Ewa - Ogród z aniołem
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ewa - Ogród z aniołem
Ewa zaszalałaś nasionkowo jak się wejdzie do ogrodniczego to tylko po kilka a wychodzi się z kilkunastoma torebeczkami więcej 

- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu do kopania, czy do dyni
Ula zakupy przemyślane. Wiem co w domu idzie i z chęcią jest jedzone,
ale rzeczywiście wynosi się więcej ze sklepu niż planowało się przed wejściem

Ula zakupy przemyślane. Wiem co w domu idzie i z chęcią jest jedzone,
ale rzeczywiście wynosi się więcej ze sklepu niż planowało się przed wejściem

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie wiem czy zdążę na kopanie 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
ewa_tuli pisze:Zakupy na warzywniak zrobione..

- Ewa_tuli
Asiu, na dynię zapraszam.
Any, ja lubię rosołek ze swoich warzyw. Z samej rzodkiewki i sałaty nie da rady zrobić...
Uwierz zapach rosołu z świeżym lubczykiem, selerem, pietruszką ...niebo w gębie.
Any, ja lubię rosołek ze swoich warzyw. Z samej rzodkiewki i sałaty nie da rady zrobić...
Uwierz zapach rosołu z świeżym lubczykiem, selerem, pietruszką ...niebo w gębie.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
ewa_tuli pisze: Any...Uwierz zapach rosołu z świeżym lubczykiem, selerem, pietruszką ...niebo w gębie.

Lubczyk u mnie rośnie, to samo z pietruszką naciową - corocznie odbija od korzenia a i nowe wyrastają z samorozsypanych nasion.
Por i seler wiosną przynosimy zadzonki z targu bo... nie ma gdzie w domu siać, a przecież na ogrodzie muszą być ... do rosołku
Tylko po marchewkę i korzeniową pietruszkę wybieram się do sklepu, a raczej na targowisko.
Bo u mnie warzywniaka zagon 0,7 m x 3 m czyli tyle co u niektórych ma ... parapet

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No tak, teraz to też ze swoich, tyle że mrożonych, tylko marchewka świeża musi byćewa_tuli pisze:Asiu, na dynię zapraszam.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale poczynilas zakupy nasienne
Ewcia moce sie usmiechnac o 2 ziarnka groszku? tz z kazdej paczki po jednym na probe. Nie moge dobrac sobie odmiany ktora by mi smakowala a bez sensu jest kupowac cale opakowania w roznych odmianach, jak mi z 2 krzaki potrzebne. Moge sie wymienic na inny groszek cukrowy
Aaaa chcesz moze pomidora Black Cherry? to taki wysoki, ciemny, drobno owocowy - jak chcesz, to wysieje wiecej. Musze sie jeszcze naszych dziewuszek zapytac, moze im tez wysiac.

Aaaa chcesz moze pomidora Black Cherry? to taki wysoki, ciemny, drobno owocowy - jak chcesz, to wysieje wiecej. Musze sie jeszcze naszych dziewuszek zapytac, moze im tez wysiac.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ewuś - przechodzisz na uprawę przemysłową , jak widzę
Ilość nasion powalająca. No będzie się działo i to nie tylko w warzywniku 

- Ewa_tuli
Any a pisałeś tylko o rzodkiewce i sałacie...a u Ciebie cały warzywniak...
duży... mały...ale jest.
Iwonko u mnie marchewka była jak mały palec, ale była
i w tym roku też sadzę.
Córcia wcinała jak królik.
Jula masz u mnie po dwa
nasionka groszku, jak w banku.
Pomidorki chcę. A chcesz nasionka pomidorków koktailowych "Maskotka".
Dam Ci nasionka, bo jak ja posieję do skrzyneczek, to pewno zmarnuję, choć podejmę próbę
Ewelinko mam część działki niezagospodarowanej (z przodu domu) i tam sieję i sadzę warzywa.
Sąsiedzi mają iglaczki, chodniczki, ładny wystrój a ja mam pole dyniowe.
W tym roku sąsiedzi mieli takie miny
.
Kiedyś zagospodaruję to ładniej, ale póki co...marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa...
duży... mały...ale jest.

