U Oliwki - 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Oliwki - 2012

Post »

:wit Oliwko, to zdjęcie, a właściwie kącik w ogrodzie jest ;:215
Mnie również kolorowe fragmenty ogrodu bardzo się podobają ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Walentynko, :wink: to jest ogród impresjonistki po prostu. ;:138 ;:138 ;:138
Piękne kolory i piękne szczegóły. ;:63
Moje białe martagonki mają w sumie cztery nasienniki. ;:173
Chyba jeszcze muszą trochę posiedzieć na łodyżkach, a później mogą pojechać do Ciebie. :lol:
Co Ty na to ?
:wit
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Oliwko :wit
U Ciebie jest tak kolorowo, że nawet, jak żadna róża by nie kwitła to i tak jest pięknie. Kącik wypoczynkowy-to zakątek spokoju.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cytowany przez Majkę obrazek mam za plecami (kalendarz) ;:oj, no prawie taki sam.
Jak sprawują się te białe mebelki, wygodne? da się dłużej posiedzieć, czy tylko przysiąść?
Twoje "szczegóły" to rośliny rzadko spotykane, mam na myśli takie, jak ożanka, zygaden :D .
Purpurowego fenkuła masz tylko dla ozdoby, czy przeznaczysz do spożycia?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ech, jak ja lubię ten cudowny "chaos"...jak Ty docierasz do środka rabatki w celach pielęgnacyjnych ;-) - ja mam z tym problemy.
Ta dziewanna to jakaś specjalna odmianna? ;-) bardzo ładna, nie widziałam nigdy takiej. W moje oko wpadła też tojeśćorszelinowa (chyba, że to coś innego) - bardzo dekoracyjna. Czy równie ekspansywna?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Aniu - dziękuję ;:167 Jak oglądam Twoje rabatki, to wydaje mi się, że faktycznie lubimy podobne klimaty :D
A przetacznika syberyjskiego chciałabym jeszcze w niebieskiej odmianie, ale ta bylina jest jakoś tak trudno dostępna.

Majeczko - tak jakoś te zieloności, biele, cienie i światło się same fajnie skomponowały i dają ciekawy efekt :lol:
Kolorowe rabatki cieszą, ale te spokojne zakątki dają wytchnąć :wink: Na rabatkach, że tak powiem, za dużo wrażeń kolorystycznych i nie można się wyciszyć :lol:

Krysiu - impresjonistki!? :lol: Jeśli zdjęcia coś maja z tego klimatu, to zasługa tylko i wyłącznie światła :wink:
Kiedy się przyglądam tym rabatom, to mnóstwo rzeczy widzę do poprawek: a to pokrój roślin się nie zgrał, a to znowu kolor.
A jakoś tak coraz mniej mi się chce przesadzać ;:224
Za nasionka będę dozgonnie wdzięczna ;:180 i już się cieszę na nie.

Beatko - taki był zamiar z tym kącikiem: jakaś oaza spokoju w tym chaosie :lol:
Róże teraz odpoczywają, coś tam kwitnie, ale bez rewelacji. Choć pokażę jeszcze opóźnioną Elfkę.

Elu - tak, zdjęcie sprzed roku z tym widoczkiem trafiło do kalendarza :oops: , tak mi się podoba ów widoczek, że sfociłam znowu :lol:
Meble sprawują się dobrze, można posiedzieć. Jednak jako że to metal, to wpijają się tu i tam :;230 , myślę, że poduszki by pomogły. Ale generalnie jestem z nich bardzo zadowolona: są dość lekkie, łatwo je myć i utrzymywać w czystości, no się komponują z otoczeniem :lol:
Zygadena nabyłam lata temu wysyłkowo, tylko dlatego że go nie miałam, a Radziul się nim zachwycał. Ja długo nie, ale kiedy się w końcu zakępił, to mi się już podoba.
Ożanka kupiona jako nn, bardzo fajna bylina i się sieje.
A fenkuł to moje długoletnie marzenie, w tym roku w końcu zrealizowane ;:167 Martwię się tylko, co będzie dalej. Nie przetrwa do przyszłego roku, a jak nie zdąży wydać nasion, to znów będę na niego polować.

Agnieszko - tam są niewidoczne na pierwszy ( i na drugi też ) rzut oka ścieżki z kamieni. Poza tym odstępy między kępami są miejscami na tyle duże, że się wcisnę między nie. Czasami coś zniszczę tylną częścią ciała, no ale mówi się trudno :;230
Dziewanna odmianowa, ale nazwy nie pamiętam. Będę zbierać nasiona :wink: Tojeść trafnie rozpoznałaś, jest niższa od gatunku, ale rozłazi się równie mocno. Kwiatostan też się trochę różni, ale generalnie to podobne rośliny.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecana Elfka i kilka innych:
Obrazek

Obrazek
Żaklinka:
Obrazek
Elmshorn i First Lady:
Obrazek Obrazek
Garden of Roses i Glishaine de Feligonde:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oświeciło mnie-zamówiłam przetacznikowca syberyjskiego, a tam był taki obrazek:

Obrazek

Czyli mam niebieskiego ;:oj ????
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba tak :D
Wielki jest? Tak z 1,5 metra?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Na razie ma z 50 cm i nie kwitnie, stąd moje rozgarnięcie co do koloru :;230
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Pięknie wygląda liliowiec z tojeścią, w ogóle bardzo zmysłowe letnie widoki :D Ja nie wiem, czy w ogóle warto próbować ogarniać przepych tej pory roku :wink: Przetacznikowiec też chyba mam ale wirginijski, one, zdaje się, mają podobne parametry. Piszę "chyba", bo to siewki z nasion, ale wschodziły tak długo, że dopóki nie zakwitną, nie będę mieć pewności, czy wyplewiłam to, co trzeba :wink:
Czy ten krwawnik syberyjski rozłazi się tak, jak pozostałe krwawniki? Śliczny jest ale ja sobie z nimi kompletnie nie radzę i lądują w końcu w doniczkach i "u ludzi". Teoretycznie, jak któraś roślina lubi sucho, to nie powinna się specjalnie dobrze u mnie czuć a one tymczasem szaleją :shock: Zwykły żmijowiec, taki łąkowy pypeć, osiągnął prawie mój wzrost i szerokość...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Oliwko wśród feerii kolorów wyłowiłam białą pysznogłówkę ;:oj i żółty czosnek - zaskakujące bo ja mam taki sam ale fioletowy :) Twój busz i romantyczny kącik zawsze mnie urzekał :)
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Żaklinka ;:167 i u mnie pokazała swój urok, a wiosną bałam się, że sobie nie poradzi. Czy Laura jeszcze kwitnie? U mnie tylko jedna kępa Wergrawe pink, drugą przycięłam, bo się zbyt nieforemnie rozrosła.
Oliwko, na pierwszym zdjęciu, ta biaława chmurka to gipsówka? Muszę czymś "złagodzić" kępę ciemnej purpurowej pysznogłówki :roll:
Kącik z ławeczką - pełen relaks, wyciszenie, super ;:63 Energetyczna rabata też piękna, taka pełnia lata ;:3
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękne rabaty, pełnia lata :D
Ostatnio najbardziej się cieszyłam, kiedy przestało padać, wciąż jest bardzo mokro. Nawet upały w końcówce lipca nie wysuszyły mi warzywnika :( Dziś też się chmurzy, ale mam nadzieję, że tylko straszy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Oliwko, uwielbiam ten Twój soczysty ogród, a widoki z pełni sezonu nie mają sobie równych!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”