Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

O, dzięki, nie wiedziałam, że wymagają stratyfikacji. Ja zebrałam nasiona z Secret Joy. W takim razie wsadzam je do lodówki, to do wiosny już się zdążą przemrozić. :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje jeszcze się nie mrożą ale nie muszę się spieszyć bo posiane na wiosnę i tak nie zakwitną do jesieni no chyba żeby je wysiać bardzo wcześnie ale to raczej się nie uda.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu liliowce piękne, wesołe kolorowe barwy, jeszcze troszkę musimy na nie poczekać....
Zimowe zdjęcia wspaniałe, jak z baśni...... u mnie też trochę śniegu napadało, ale nie tak dużo jak u Ciebie..... Sara widać szczęśliwa, niesamowita fotka, kiedy ryje nosem w zaspie :lol:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jolu ja odnośnie Waszego sprzętu do odśnieżania, bo nie wiem czy bobrze kumam - czy ta spycharka działa jak ciągnik do tyłu jedzie?
Zima piękna - uwielbiam biały kolory zimy. Nie lubię brudnego śniegu. a Lubelszczyzna miała go w tym roku pod dostatkiem. Buziaczki. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

o jakie ładne liliowce,takie żywe,,ekspresyjne kolorki ;:333 I jak tu ich nie lubić,,,,nie da się ;:108 :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS-Aga śniegu mamy rzeczywiście pod dostatkiem ale to dobrze bo przecież ferie w naszym województwie niech dzieciaki korzystają z uroków zimy.Sara uwielbia śnieg i takie rycie nosem w śniegu.Na liliowce rzeczywiście jeszcze trzeba poczekać ale już coraz krócej a teraz jak dzień już coraz dłuższy to i czekanie nie takie straszne.

Zyta-Zytko ten pług działa jak ciągnik jedzie do tyłu i jak jedzie do przodu- może ciągnąć i może pchać śnieg zależy jak jest ustawiony.Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego zakupu .Ja też nie lubię brudnego śniegu.

anabuko1-Aniu rzeczywiście liliowców nie dz się nie lubić.

Dzisiaj ciąg dalszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, właśnie zastanawiałam się niedawno nad Night Embers, bo jest wyjątkowy. W końcu jednak nie kupiłam :wink:
Jolu ja z takim pytaniem, Czy Mospilan śmierdzi? Wiem, że używasz. Kupiłam na all.. wraz z innymi rzeczami. Dzisiaj spryskiwałam storczyki, ale on w ogóle nie ma zapachu. Zastanawiam się, czy mi może jakiś stary sprzedali.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Jolu, myślałam o Tobie jak wysiewałam heliotropy. Nasionka miałam kupcze i nie wiedziałam czy wzejdą, wiec dłubałam w pamięci od kogo w zeszłym roku dostałam mnóstwo nasionek. Na szczęście te moje kupcze wykiełkowały bardzo dobrze i mogę sie już cieszyć sporymi siewkami. Ja też parapetów nie mam za dużo, ale stosuje mobbing na dzieciach i w ich pokojach dzierżawie parapety. Oby do kwietnia - wtedy przeniosę się do szklani. Piękne liliowce!!!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te liliowce cud -malina.Ale ich sporo nawet Jolu masz. :D Tego Night Embers..zamówiłam sobie u Marka :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7-Wandziu mospilan na pewno nie jest bezwonny a w pomieszczeniu ten zapach powinien być jeszcze bardziej wyczuwalny ale nie martw się na zapas najważniejsze żeby był skuteczny.
Ten liliowiec Night Embers to nowa sadzonka mam nadzieję że przetrwa zimę bo poszedł w kwiaty a liście miał tylko dwa.

E-mienta-Ewa ja jeszcze nie siałam heliotropu nawet nie mam nasion, swoich nie pozbierałam a w ogrodniczym jeszcze nie robiłam zakupów nasionkowych. Ja u dzieci już jeden parapet wykorzystuję pod storczyki a drugi też biorę w dzierżawę pod sadzonki skrętników ale właściciel tego drugiego jest bardzo wymagający co do wyglądu uprawy. ;:173

anabuko1-Aniu liliowce to moja choroba załapana na forum, te mocno falbaniaste są dosyć drogie ale staram się co roku coś dokupić i wzbogacać kolekcję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jolka ;:3 wszystkie są piękne, ostatni wpadł mi w oko...niesamowicie wygląda. Pełne widziałam tylko w sklepie internetowym, w ogrodniczych wrzucają tylko z pojedynczymi płatkami.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jolu ;:167
Dzisiaj dotarły do mnie nasiona Orlików ;:215
Jakoś tak się otarło na tym Forum że potrzebujące osoby bez zamówienia otrzymują to co zapragną... ;:138
Buziole ;:196
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pług do śniegu super sprawa, au nas robi się to łopatologicznie :D. Ładna kolekcja liliowców.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Jolu piękne masz liliowce :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,dostałam dzisiaj nasionka,wielkie dzięki ;:196 Mam pytanko,czy wysiewać je do doniczki, czy prosto do gruntu :?: :?: :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”