Ogródek AGNESS cz.12
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Agnieszko, ale jesienny trawniczek...usłany liśćmi
Piękne astry i już kwitną, u mnie jeszcze w maluśkich pączkach. Czy te białe to niska odmiana?
Miłego dnia

Piękne astry i już kwitną, u mnie jeszcze w maluśkich pączkach. Czy te białe to niska odmiana?
Miłego dnia

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu tak moje bielutkie astry są niskie, ja praktycznie mam same niskie odmiany, najwyższe dochodzące do 50 cm.
Liści coraz więcej spada, widoki coraz bardziej nostalgiczne, dziś jest mgła jak mleko.....a pajęczyny tak piekne w kroplach rosy, że nie mogę się napatrzeć
Tobie również miłego dnia
Liści coraz więcej spada, widoki coraz bardziej nostalgiczne, dziś jest mgła jak mleko.....a pajęczyny tak piekne w kroplach rosy, że nie mogę się napatrzeć

Tobie również miłego dnia

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u ciebie liście, a u mnie jabłka spadają. Ostatnio zarobiłam w bańkę jak odchwaszczałam rabatkę 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Agus,u ciebie jeszcze białe kwiaty na hortensjach,a ja swoimi w tym roku jestem jakos bardzo rozczarowana.Ciekawe co przyniesie przyszły rok,dostały teraz humus activ,wiosna poleje druga dawką,moze coś pomoże im.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kiedy w moim glinianym ogródku będzie tak zapełnione
. Ot rozmarzyła sie kobita 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, masz białe marcinki
Jakie ładne. Moje fioletowe się rozłażą, za wysokie. A i tak jakoś marnie w tym roku, mimo że jeszcze dosadzałam. Chyba niecierpek je trochę zagłuszył. Ale już zlikwidowany to może jeszcze się pokażą z dobrej strony.
Piękne jesienne zdjęcia. Lubię Twoje fotografie, zawsze takie soczyste, czyste barwy

Piękne jesienne zdjęcia. Lubię Twoje fotografie, zawsze takie soczyste, czyste barwy

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Agnieszko, piękne widoki, jesiennie, sennie, uroczo, u nas jeszcze większość roślin w letniej szacie,
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Zdjęcia jak zpod ręki najlepszego fotografa
, wszystko w wyraźnych barwach i kształtach nieco przełamanych zakolami i krągłościami rabat. Liście podkreślają naturalność ogrodu. Nie robisz nic wbrew naturze, działasz w pełnej zgodzie z nią i to widać doskonale 

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj
Agnieszko faktycznie jesień się zbliża i nie zatrzymamy tego procesu ale u Ciebie w ogrodzie to na plus wychodzi bo nawet te leżące liście nie przeszkadzają tylko dodają uroku! Oby tak słoneczna i ciepła jesień będzie jak ostatnie dni byśmy mogli się nacieszyć jesiennymi barwami.
W Twoim ogrodzie każda pora roku pięknie się prezentuje i tego Ci ciut zazdroszczę
Pozdrawiam cieplutko

Agnieszko faktycznie jesień się zbliża i nie zatrzymamy tego procesu ale u Ciebie w ogrodzie to na plus wychodzi bo nawet te leżące liście nie przeszkadzają tylko dodają uroku! Oby tak słoneczna i ciepła jesień będzie jak ostatnie dni byśmy mogli się nacieszyć jesiennymi barwami.
W Twoim ogrodzie każda pora roku pięknie się prezentuje i tego Ci ciut zazdroszczę

