30 - metrowe maleństwo
Re: 30 - metrowe maleństwo
O kurczak! To muszę w chacie posprzątać 

- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko proszę
a porządek na pewno masz ...czekam 

Aguś, coś tam upstrykam dla Ciebie
Jakieś detale przynajmniej 

- aage
Cieszę się 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożka, piękne te ludowe motywy! I pomyśleć, że tak się skupiłam na zwiedzaniu maleństwa w czasie odwiedzin, że te wszystkie urocze detale umknęły mojej uwadze 

no mi też
jejku są przecuuudne! 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
jestem pod ogromnym wrażeniem
,,,pięknie nie tylko,że ludowe motywy,,,ale stylowo,,, wszystko misternie dobrane 

- aage
Dziękuję za ujawnienie domowego zacisza....jak się cieszę że mogłam poznać twój domek w motywie new folk....naprawdę misternie dobrane szczegóły tworzą piękną estetyczną całość. Jestem po ogromnym wrażeniem
jak to dobrze że każdy z Nas ma inny gust, dzięki temu mogę podziwiać różne style wnętrz. Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję 

Kasiu, Martuś nic straconego, będzie jeszcze okazja do obejrzenia detali
Poza tym aparat widzi więcej niż ludzkie oko
Też wielu rzeczy nie zauważam, dopiero na zdjęciu doznaję olśnienia
Aniu dziękuję za dobrą opinię o moich domowych pieleszach
Staram się już poprzestać na tym folkowym ozdabianiu, żeby nie było przesytu
Agnieszko dzięki Tobie pościerałam dzisiaj kurze
Ja tak mam, że jak napatrzę się na inne wnętrza czy ogrody, to chciałabym mieć zaraz tak samo u siebie
Bardzo podoba mi się styl prowansalski, innym razem skandynawski... Po czasie "optyka siada" i własne kąty się nudzą. A folk zawsze mi się podobał i dobrze czuję się w jego otoczeniu. Nie zmienia to faktu, że podobają mi się inne różne wnętrza i style
Cieszę się, że ci się podobało u mnie 

Aniu dziękuję za dobrą opinię o moich domowych pieleszach

Agnieszko dzięki Tobie pościerałam dzisiaj kurze

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Bożenko, podziwiam Cie za gust i poczucie smaku, wszystko co robisz jest dokładnie przemyślane i skomponowane w każdym szczególe za równo w ogrodzie jak i w domu, fakt każdy ma inny gust i styl, ale to nie znaczy, że inny nie może się podobać, naprawdę ślicznie 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Patrząc na Twoje folkowe wnętrza mam przed oczyma taki obraz , z lat młodości . Cepelia , wyroby rękodzielnicze i śliczne laleczki na półkach w strojach ludowych . Tak mi się podobały , że kilka kupiłam ...ale już są za granicą ...we Francji ...podarowałam Cioci , gdy odwiedziła nas w latach 70 -tych .
Ujmujące wnętrza ...a wiesz , że one odzwierciedlają / odsłaniają duszę właściciela ? Masz wyczucie smaku i poczucie piękna ...stąd i zamiłowanie do ciepłych klimatów folk . Dywan , firany , zasłony , poduchy ...etc...nadają wnętrzom nie tylko koloru , ale i otulają swym ciepłem , jakie z nich emanuje ...stonowane barwy ...wyraziste wzory . Ujęła mnie porcelana we wzorze kaszubskim ...śliczna ..
Pozdrawiam cieplutko ...
Bożenko hipeastra zazwyczaj u mitiusa kupione zgadzały się odmianami ...kibicuję - podobnie jak i Ewie - Twoim hipeastrom w błogosławionym stanie ...
...będzie się działo ...
Ujmujące wnętrza ...a wiesz , że one odzwierciedlają / odsłaniają duszę właściciela ? Masz wyczucie smaku i poczucie piękna ...stąd i zamiłowanie do ciepłych klimatów folk . Dywan , firany , zasłony , poduchy ...etc...nadają wnętrzom nie tylko koloru , ale i otulają swym ciepłem , jakie z nich emanuje ...stonowane barwy ...wyraziste wzory . Ujęła mnie porcelana we wzorze kaszubskim ...śliczna ..
Pozdrawiam cieplutko ...

