Lato a my w ciągłym biegu, nawet na krótkie przyjemności w ogrodzie i tutaj na FO mało czasu....ale jestem jestem i mocno pozdrawiam zaglądających
----------------------------------
Edi mojej mamie bardzo podoba się Susan i też sugerowała tą panienkę do duetu

no chyba będzie trzeba pomyśleć
nowe obowiązki ale i nowe radości z tym moim oczkiem, może i ty skusisz się na chwile relaksu nad własną kałużą

bardzo przyjemnie
Martuś zapraszam, zawsze coś tam wpadnie w oko a i miejsca u ciebie jeszcze trochę do sadzenia się znajdzie
Kropelko hosty u mnie ładnie zaczęły rosnąć ale teraz susza je zastopowała. Kilka dostało przeprowadzkę nad oczko (na szczęście w czasie deszczowym)
Jolu na upartego to pewnie masz rację, że i można by się kąpać ale po co jak tak blisko do jeziorka mamy

Do oczka doszło nam nowych mieszkańców -małże od koleżanki ze stawu! Waszki też już trafiły do nas! Dzieciaki mają frajdę! Dostaliśmy kilka płoci ale te raczej dna się trzymają Jolu zostawiłam orliki na nasiona i jak się wysieją to będą twoje
Ulcia pozdrawiam urwipołku
Tara to było przysiąść po spacerku

woda już się nie czerwieni chociaż wiele jeszcze do życzenia, ja też zaczynałam od oczka z wanny a teraz jak kopałam M krzykał, że za wielkie ale teraz jak siedział nad wodą stwierdził, że mogło by być większe...Szkoda, że nie wszystko chce rosnąć w naszych ogrodach ale to właśnie nadaje im tą niepowtarzalność i wyjątkowość...ja podziwiam twój ogród z ogromną satysfakcją i też przeniosłabym wiele do swojego!!!
Beatko masz już rybki? A jakieś wodne roślinki sadziłaś...aż mnie skręca żeby zobaczyć twoje oczko! Wpadnij to naskubiesz sobie i żurawek ...
anabuko1 bardzo podobały mi się olbrzymy hostowe i muszę u siebie mieć jeden taki okaz

Ciemiernik mi się rozsiał więc zapraszam po siewki !!! Ławeczka łódż to był trafny pomysł i jest ciągle oblegana

A jak kawa tam smakuje ...wpadnij to się przekonasz
Aniu dziękuję ! Oczko takie duże nie jest ale przyjemności dużooo ! Hosty hyba lubią gliniastą ziemię i ładnie się zaczynają rozrastać, bardzo je lubię!
Tajeczko mój ogródeczek w porównaniu z twoim dojrzałym ogrodem to jakby raczkował

dziękuję jeszcze raz za wspaniałe spotkanie!
Gosiu na szczęście już po oryginalności a sadzę chyba wszystko co mi w ręce wpadnie (z rowów, z łąk, ze stawu znajomych...i pewnie będę się pozbywać potem, jak to zazwyczaj ze mną bywa) Róże się rozszalały ale szybko przekwitną jak nie popada, u nas glina jak kamień! Piwonie jeszcze zipią ale ich uroda przygasa, ładnie pachnie w ogrodzie
FRAGOLA dziękuję za odwiedzinki, ja przegrywam z czasem i ciągle zostaje w tyle z robotą i odwiedzaniem wątków ale zdjęć kilka pstryknęłam
bo tak mi szkoda lata
-------------------------------------------------------------
Trochę zaległych zdjęć (deczko przeterminowanych

)
Wywołane do tablicy hosty: w cieniu jabłonki

zielono mi
I jeszcze raz w tle z azalią ,
Piwoniowy szpalerek z Rosa Rugosa Hansa i Ritausma
żurawki skąpane w dzwoneczkach,
Byliny też pięknie się stroją

złocień

śliczne te białe iryski