Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Gosiu jak Twoje zasiewy , ja złapałam rozbieg , nie mogę robić nic na rabatach bo M mnie pilnuje , ale parapety po raz pierwszy w życiu mam zastawione . Wsianie to sama przyjemność ale jak dalej będzie z uprawą ?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

...flądrę kocham od dzieciństwa...u nas to najtańsża ryba ćała 8,70 , droższa jet patroszona a najdroższe są filety ,chyba coś koło 14 zł ale to już nie wygada jak fladra , bo wszystkie płetwy ma poobcinane n :roll:Mamy świetnie zaopatrzone stoisko w Auchan i Inter Marche , tam jest swietny dorsz bałtycki ;:137 Miłego szaleństwa działkowego ...i nie zapomnij o Roku ogrodzie , na dobry początek dnia :wink:
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Małgosiu kochana masz buziaczka ;:196 i życzę Ci udanego,pracowitego dnia w ogrodzie co byś nie mówiła że się wypięłam na Was ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kamciu,cieszę się,że jest zycie w eucomisach,bo już się martwiłam.W połowie maja wynies w zasiszne miejsce doniczke i od czasu do czasu podlewaj,a jesienią cała doniczkę do piwnicy czy garażu.Ja mam już dwie takie doniczki,po przekwitnieniu moge podesłać ci znowu nasiona,bo przy tym robota zadna.
Ewa,masz rację,że forum nakręca i dlatego chodzimy,podgladamy i sami sobie dodajemy adrenaliny.
Danusiu,moje zasiewy czarno widzę,z pierwiosnków nic nie ma,lobelia kolejny raz dosiewana nie zyje, heliotrop i inne to samo.Mam kilka sztuk werbeny,ale co z niej bedzie też n ie wiem.
Dorotko,własnie zaspałam na rok w ogrodzie,zaraz zobaczę o czym było w necie.M przyjechał mocno niedzisiejszy i miałam bezsenną noc,z planów w ogrodzie pewnie nic nie będzie.
Marzenko,udanych zasiewów na działce,zrób zdjęcia chociaż komórką.Moje wszystkie fotki robię komórką,specjalnie wzięłam sobie z dobrym aparatem,bo nie umiem posługiwać się naszym aparatem.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu byłam na kontroli , pytam neurochirurga , kiedy będę mogła zacząć łazić z kijkami , nie przyznałam się że próbowałam , na szczęście dzieci mi zabrały . Myślałam ze mnie zastrzeli.Nagadał się co niemiara i efekt jest taki ze pożyczone kijki są u właścicielki , a ja latam po lesie bez wspomagania.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,ty słuchaj lekarza,bo ogród bedziesz oglądać przez okno.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu słucham , słucham . Na ogród wychodzę cichaczem i na kolankach zaczynam pomału dzióbać,już wszystko pomału wyłazi z ziemi. Podglądałam dzisiaj cebulice peruwiańską , chyba przeżyła zaczyna wypuszczać coś zielonego z pod zdechłych liści , nic nie usuwam na razie bo jak przyjdzie przymrozek to zetnie listki i znów będzie brzydko.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MAŁGOSIU mam nadzieję ,ze tez szalejesz w ogrodzie . Dzisiaj wszędzie taka piękna pogoda
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,ja w tym roku tez jakoś zaczynam od kolan,nie wyrabiam na kręgosłup.
Jadziu,cisza nawet na forum,każdy na pewno dłubie w ziemi.Ja dopiero zjadłam obiad,od rana na działce,aż nie chce się wracać do domu.Jutro jak ma być jeszcze cieplej to trzeba bedzie leżak znieść na taras.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Uchwyciłam jakieś ptaki lecące,ale lupa by się przydała.

Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleander przesadzony,już nie bedzie mu za ciasno w małej doniczce.Przy okazji stał sobie cały dzień na tarasie.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Małgoś to gęsi :)
U mnie też widziałam kilka kluczy i słyszałam gęganie .
Cały dzień w ogródku , nawet nie miałam czasu obiadu zrobić :roll:
Byłaś może w Biedronce , bo pojawiły się słuchy , ze są już cebulki kwiatów .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,cos gęgało jak leciało,ale ja się na ptakach nie rozeznaję w ogóle.Dobrze,że powiedziałaś o biedronce,bo już chwilę nie byłam,jutro pewnie pojadę rano,bo nie wytrzymam z ciekawości.W necie w ofercie jeszcze nic nie było.

Ja miałam wczoraj przygotowany obiad,a że M był trynknięty to na dziś jak znalazł.

Obrazek

-- 17 mar 2012, o 18:39 --

Może zdjęcie niewyrażne,ale to jest orlik.Cały czas usuwam z rabat sterty liści brzozowych i co i rusz jakas niespodzianka pod taką grubą kołdrą.

Obrazek

Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Gosiu wkleję Ci co wyczytałam w wątku na Forum o cebulkach z Biedronki ;

No i wróciłam. Na ładny uśmiech i wielką prośbę wystawił mi miły pracownik regał z cebulkami ;:138 . Mają być od jutra już wszędzie. Jestem bardzo zadowolona. Lilie pakowane po trzy ( nie tak jak rok temu po jednej) - duże, ładne. Były irysy Blue magic pakowane po 12 szt. - cena 2,49zł. Ogólnie dwie grupy cenowe: 1 - 2,49zł, 2 - 3,49zł. Były liatry, tygrysówki, zawilce, begonie czerwone, kilka rodzajów dalii, nerina, lilie, różne rodzaje mieczyków ( np. Priscilla) - pakowane po 7 szt. Ogólnie super cebulki - ładne, duże. Ja jestem bardzo zadowolona z zakupów. Myślę, że tak ładnych w Biedronce w poprzednich latach nie było.

Ciekawa oferta , ale w gazetce nic nie mają ;:14
Ja zamówiłam pizze i wszyscy zadowoleni . Szkoda mi było czasu na stanie przy garach :oops:
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gonia jestem dopiero co,skonczyłam obiadek i odrazu na FO.Narobiłam się jak dziki osioł,ale szcześliwa-warzywa posiane,dymka wysadzona,wszystko podlałam.Jutro rano jade wcześcniej bo dzis jak o 10.30 zaczęłam dłubać to miałam wrażenie,ze mi pół dnia uciekło...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienią wsadziłam do ziemi kradzione gałązki laurowiśni,tak wygląda po zimie.Sądzicie,że mogła sie przyjąć?

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”