Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Post »

Bardzo ciekawa ta pysznogłówka ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, mały kotek wślizgnął się nam kiedyś niepostrzeżenie do samochodu. Wieźliśmy wtedy pilnie psa chorego na parwowirozę ( chorobie tej towarzyszy fetor, który pamięta się na zawsze). Zatrzymaliśmy się przed przejazdem kolejowym, pies miał biegunkę i rzygał, bo był chory, a my z powodu potwornego smrodu. Otworzyliśmy więc drzwi, wtedy kot obudził się i uciekł. Nie mogłam go zostawić, pobiegłam za nim, a on ze strachu wbiegł pod stojący samochód dostawczy. Musiałam go stamtąd wydobyć, strasznie długo to trwało. Kiedy dojechaliśmy do weterynarza byliśmy już bliscy sprawy rozwodowej. W końcu wszystko skończyło się dobrze, pies wyzdrowiał, kot wrócił z nami do domu, teraz tylko zawsze patrzymy czy nie wozimy jakiegoś pasażera na gapę. Zawsze też sprawdzam pralkę, teoretycznie to niemożliwe, ale kocia ciekawość nie ma granic :roll:

Przemku, już jestem ciekawa, jak będzie wyglądała wieś w Twoich oczach. Taka prawdziwa najprawdziwsza wieś ?

Sławku, oni klepali biedę, a inni robili na nich pieniądze ;:162
Sławku, moje maczki są z tych najzwyklejszych, polnych, papaver rhoeas. Kalifornijskie bardzo lubię, ale one nie chcą u mnie być, wolałyby trochę więcej piasku :)

Lidziu, pysznogłówek jest coraz więcej, na targach ogrodniczych widziałam już nawet niską pysznogłówkę ;:oj

Obrazek

Dzisiaj na spacerze w poszukiwaniu krwawnicy. Zaczynają kwitnąć, a moja nie rozsiewa się. Ale nie znalazłam nic poza kilkoma kurkami :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko - będę nudna i dołączę się do tych zachwytów! No coś pięknego! ;:167 ;:167 ;:167
A czy te roczne ostróżki sieje się wprost do gruntu?
Po przyjeździe w moim ogrodzie dżungla chwastów, a tu pojutrze znów wybywam. Jak wrócę, to muszę do 20 lipca wylizać ogród, bo już mnie to denerwuje. Taki jest PLAN.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ostróżki sieje się do gruntu, ale JESIENIĄ i od razu na miejsca stałe. Są takie ładne, ale trudno je sfotografować, na dziesięć zdjęć jedno udane :) Życzę Ci udanej wycieczki i przywieź nam dużo zdjęć!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Irminko, bukiet w koszu tak cudny, ze sama bym tam wlazła choc widok nie byłby tak uroczy jak z Twoim kotem :lol:
Cudne te różowe maki.. ;:170
Powiedz mi kochana, kiedy trzeba wykopać naparstnice do wysyłki bo ja zielona jestem w te klocki ;:131
Masz moze odetkę wirginijską? Widziałam dzisiaj piekną kompozycję z jej udziałem w jakiejś gazecie ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, najlepiej zebrać nasiona naparstnicy, ona ładnie się sama wysuszy. Odętkę wirginijską mam od kilku lat, jest płytko ukorzeniona i rozrasta się bez problemów. Kolory mam przemieszane, biały i różowy, mogę Ci oddzielić w trakcie kwitnienia, jeżeli zależy Ci na ich wyodrębnieniu :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna ta lilia, ma niezwykle świeży kolor. Promienna lilia :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Niestety Irminko odętka i od Ciebie i jeszcze od kogoś nie przyjęła się tzn nie przetrwała zimy, muszę spróbować z nasionami może lepiej pójdzie. Nie mam czasu robić zdjęć więc będę Twoje oglądać, tym bardziej że dużo roślin w pączkach jakby się bały że to słonko niedługo będzie świecić. Powtórzę jeszcze raz uwielbiam te Twoje zdjęcia! :lol:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko, wyślę Ci odętkę, miałyśmy wtedy pecha z tą paczką, pamiętasz? ( to znaczy Ty, bo bez samochodu...) Ja też, niecierpliwa ogrodniczka, chodzę oglądać rośliny w pąkach. Teraz czekam na coś takiego dziwnego irysowatego. Te zamawiane rzeczy pamiętam, natomiast zakupy na targach, kiermaszach odbywają się w jakimś amoku i potem zaskoczona bardzo jestem :roll:
Jak dobrze, że uwielbiasz, bo ja tak mogę bez końca.... ;:306 Tylko mam wrażenie powtarzalności, to samo i to samo

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nawet jak powtarzasz to samo i to samo, to bynajmniej ja mogę to oglądać i oglądać. Odętkę nabyłam w tamtym roku. O ile M mi jej nie skosił, to biała powinna być. Rozrasta się podobnie do marcinków, to takie moje spostrzeżenie. Jakbys mogła różową i dla mnie zarezerwować ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ostróżki sieje się jesienią ;:202 Dlaczego nie mówiłaś o tym tydzień temu ;:145 właśnie je wysiałam bo mi się przypomniało że mam zebrane z ubiegłorocznych... Czyli straciłam je...
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko, jeżeli odętka została skoszona, to jest szansa, że odbiła, poszukaj jej dobrze. Różowa, nie ma sprawy, ale koniecznie zapisz :)

Jolu, jesienne sianie ostróżek rocznych, onętków, ślazówek, szałwii trójbarwnej to termin OPTYMALNY, siewki są mocniejsze i ładniejsze. Ale to nie znaczy, że wiosenne wysiewy będą nieudane. Tak że nic straconego :)

Płotkowa różyczka i powojnik Arabella, niezawodny

[quote][/quote]Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

witam, ostanie zdjecie róży to chyba róża pachnąca a taki układ płatków to chyba jakaś angielska odmiana - bombowa. Jestem zastrzelona Twoimi fotkami maków. Ja tak kocham maki, a Twoje zdjęcia maków w moim odczuciu są bardzo artystyczne, chciałabym takie mieć by sobie oprawić (nie mówiąc o ogrodzie). Które z Twoich maków są trwałe? i czy można się uśmiechnąć o nasionka?
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie, nie Irminko każde zdjęcie jest inne! a teraz nowe płotkowe zerknij u mnie z ogorodowym na str. 3 tam jest różyczka chyba taka sama jak Twoja :lol: Paczka była wspaniała, tylko M niedobry i listonoszka też , sprzysięgli się przeciw miłośnikom roślin. Zapamiętamy ją :;230 Cudna ta lilia - ja sporo kupiłam i też czekam na niespodzianki, a stare się rozrosły i są ogromne, ale dużo pomylonych to i kolory niekoniecznie chciane :lol:
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

odnośnie pasażerów na gapę, to mój znajomy wrócił do domu z kotem i nie wiadomo czy ktoś go podrzucił do samochodu, czy wszedł sam :) Podoba mi się Twój sposób patrzennia na ogród, bardzo fajne robisz fotki, też jestem kociara i ten kot w koszyku, super ;:oj, bedę stalym gościem :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Oj jak mi się podoba różyczka przy płocie! Czekam na zdjęcie jak rozkwitnie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”