Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

Oj,toż to ''strata'' miejsca,na inne chciejstwa ;:224 ;:306
Ale się nie dziwię,bo ładne te grudniki :lol:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko znowu mi szczęka opadła na widok Twoich azalii ;:oj No śliczności nieopisane ;:138
Ależ Ty masz do nich rękę dziewczyno ;:433 Zazdroszczę ;:131
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Cudowne Masz kwitnienia azalii, ale piękne z nich krzaczki pełne kwiatów ;:138
Pisklaki - urocze.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, masz cudowny zwierzyniec gratuluję ;:138
IkaD pisze: Obrazek
...i oczywiście cudowne roślinki. Masz jeszcze tego niecierpka, może coś więcej o nim napiszesz, gdzie go zdobyłaś. ;:196
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Iwonko,zachwyciły mnie Twoje azalie, pozazdrościć ich kwitnienia ;:138 a grudniki mają piękne kolorki ;:215
Ptaszyny urocze,pokażesz je z bliska jak podrosną :D :?:
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Iwonko Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
Hibiskus kremowo biały również uroczy ,jak się naoglądam takich piękności to lista mi się powiększa :) . Muszę sobie zrobić wielką skarbonę i już zacząć zbierać :;230 . Twoje azalie to normalnie cudeńka ;:oj ;:oj ;:oj patrzyłam, patrzyłam i napatrzeć się nie mogłam .Żółty grudniczek ;:333 mój ulubiony kolor.
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Jolu :) a tam szkoda miejsca ,,jakoś się wszystko mieści póki co a potem ....pewnie zacznę nadwyzki sprzedawać ;:224
Eluniu,Justynko dziękuję kochane ;:196 ;:196
Iwonko :wit witam serdecznie imienniczko,dziękuję za miłe słowa a co do niecierpka to niestety padł ofiarą przedziorka chyba i nie zdołałam ukorzenic sadzonek bo gniły w wodzie ale sadzę ,że tej wiosny znowu będą to kupię na pewno bo cena 3 zł za spory krzaczek to jak darmo prawie .Kwiaciarnie od kwietnia sprowadzają sezonowe kwiaty i wystawiają przed sklepami na chodnikach.
Marylko ;:196 a ja zazdroszczę Twoich skrętników i je podziwaim niezmiennie ;:138 przepiórki pokaze za kilka dni jak wstanę z łózka bo kilkudniowa wiosna mnie oszukała i ja w klapeczkach na podwórko a potem katar,gardło ,poty i sie kuruję teraz ;:223
Kasiu dziękuję kochana ;:196 jak nie masz żółtego grudnika to mogę podzielić się sadzonkami :)
A tymaczasem zimowane hortensje otwierają powoli pąki i budzą się do życia...na Wielkanoc albo wcześniej zakwitną :tan jedno zdjecie młodej 2 letniej ... a właściwie dwa bo na pierwszym słabo widac chyba

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Iwonko cena kusząca jak na taki kolorowy niecierpek, ale się jednak nie skuszę, bezpiecznie będę podziwiała po drugiej stronie komputera. Kilka lat temu byłam zakochana w niecierpkach miałam, je w ziemi i w hydroponice, przez 3-4 lata do momentu aż zaczęły padać. Zanim się zorientowałam, że to przędziorek to była już ich agonia a zaraz w ślad za nimi połowa innych.
Dlatego teraz wolę nie ryzykować, choć bardzo mi się podobają. Będę podziwiała u Ciebie. ;:196
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Iwonko ja tez bardzo lubię niecierpki za ich obfite i nieprzewane aż do mrozów kwitnienie ,w tym roku te zwykłe sadzonkowałam i zimuję one sie ostały jeszcze są.Natomiast ten był z tej nowej odmiany ''sunpatiens'' stał na schodach od tarasu w pełnym słońcu właśnie od wschodniej strony i w słońcu kwitł najobficiej .Muszę zobaczyć na stronie plantpolu czy moze nowe kolory w tym roku będą mieli.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Witaj Iwonko..widzę,że u ciebie wiosna zapukała.. ;:3 ale do roślinek kochana..do roślinek..nie żeby zaraz na podwórko wybiegać bez bucików i czapeczki.. :;230 teraz takie są skuteczki.. ;:124

Kuruj się..kuruj...ja wracam..będę rozrabiać.. :tan ktoś mi musi towarzyszyć.. ;:168
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Ikuniu ;:196 kochana u mnie niestety nie ;:145 jedna ma korzonki bo mocno trzyma sie w ziemi,druga nie ma suchy badylek,nie mam pojęcia co się stało :(
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też myślałam,by wykopać hortensje i dać do piwnicy...na myśleniu się skończyło ;:224 ;:131
Pewnie znowu nie zakwitną ;:145 ;:222 .Mam jedną chyba 7-8letnią.A że to krzakor spory to się poleniłam ;:223 .Trochę zabezpieczyłam,ale późno,to nie wiem,czy coś będzie z tego.
Muszę włókninę z piwnicy wynieść,bo podobno mrozy idą ;:224
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ika, nie daj się zwieść chwilowej wiośnie. Dobrze sie wykuruj a potem zabierz sie do fotek ;:196
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Witaj Kasiu kochana ;:196 wiosna coraz blizej bo dzień też juz dłuższy i codziennie o kilka minut go więcej :tan
no widzisz jak sie załatwiłam przez głupotę ;:223 ale dobrze ,ze Ty juz się podkurowałaś i widzę ,ze dzisiaj w nocy faktycznie rozrabiałaś na fo ;:306 dobrze ,ze już jesteś ;:168
Majeczko kochana ;:168 nie wiem co sie mogło stać ..może to po prostu pora ukorzeniania za pózna .u mnie tez trochę różnych, młodych sadzonek niestety padło chociaż ukorzenione byly wcześniej.A tylko 2 z 4 Ci się ukorzeniły? Wiosną jak juz młode pędy będą silne to mogę ciachnąc Ci nowe sadzonki,będą miały wiecej sił witalnych i czasu na dobre zakorzenienie do zimy :) nie martw się na pewno bedzie lepiej za drugim razem ;:168
Joluś jak masz agrowłókninę to nakryj i kilka gałązek świerkowych na to ale dopiero jak zacznie mrozić...szkoda,że nie nakryłaś w listopadzie ale może jeszcze nie zmarzły czubki i zdołają zakwitnąć ;:168 Ja moje wykopałam poprzedniej jesieni bo przez 2 poprzednie lata mimo przykrycia (ale samymi gałęziami ) czubki wystawały spomiędzy nich ,marzły i potem nie kwitły.Po zimowaniu w donicach kwitły mi pięknie :)

Marylko mądry Polak po szkodzie ;:223 ...już dałam sie zwieść i leżę teraz plackiem ale kuruję się ,kuruję ;:108 młode przepióreczki maja juz opierzone skrzydełka ,niedługo będą miały piórka na grzbiecie a na końcu opierzy sie główka,aktualnych zdjęć dorosłych nie mam ale zobacz sobie na 7 stronie ,na 8 są hortensje ;:196..sorki też na 7 :oops:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Chyba nakryję te hortensje.Może jeszcze nie za późno ;:218
Moja te duża ,raz mi kwitła.Wyglądała przepięknie ;:oj .No i temu tak sobie teraz ;:223 ;:223 ;:223
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”