W cieniu brzozy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W cieniu brzozy cz.2

Post »

Halu ostróżki same odzyskały się. :tan Twoje rośliny na parapetach wyglądają jak ze szklarni . Nieporównywalne warunki , a jak ktoś wie jak to zrobić to widać , że można . ;:138 ;:138
Poranek słoneczny, straszą przelotnym deszczem i burzami. ;:oj ;:oj A niech tam , deszcz też potrzebny , byle nie długo , bo ja chcę coś dzisiaj zrobić. Już nowy chwast wyrasta ;:202 ;:202
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko,ja z wysiewów mam kilka sztuk werbeny,ale z takich maleństw kiedy będzie jakiś kwiat jak na rynku mają juz piekne sadzonki?
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Halinko,teraz jest bardzo dobry czas na wykorzystanie brzóz i produkcję soku.Próbowałaś może?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

semper, a Tobie nie żal tych brzóz ? Kiedyś omyłkowo za późno przyciełam brzozy, to lały sokiem. zbierałam go, ale serce mi krwawiło, że zabieram go drzewu.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Pytam bo nigdy tego nie robiłem i nie wiem na czym to polega.Podobno sok z brzozy to samo zdrowie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Jurku, a my piliśmy ten zebrany "żeby się nie zmarnował" sok. Miła odmiana, choć bez rewelacji. Z obciętej gałązki leciał przez kilka dni.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Witam miłych gości w sobotni wieczór :wit

Iwonko a wiesz, że ja podobnie ja Ty uwielbiam fotografować przyrodę. Nie za bardzo mi to jeszcze wychodzi, ale trenuję uparcie. Czekam aż córcia zda maturę ażeby wsparła mnie fachowo.

Jacku
piszesz, że portulaka i kleome lubią słońce i lekką ziemię. Myślę, że znalazłabym takie miejsce u siebie. Może jeszcze nie w tym sezonie, ale...

Lideczko
tak, niedługo te roślinki powędrują do gruntu. Ku wielkiej radości mojej rodziny i kotów /nareszcie wolne parapety/.

Tadku okno na południe, to i wygląda jak szklarnia. Z perspektywy wieczornej mogę powiedzieć, że prognoza się sprawdziła.

Małgosiu[/b] ale każdy kwiatek Twojej werbeny będzie wielką nagrodą uznania dla Ciebie.

Jurku i Aniu
sok z brzozy jest zalecany zwłaszcza na nerki. W tym roku nie ściągałam soku. Ściąganie najlepiej robić zanim brzoza jeszcze wypuści liście.
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halu , u mnie także jak w prognozie , albo nawet lepiej. Cieplutko , bez koszulki można było pracować. Nie zaryzykowałem jednak ;:7 ;:7 Deszczu nie było , tylko raz kilka kropli.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszej nocy troszeczkę u mnie pokropił deszczyk. Przyroda ożywiła się. Trawka pięknie zazieleniła się. Ałycze cudnie obsypały się kwieciem.
Od samego rana cieplutko. Wybraliśmy się na cały dzień na działkę. Po raz pierwszy w tym roku miałam okazję zjeść obiad na łonie przyrody. Ech... jak smakowało.
Sporo dzisiaj zrobiliśmy. Warzywnik cały przekopany. Tylko teraz siać, siać...
Po południu przetoczyła się nad moją działką burza. Porządnie grzmiało i błyskało się. Mam nadzieję, że roślinność teraz ruszy z kopyta.
Za wiele zdjęć nie zrobiłam. Padły baterie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tadziu
deszcz od nas pewnie dopiero dojdzie do Ciebie. Nie martw się, cieplutki.
Pozdrawiam Hala
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Ja nie mogę :!: :!: Jakie cudne białe sasanki :!: ;:oj :roll:
Ja mam jedniutka, czerwoniutką. To mój pierwszy własny kwiatuszek ogrodowy. Bo te na balkonie to inna historia.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Debra masz jedną sasankę? Czyli zrobiłaś pierwszy krok. Życzę Ci wielu następnych.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Halinko, białe sasanki przepiękne, nie mogę się na nie napatrzeć moje trzy różne w tym biała okazały się niestety takie same ;:223 , zamówiłam znów białą i mam nadzieję, że za rok rzeczywiście taka będzie, werbena ładnie Ci wyrosła jestem ciekawa jak zakwitnie, no i wszystkie parapetowce po prostu super, ktoś pisał o kleome (chyba Jacek) szukałam w tym roku jej nasion i niestety nigdzie nie znalazłam. U nas całe dopołudnie padało i to dość solidnie, a popołudniu słoneczko i piękna pogoda, tyle co wróciłam z działki, pleców nie czuję, kurczę nie zdążyłam porobić zdjęć.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko u mnie pogoda była dzisiaj odwrotnie niż u Ciebie. Rano słońce a popołudniu deszcz i burza. Nasionka Kleome ciernistej widziałam w sklepie internetowym PNOS-u.
Jak zakwitnie werbena sama jestem ciekawa. To moje pierwsze takie wysiewy. Będę też siać sasanki. Mam nadzieję, że trafią się również białe.
Pozdrawiam Hala
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Halinko, te białe sasanki prześliczne. Ja miałam tylko fioletowe, ale kupiłam już dwie białe i też będę hodować taką sasankową rodzinkę :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Moja biała ,,zniknęła'' . Teraz już widzę. Każda ma już pączki i białego nie ma. ;:145 Na kleome już trochę póżno. Zakwitnie , ale zbyt długo nie nacieszy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”