :roll:
Zdjęcia jak zwykle super! ;:215 Niesamowite, że udało Ci się sfotografować Panstarrs. Brawo! ;:138
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Michale Piękny zachód słońca.Taka starą papierówkę ma moja sąsiadka i w zeszłym roku wysłałam kilka gałązek do zaszczepienia. Zobaczymy co z tego będzie. Mam się po nie zgłosić w sierpniu. Wiosny Ci zazdroszczę. Twój sad to już duże drzewa w większości moje dopiero posadzone kilka lat temu na kiepskiej ziemi , ale rosną powoli.
Dabilk przeszywa swoim wzrokiem :;230 Gdyby wzrok zabijał pewnie byś już nie żył ;:306
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

Dzień dobry Obrazek

Emilka jest bardzo ładną dziewczynką ;:167
Diablik jak nasz Fred, czarny ;:333 a spojrzenie ma zabójcze :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Emilka jest słodką dziewczynką a Diablik się patrzy jak najgorszy zbój :;230 Cudne fotki ;:138
A ja już się miałam Ciebie czepiać, że zdjęć kotów nie wstawiasz ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ambo, już nie musisz, bo ja się czepiałam, a Michał, porządny człowiek, wziął to sobie do serca :!: Mam nadzieję, że teraz już bez proszenia, od czasu do czasu swoje świetne koty pokażesz, co, Michałku :wit, bo one miny robią zabójcze, a Ty - zdjęcia :!:

Pozdrowienia pracowite - Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewelino kociaki dziękują za głaski, dostały porządną porcję. Z wiosną niestety wczoraj się rozpędziłem, dziś od rana do 11 sypało śniegiem, potem śniegiem z deszczem, jutro zapowiadają 12 stopni - może trochę ziemi rozmarznie? Przydało by się :D
Romku Bardzo lubię skakać po drzewach, jeśli do 70-tki dożyję to jak zdrowie pozwoli to nadal będę po nich skakać, może już na mniejszych wysokościach ale będę :lol:
Ewo Diablik tylko robi groźną minę, w rzeczywistości jest najłagodniejszy z całej ekipy. Jakie siewki pikowałaś? Przydałoby się moje nagietki i nasturcje przepikować ale nie mam gdzie :|
Marysiu Maska Chyba bym się nie podjął zakładania moim szelek - Sępik jest bardzo płochliwy i mógłby spanikować, Diablik zawsze przy nodze chodzi to nie potrzeba, Emilka jest za gruba więc nie dałoby rady zapiąć jej szelek a Darmokot by protestował głośnym wrzaskiem lub warczeniem :D
Izuś Dziękuję za miłe słowa ;:196 Mimo leżącego śniegu wybrałem się pędem do sadu w celu wsadzenia patyków amorfy i derenia, niestety myślenie mi się wyłączyło, w miejscu gdzie mają być wsadzone wczoraj leżała 40centymetrowa warstwa śniegu a mnie się chyba dziś wydawało że stopnieje czy co....sam nie wiem po co tak poleciałem, jak z motyką na słońce :;230 Już coś się w głowę robi od tego ciągle padającego i zalegającego białego Gie :;230
Gosiu Na szczęście on tylko tak wygląda, z zachowania to prawdziwy aniołek :tan Drzewka podlewaj gnojówką z pokrzyw, na pewno pomoże ;:333
Bagienko Bardzo mi miło,że jesteś, właśnie Twój Fred mi mignął w awatarku u kogoś w wątku. Pozdrawiam i zapraszam do siebie ponownie :wit
Marysiu Amba A to właśnie jest odwrotnie , Emilka ma diabli charakter w stosunku do innych kotów, ciągle je zaczepia lub w inny sposób je drażni, do mnie na szczęście jest miłą, za to Diablik do rany przyłóż :wink:
Jagódko Oczywiście, że pokażę, tym bardziej,, że częściej na zewnątrz wychodzą - będzie więcej okazji do zdjęć. Dobrze, że mnie do porządku z kotami doprowadziłaś bo się ostatnio zagalopowałem w sadownictwie ;:306 Pozdrawiam serdecznie, oczywiście Ibrakadabrę, Wicka i Szuwarka także ;:215
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Darmokocie, melduję, że u mnie także takie śniegowe widoki! Jestem na wsi, ale faktycznie wiosny nie widać. Łypię okiem na Twoje przycięte jabłonki ... :wink: Podkładek nadal nie kupiłam, zrazy siedzą w piwnicy, czekają.
Muszę się zorientować, w którym roku moje jabłonie były sadzone. Może podobne wiekowo :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kotom imiona dałeś na odwrót :D
Przepikowałam osteospermum, szałwię omączoną i trochę żeniszka-potem mi się wielodoniczka skończyła ;:145 Zostało mi dużo żeniszka i trochę szałwii. Mam zamiar posiać jeszcze biały żeniszek i pierwiosnki.
Nasturcji lepiej nie ruszaj-nienawidzi pikowania :( Raz tylko to zrobiłam i więcej nie chcę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jednak nie wybrałam się do ogródka, za zimno jeszcze dla mnie i ten snieg :?
Ale ... podobno w tym tygodniu mają juz pojawić się temperatury naprawdę wiosenne - sprowokowałeś aurę, czy co? :shock: :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No i pofolgowałam sobie z drzewkami, kupiłam czereśnię, 2 jabłonie i 2 grusze. teraz czekam aż ziemia się odmrozi
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bry Jeśli w smaku wyjątkowe to pewnie są rówieśnikami :heja
Ewo A można w całości wysadzić nasturcję z doniczek? Tzn mam około 12 roślin w 1 pojemniku i jakby je razem wsadzić to przeżyją?
Izabelko Sprowokowałem,tylko trochę w inną stronę - przedwczoraj umyłem okna to wczoraj padał śnieg a dziś deszcz. Ale z ociepleniem to prawda, wszędzie je zapowiadają ;:138
Marzenka Jakie odmiany kupiłaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”