Pozdrawiam cieplutko

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
witaj Agnieszko jesień już widać chyba we wszystkich ogrodach u mnie też.
Ogromną hortensję masz, ile lat u Ciebie rośnie ?
Ogromną hortensję masz, ile lat u Ciebie rośnie ?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu w Twoim ogrodzie jeszcze piękne widoki i gdyby nie listki na trawniku, to jesieni nie widać.
Ja bardzo lubię tą porę roku w ogrodzie. Samotny pełny zimowit okazale się prezentuje na rabacie, moje pełne wszystkie zmarzły tej zimy.
Fajne fotki wstawiłaś z wycieczki do lasu.
Ja bardzo lubię tą porę roku w ogrodzie. Samotny pełny zimowit okazale się prezentuje na rabacie, moje pełne wszystkie zmarzły tej zimy.
Fajne fotki wstawiłaś z wycieczki do lasu.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu niezbyt przyjemny taki cios jabłkiem z zaskoczenia ....ale takie prawa natury i skutki przyciągania ziemskiego
Małgoś ja hortensjami jestem zachwycona, cała masa ogromnych kwiatów i naprawdę duże krzewy . U mnie większośc już przebarwiona na różowo, jedynie Phantom jeszcze bielutka...
Ilonko szybciej niż się spodziewasz....naprawdę
Jolu dziękuję za miłe słowa, cieszę się, ze fotki podobają ci się
U mnie zbyt ciasno na te rozłażące się marcinki, musiałam się ich pozbyc, teraz mam tylko te niższe krzaczaste, które rosną w ślicznych zwartych kępach
Mam ich kilka kolorków, niektóre już ładne krzaczki, inne jeszcze maluszki, ale pomalutku się rozrosną
Zosiu oj tak, coraz więcej listków leży na trawniku, ja ich nie zgrabiam, bo bardzo lubię taki widok, ale na sobotę szykuje sie koszenie trawnika, wiec pójdą na przemiał
Marzenko bardzo miła jesteś, dziękuję
Naprawdę ciesze się, ze fotki podobają się
Cieszę się, ze tak odbierasz mój ogród, bo właśnie na takim efekcie mi zależy....chcę żeby było naturalnie , zielono i buszowato, w takim otoczeniu najlepiej się czuję
Kasiu
Dziękuję ci za miłe słowa, zazdrościc nie masz czego, bo masz przepiękny duży ogród....to ja Ci zazdroszczę
Wiesz ja te liście na trawie bardzo lubię
uwielbiam takie typowo jesienne widoki
Dziś jest taki cudowny cieplutki, słoneczny dzień, bardzo bym chciała, żeby było jeszcze tak długo, ale i żeby trochę padało, susza jest okrutna, ciągle trzeba ogród podlewac.....a i to nie to samo co porządny deszcz....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam.....i tak sobie myślę, może byś mnie odwiedziła???
Geniu moje hortensje mają 3 rok. Ta na fotkach to Phantom, to wspaniała odmiana, największym krzaczorem jest Limelight, to prawdziwy olbrzym, ale i piękna niesamowicie, moja ulubiona
Tajeczko dziękuję
Ja również uwielbiam jesienne widoki, wtedy wszystko jest skąpane w moich ukochanych płomiennych kolorach, chłonę to wszystko wszystkimi zmysłami
Troszkę mi żal, bo nie zadbałam odpowiednio w tym roku o chryzantemy, a to moje ukochane jesienne kwiaty.....nie pouszczykiwałam wiosną i są takie nieładne, rzadkie, wysokie, wykładające się, najpiękniej wyglądają takie gęste kuliste krzaczki a u mnie rozpierzeńce, ale trudno.....w przyszłym roku muszę tego dopilnowac....
Ogródek skąpany w słońcu, aż nie chce się z niego wychodzic

Małgoś ja hortensjami jestem zachwycona, cała masa ogromnych kwiatów i naprawdę duże krzewy . U mnie większośc już przebarwiona na różowo, jedynie Phantom jeszcze bielutka...
Ilonko szybciej niż się spodziewasz....naprawdę

Jolu dziękuję za miłe słowa, cieszę się, ze fotki podobają ci się

U mnie zbyt ciasno na te rozłażące się marcinki, musiałam się ich pozbyc, teraz mam tylko te niższe krzaczaste, które rosną w ślicznych zwartych kępach

Zosiu oj tak, coraz więcej listków leży na trawniku, ja ich nie zgrabiam, bo bardzo lubię taki widok, ale na sobotę szykuje sie koszenie trawnika, wiec pójdą na przemiał

Marzenko bardzo miła jesteś, dziękuję

Cieszę się, ze tak odbierasz mój ogród, bo właśnie na takim efekcie mi zależy....chcę żeby było naturalnie , zielono i buszowato, w takim otoczeniu najlepiej się czuję

Kasiu

Wiesz ja te liście na trawie bardzo lubię

Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam.....i tak sobie myślę, może byś mnie odwiedziła???
Geniu moje hortensje mają 3 rok. Ta na fotkach to Phantom, to wspaniała odmiana, największym krzaczorem jest Limelight, to prawdziwy olbrzym, ale i piękna niesamowicie, moja ulubiona

Tajeczko dziękuję

Ogródek skąpany w słońcu, aż nie chce się z niego wychodzic