Iwonko u mnie marchewka była jak mały palec, ale była

Córcia wcinała jak królik.
Jula masz u mnie po dwa

Pomidorki chcę. A chcesz nasionka pomidorków koktailowych "Maskotka".
Dam Ci nasionka, bo jak ja posieję do skrzyneczek, to pewno zmarnuję, choć podejmę próbę

Ewelinko mam część działki niezagospodarowanej (z przodu domu) i tam sieję i sadzę warzywa.
Sąsiedzi mają iglaczki, chodniczki, ładny wystrój a ja mam pole dyniowe.
W tym roku sąsiedzi mieli takie miny

Kiedyś zagospodaruję to ładniej, ale póki co...marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa...

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Ewa, poszalałaś z nasionkami, super zakupy! Ja w moim ogródku zużywam takie minimalne ilości, że mam jeszcze z poprzednich lat. Z nowości planuję tylko pora i cukinię. Kuszą mnie dyńki, ale w tym roku nie wygospodaruję na nie chyba miejsca.
Dwie torebki Maskotki, będzie plantacja? Miałam nasiona z tej samej firmy, wykiełkowały prawie wszystkie. Zbieraj kubki po jogurtach, wygodniej w nich hodować rozsadę niż w skrzyneczce.
Dwie torebki Maskotki, będzie plantacja? Miałam nasiona z tej samej firmy, wykiełkowały prawie wszystkie. Zbieraj kubki po jogurtach, wygodniej w nich hodować rozsadę niż w skrzyneczce.
- Jule
O to super
za Maskotke dziekuje ale z Malgosiowego polecenia, kupilam sobie ta odmiane juz wczesniej. A ze jak u Malgosi, tak i u mnie miesci sie minimalna ilosc, tak ze wsieje Ci jeszcze pare innych pomidorow jak chcesz? Miejsca na duze ilosci nie mam ale sieje po jednym ziarenku w krazki torfowe - moze cos z tego bedzie 

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Z zakupami zaszalałaśasma pisze:kupiłaś szałwie omszoną:)pytałam o nią w sklepie i ponoć będzie kwitła dopiero w przyszłym roku.
nasionek mnóstwodyniowego szaleństwa cd.

- Ewa_tuli
Małgosiu z tymi kubkami po jogurtach próbowałam ubiegłego roku (zasuszyłam roślinki-za mała powierzchnia)
A co do dyń, posadziłam część przy siatce i wspięły się po niej. Dynie były duże i zastanawiałam się czy nie pospadają, ale takie 3-4 kilowe
spokojnie wytrzymywały na ogrodzeniu. W tym roku świadomie część sadzę przy siatce...fajnie jest im przyglądać się jak wspinają się, a z dnia na dzień to widać.
Jula wsadzaj wsadzaj te pomidorki dla mnie. Może u Ciebie przeżyją. ja w tamtym roku popełniłam mord na nich.
A może chcesz parę nasionek sałaty. Ja wsadziłam je prosto do gruntu i były super.
Lodziu nic nie pomyliłam. One tak same wskoczyły do koszyka

A co do dyń, posadziłam część przy siatce i wspięły się po niej. Dynie były duże i zastanawiałam się czy nie pospadają, ale takie 3-4 kilowe
spokojnie wytrzymywały na ogrodzeniu. W tym roku świadomie część sadzę przy siatce...fajnie jest im przyglądać się jak wspinają się, a z dnia na dzień to widać.
Jula wsadzaj wsadzaj te pomidorki dla mnie. Może u Ciebie przeżyją. ja w tamtym roku popełniłam mord na nich.

A może chcesz parę nasionek sałaty. Ja wsadziłam je prosto do gruntu i były super.
Lodziu nic nie pomyliłam. One tak same wskoczyły do koszyka

- Jule
Ja tez pierwszy raz cos sieje i tez moge je zamordowac ale probowac trzeba. Salate tez moge posiac jak do gruntu idzie, to moze sie nie zmarnuje