Rododendron to Nova Zembla-cudowny-jak dla mnie nr 1 wśród rh
Nie wiedziałam,że głóg ma tak piękne kwiatuchy
Agnieszko -jak byś "przypadkiem";)była w centrum ogrod. itp miejscu to popytaj o różę Artemis i Chippendale-szukam;)
Witaj Aga . Piękne hosty, też je uwielbiam ! Huśtawka superaśna. A moja córcia marzy o takiej prostej z opony , chyba lubi większe ryzyko . Miłego dzionka !
ok Asiu nie ma problemu
Widziałam na wątku a_nie , że pytałaś o zawilce jakby co to ja mam - całkiem o nich zapomniałam
Jarzębinko - o no proszę z opony też dobra - można posadzić i większy tyłek - na tej dziecinnej mój tyłek strach posadzić A pochuśtało by się jak za młodu
Na moje głogi posadzone za płotem w tym roku wlazła jakaś rdzawa zaraza na liście.
Powolutku rozwijają się im różyczki, ale te listki są bladawe z rudymi plamkami.
Na kwiatki Twojego Rh poczekam, chętnie je zobaczę.
Szyszuniu, Wiesiu - głogi są piękne - mi bardzo przypadły do oka bo u nas na Świętojańskiej bodajże rosną I tak jakoś powiedziałam sobie musze je mieć. Mam jeszcze głóg w formie krzaka ale on powoli się rozwija. Asiu - z chęcia bym się załapała na skalnice od a_nie - co prawda będe przejeżdżała przez jej okolice we czwartek , ale to święto więc nie będę zawracała ... Krysiu - ja tak miałam 3 lata temu zaraz po posadzeniu - odpukać na razie nic się nie dzieje, ale z kolei ta przy płocie w formie krzaka coś łapie
Coś mi się zdaje, że z czasem poszerzysz te rabaty koło iglaków Ale podobnie, jak i ja masz jeszcze mnóstwo miejsca
U mnie tez było lenistwo. Niestety nie w ogrodzie, bo deszcz lał niemiłosiernie
Aniu - oj tak poszerzyłabym ale to się = większa ilośc zakupów w szkółce a temu na ten moment mówimy stanowcze nie
Poza tym w przyszłym roku planuje drugą rabatę równoległą do tej pod płotem tal abu utworzyć taki korytarz przejście po jednej i drugiej kwiaty - nie wiem czy się uda ale pomysł mam
Agniesiu!...witaj ...bywałam u Ciebie , zachwycałam się ...bardzo mi się podoba.
Cudowne rabatki z mnóstwem fantastycznych roślin...w pięknie porośniętych skarpach...zakochałam się
Miejsce rekreacyjno- wypoczynkowe Będę tu wracała.Pozdrawiam serdecznie Ciebie i inicjatora pomysłów