Marysiu, dzień doberek! Wczoraj usunęłam tylko zdjęcie ołtarzyka świątecznego w kuchni, bo niewiele było widać... czy coś na
tym zdjęciu wpadło Ci w oko? Dobrego tygodnia również! U mnie podobnie - pochmurnie i bardzo sennie...
Agniesiu, bardzo mi miło czytać takie słowa... trudno mnie samej ocenić swój dobry czy zły smak - na pewno lubię wszystko na spokojnie i nie krzycząco; może takie stonowanie kojarzy się ze smakiem? Podobnie jak Ty, zaczynam się powoli zastanawiać nad świątecznymi smakołykami... nie mam jeszcze nic przygotowanego!
Ave, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo!
Nucia, fajnie, że zajrzałaś - dzięki!
Gosiu, ja też nie jestem perfekcyjną panią domu,
a w rzyció! Mam swoje pięty achillesowe, ale nie przyznam się do nich publicznie ;-)) Jestem za to ciekawa Twoich dekoracji... mnie jeszcze kusi, żeby dokupić kilka

Miłego tygodnia!
Jagódko, za serdeczne słowa jak zawsze dziękuję... nie brakuje Ci bezinteresowanej życzliwości - bardzo to sobie cenię!
Bogusiu, Ewa, Justyś, Gosia - dziękuję za serdeczności i cieszę się, że niektóre z Was zmobilizowałam do sięgnięcia po świąteczne dekoracje domu
Josephine, ogrody zatem mamy tej samej wielkości... powiem Ci szczerze, że trochę Ci zazdroszczę tej skarpy, bo mimo, że jest wyzwaniem w kontekście samej budowy domu, to daje też niesamowite możliwości aranżacyjne - zawsze marzył mi się dom na skarpie!... Stare drzewa owocowe chyba nieco bym zredukowała, ale tylko wtedy jeśli już nie rokują (może uda się skorygować pokrój koron i zmobilizować do obfitego owocowania?)... Las sosnowo-brzozowy brzmi fantastycznie... ogólnie, nie mogę się doczekać zdjęć terenu... i nie czekaj zbyt długo z zakładaniem wątku... Zobaczysz jak fajnie planować coś od początku, mając cały wachlarz porad forumowych... Powodzenia!