Bożenko hipeastra zazwyczaj u mitiusa kupione zgadzały się odmianami ...kibicuję - podobnie jak i Ewie - Twoim hipeastrom w błogosławionym stanie ...

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale czadowe te dodatki. Jak zobaczyłam obrazek na ścianie, to mi się od razu skojarzyła woda sodowa, którą kiedyś sprzedawali, nazywała się Mazowszanka 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Bardzo mi się podoba półka na książki.
Przydałaby mi się taka. 

Ilonko dziękuję za pochwały i miłe słowa
To nie jest tak, że siadam i planuję cokolwiek, żeby miało ręce i nogi
Jestem z natury bardzo chaotyczna, więc wiele rzeczy pojawia się u mnie pod wpływem impulsu
Oczywiście staram się być konsekwentna w wyborze np. dodatków, ale często są to przypadkowe rzeczy... Po prostu coś mi się spodobało
Tak to działa
Jagódko, ja pamiętam, że jak byłam dzieckiem to płakałam pod Cepelią w Krakowie, żeby mama kupiła mi strój krakowski. Chciałam w nim chodzić do przedszkola
Od zawsze zachwyca mnie folklor (nie tylko stroje, ale również obyczaje, muzyka itp.) i mimo, że wielu ludzi uważa, że to kiczowate i prymitywne, ja widzę to jako bardzo wartościowe.
Moja mama tańczyła kiedyś w zespole Śląsk, ja miałam mały epizod z Mazowszem... To nie przemija, po prostu się w tym wychowałam i to lubię
Też mam hippeastra od mitiusa, na razie jedna cebula się nie zgadza... A Emanuelle jakaś bladziuchna...jakby to nie to było
Magda fajnie, że Ci się podoba
Jakiś czas temu był trendy taki folk, ja mam tak od zawsze
Dobre skojarzenie z Mazowszanką
Krystian zawsze miałam problem z ulokowaniem książek, nie miały swojego miejsca. Teraz znów mam ten problem, bo ciągle mam ich za dużo, a regał nie jest z gumy
Chyba zafunduję sobie czytnik e -booków, tam można upchać więcej książek
Ale to już nie to samo co zapach papieru i farby drukarskiej...
Dzisiaj nas dosłownie zasypało
Zima wróciła... Wczoraj udało mi się pstryknąć kilka zdjęć w ogródku, takich podnoszących na duchu, zero śniegu, budzące się życie... a dziś to wszystko zawiane i zasypane... Najbardziej przerażają mnie te pąki na hortensjach i powojnikach... Nie wiem, czy się cieszyć, czy płakać...

a w domowym zaciszu kwitnie wdzięcznie Rio Negro

Jagódko, ja pamiętam, że jak byłam dzieckiem to płakałam pod Cepelią w Krakowie, żeby mama kupiła mi strój krakowski. Chciałam w nim chodzić do przedszkola

Moja mama tańczyła kiedyś w zespole Śląsk, ja miałam mały epizod z Mazowszem... To nie przemija, po prostu się w tym wychowałam i to lubię

Też mam hippeastra od mitiusa, na razie jedna cebula się nie zgadza... A Emanuelle jakaś bladziuchna...jakby to nie to było

Magda fajnie, że Ci się podoba

Krystian zawsze miałam problem z ulokowaniem książek, nie miały swojego miejsca. Teraz znów mam ten problem, bo ciągle mam ich za dużo, a regał nie jest z gumy

Dzisiaj nas dosłownie zasypało

a w domowym zaciszu kwitnie wdzięcznie Rio Negro