Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Aguś jak to dobrze narobić zdjęć jest co wspominać czym cieszyć oczy ;:196
Piszesz że sasanki 3 lata potrzebują to mnie pocieszyłaś moim jeszcze rok został :;230 Urzekły mnie zdjęcia szachownic piękne delikatne kwiatuszki mam ale mało trzeba dosadzić żeby osiągnąć ciekawy efekt. Niebieskie dzwoneczki i floksy to to co tygryski lubią i to bardzo :tan ja swoim pozwalam się rozrastać do woli a co tam :wink: Iryski to jedna z moich miłości dopiero z nimi zaczynam , Twoje urocze ;:333
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ;:196 Nie jestem wielką miłośniczką irysów, ale w Twoim wydaniu są wyjątkowo piękne!
I jakie kolorowe! W sam raz na teraz, bo od rana pada śnieg i wszędzie znów biało :x
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko w moim ogródku rośnie 6 kolorków-odmian irysów...w minionym sezonie zakupiłam sadzonkę o biskupim kolorze ale ie doczekałam kwiatu...może w tym sezonie bo ładnie się rozrósł...
Choć wiosna tuż tuż to wiem że jeszcze nie jedną serią piękności nas tu zaskoczysz :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś dzięki ;:196 Ja też zawsze bardzo zachwycam się Twoimi fotkami :D

Jagódko dziękuję ;:196 Bardzo się cieszę, ze moje fotki sprawiły Ci przyjemność :D Ja niestety z sadzeniem roślinek już stopuję, mimo, ze tak dużo mi się podoba, ale brak miejsca skutecznie hamuje moje zapędy....może tylko jakieś pojedyncze w miejscach gdzie coś wypadnie ....
U mnie wczoraj padał śnieg....dziś już ładnie i słonecznie, właśnie wróciłam z rundki po mieście...to była prawdziwa przyjemność, takie świeże i czyste powietrze .

Martuś ja też bardzo lubię jak roślinki są rozrośnięte w duże kępy, u siebie niestety muszę je mocno ograniczać z powodu ciasnoty w ogrodzie....

Zosiu bardzo dziękuję za takie milutkie słowa ;:196 Lewizje mam już kilka lat, ale też kilka mi wypadło...zobaczymy jak przetrwały tę zimę, one bardzo nie lubią wilgoci, a ja nie robiłam im daszków....chociaż wcześniej też nie robiłam i część sobie radziła :D
Sasanki to chyba najukochańsze moje wiosenne kwiaty, mam sporo kęp, bo sadzę je w każdym kąciku, żeby się cieszyć nimi w różnych częściach ogrodu. Teraz marzą mi się te strzępiaste....są niesamowite ....

Reniu cieszę się bardzo, ze podobają Ci się :D

Aniu to co leci z nieba, to już ostatnie podrygi....już za chwilę będzie tylko piękne słoneczko i ciepełko....wiosna przegoni wszelkie białe resztki :lol:
Ja kiedyś miałam ( a właściwie nie ja tylko moja mama) piękne iryski w dużej liczbie odmian i niesamowitych kolorach....ale jak przejęłam zarządzanie ogrodem to miałam zupełnie inną koncepcję i mnóstwo roślin oddałam, między innymi właśnie irysy.....teraz żałuję, bo to piękne kwiaty, szkoda tylko, ze tak krótko kwitną......ale i później liście mają bardzo atrakcyjne ...

Eluś oj tak....wiosenne i letnie zdjęcia bardzo się przydają w długie zimowe miesiące, jest co wspominać i do czego wzdychać :D Twoje sasanki na pewno już w tym roku pięknie zakwitną . Dzwoneczki wszelkiego typu uwielbiam i nawet tych drobnych za bardzo nie temperuję na skalniaku, mimo, ze inne roślinki muszą się trzymać w karbach, bo niestety miejsce bardzo mnie ogranicza....chociaż tak bardzo lubię duże kępy roślin....
Jeśli któryś z moich irysków Cię zainteresuje to bardzo chętnie się podzielę ;:196

Izuniu dziękuję, cieszę, się, że zajrzałaś ;:196
U mnie wczoraj była prawdziwa zamieć, za oknami dosłownie biało, niewiele było widać poza wirującymi ogromnymi płatkami śniegu.....dziś jest przepięknie, słoneczko świeci, powietrze świeże i rześkie :D

Aguś witaj, jak fajnie, że się odzywasz ;:196 Jeśli masz ochotę na iryski to czekają na Ciebie :D Ten biskupi musi być przepiękny. Ja mam taki bardzo ciemny śliwkowy, ale niestety w zeszłym roku nie zakwitł, mam nadzieje, ze w tym się nacieszę jego widokiem, bo naprawdę jest wspaniały, ja w ogóle bardzo lubię takie ciemne, mocno nasycone barwą kwiaty :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko iryski rewelacyjne ;:180 Powiem szczerze, że o ile za wysokimi jakoś nie przepadam to niskie mnie zauroczyły w tamtym roku i zamówiłam kilka. Ciekawa jestem co pokażą.
Twój skalniak Agnieszko niezmiennie mnie zachwyca. ;:180 Bardzo podoba mi się to, że roślinki rosną blisko siebie. Ja niestety mam z tym problem- sadzę zbyt rzadko (ta przestrzeń życiowa...). :roll: Efekt jest taki, że dziury pomiędzy mini i chwasty mają gdzie szaleć. Z drugiej strony- za gęsto, żeby w środek jeszcze coś dosadzić. :?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Miło się patrzy na takie obrazki jak za oknem .......śnieżyca. :?
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja, podobnie jak Ty, mam jeszcze wiele ogrodowych marzeń, ale ogród się nie chce powiększać ;:224
Chociaż...po tej zimie pewnie parę roślinek wypadnie, będzie więc miejsce na nowe :heja M.in. moje ukochane białe róże - kilka już zamówiłam ;:65
Piwonie... to śliczne kwiaty, chociaż co roku pozostawiają niedosyt...Tak krótko kwitną...
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Aguś! Nie będę oryginalna,jeśli powiem,że zdjęcia robisz ekstra.Ja mam w planach kupno aparatu,na razie komórka musi mi wystarczyć.
Podziwiam po raz kolejny twój skalniak-to białe i różowe,zapomniałam co-rogownica?,a cebulowe wiosenne fiu,fiu,teraz jeszcze piwonie,,szkoda,że Gardenia wypadła przed wypłatą,bo miałam ograniczone fundusze :( ,a piwonii było sporo.Wpadły mi w ręce róże,i pierwiosnki.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..o tak Agi skalniak w realu jest jeszcze ładniejszy..a co tam rośnie ;:224
...a zdjęcia robi super ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Zdjęcia artystyczne ale i dobór roślin idealny , pięknie ze sobą wyglądają . ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu faktycznie niskie odmiany irysków są prześliczne, ja też bardzo je lubię :D
Roślinki na moim skalniaczku posadzone blisko siebie po prostu z musu....brak miejsca. U Ciebie mają pole do popisu więc rozrosną się w piękne wielkie kępy, a takie wyglądają najwspanialej ....zobaczysz jeszcze ze 2 lata i oczu nie będzie można oderwać :D

Grażynko, u Ciebie dziś śnieżyca, u mnie wczoraj.....dziś na szczęście już było bardzo ładnie :D Podobno już teraz ma być ciepło :D

Daluś.....ja też spodziewam się strat :? nawet liście na wielkokwiatowych rododendronach wyglądają bardzo nieciekawie....a o ciemiernikach nawet nie chcę myśleć :roll: ....pewnie znowu nic z nich nie będzie ;:223
Białe róże będą w Twoim cudownym ogrodzie wyglądały przepięknie....Piwonie faktycznie mogłyby kwitnąć dłużej....może jak będzie więcej odmian to czas kwitnienia się przedłuży.....tylko ciekawa jestem jak przezimują te sadzone w zeszłym roku....

Kasiu dziękuję ;:196
Na ostatnich fotkach te niziutkie różowe i blado-fioletowe kwiatuszki to floksy szydlaste, jakiś czas temu pokazywałam różową i białą gęsiówkę kaukaską :D
Kasiu powolutku i piwonie znajdą się w Twoim ogródku....najbardziej cieszą kupowane powolutku roślinki im dłużej się na coś poluje tym większa radość :D

Misiu dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196 Mam nadzieję, ze jeszcze niejednokrotnie będziesz oglądała mój skalniaczek w realu :D

Teresko bardzo się cieszę, że podobają się moje roślinne kompozycje i fotki, dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Aga no tak,o tę nieszczęsną gęsiówkę mi chodziło.A piwonie mam dwie starą odmianę po teściowej i różową.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 dobrze, że do Ciebie wpadłam, bo trafiłam na takie cudne widoczki, dziękuje ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dziś u mnie też było pięknie! Ciepło i słonecznie :D Aż otucha w serce wstępuje.
Zaczynam czuć wiosnę :lol: Zwłaszzcza patrząc na Twoje piękne zdjęcia, gdzie w dodatku wszystko w moich ulubionych kolorach ;) :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ech... u mnie nie ma co ograniczać :? więc choć pooglądam u Ciebie :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Zablokowany