Moje roślinki... apus.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje roślinki... apus.
Świetne masz te podpory, Basiu. Które roślinki je zdobędą?
Passiflorę masz zjawiskową, kolorki ma cudne.
Passiflorę masz zjawiskową, kolorki ma cudne.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojoj, jakie świetne podpory! Zazdraszczam! U mnie tylko sklepowe. I ciągle mam ich za mało.
Z taką podporą to róża od razu jakby szlachetnieje i lepiej rośnie. Nic dziwnego, skoro czuje wsparcie...
Z taką podporą to róża od razu jakby szlachetnieje i lepiej rośnie. Nic dziwnego, skoro czuje wsparcie...
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Taki mąż by mi się przydał a podpory jeszcze bardziej...
. W tym roku już z podporami odpuściłam , w przyszłym pewnie będą sklepowe.
. Passiflora trzeba przyznać ma cudny kwiat. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
OOO, zdolnego masz męża, piękne te podpory. Tak samo jak i piękne kwiaty w ogrodzie 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
I ja pochwalę eMa i Jego podpórki!
Passiflora też śliczna raz w moim ogrodniczym życiu posiałam ale nic z tego jakoś nie wyszło i więcej już nie próbowałam. Pamiętam, że jakoś pałętała mi się wiosną po oknie , czepiała firanki....zraziłam się zbyt kłopotliwa była dla mnie... 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
O! Dokładnie to samo miałam napisać! Pochwal Basiu męża od nas.Zenia pisze:Taki mąż by mi się przydał a podpory jeszcze bardziej....

Colette i u mnie osiągnęła 50cm. A suszy to ja raczej nie miałam.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Basiu - spieszę ku pocieszeniu
- Renia napisała, że Jej dereń Kousa zakwitł w przeciągu 3-4 lat 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Basiu, ale cuda Twój mąż Ci zrobił. Nie wiem co ładniejsze - czy te podpory, czy róże
Co przy nich planujesz posadzić ?
Na różę Colette i ja miałam ochotę już w zeszłym roku, ale jakoś jeszcze jej nie kupiłam. Teraz siedzi w koszyku i czeka na moją ostateczną decyzję. Chyba ją pozostawię. I kupię jeszcze drugą sąsiadce, która chce jakieś ładne róże do swojego ogródka.
Ten pojedynczy jej kwiatuszek, który pokazałaś jest bardzo piękny. No i ten kolor
A jak na wiosennego maluszka, to całkiem przyzwoity krzaczek.

Co przy nich planujesz posadzić ?
Na różę Colette i ja miałam ochotę już w zeszłym roku, ale jakoś jeszcze jej nie kupiłam. Teraz siedzi w koszyku i czeka na moją ostateczną decyzję. Chyba ją pozostawię. I kupię jeszcze drugą sąsiadce, która chce jakieś ładne róże do swojego ogródka.
Ten pojedynczy jej kwiatuszek, który pokazałaś jest bardzo piękny. No i ten kolor

A jak na wiosennego maluszka, to całkiem przyzwoity krzaczek.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Basiu, podpory cudne
Emowi należą się pochwały
Mój jakiś nieskory do takich robótek
O passiflorze pisałam z Dorotką, bo ona ma ją piękną. Podpowiedziała mi, że trzeba ją dość mocno zasilać, bo ona żarłoczna. Co prawda moja wyrosła bardzo duża mimo braku zasilania, ale za kwitnienie wzięła się tak na prawdę też dopiero teraz. Ale pąków ma mnóstwo. Dorotka na lato wynosi ją do ogrodu i może właśnie tu jest pies pogrzebany? Jej kwitła kilkoma kwiatami równocześnie. Swoją w tym roku trzymałam w domu, bo chciałam, żeby eM zobaczył jej kwiaty (moja jest purpurowa, a może to bardziej fiolet?), ale w następnym na pewno powędruje na działkę.

O passiflorze pisałam z Dorotką, bo ona ma ją piękną. Podpowiedziała mi, że trzeba ją dość mocno zasilać, bo ona żarłoczna. Co prawda moja wyrosła bardzo duża mimo braku zasilania, ale za kwitnienie wzięła się tak na prawdę też dopiero teraz. Ale pąków ma mnóstwo. Dorotka na lato wynosi ją do ogrodu i może właśnie tu jest pies pogrzebany? Jej kwitła kilkoma kwiatami równocześnie. Swoją w tym roku trzymałam w domu, bo chciałam, żeby eM zobaczył jej kwiaty (moja jest purpurowa, a może to bardziej fiolet?), ale w następnym na pewno powędruje na działkę.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Basiu
Przywędrowałam do Ciebie z rewizytą, bo do czarownicy To koniecznie musiałam zajrzeć, już ich coraz mniej
Troszkę obejrzałam, zaraz lecę dalej oglądać, ale podpory do róż muszę już teraz chwalić, bo cudne są. I passiflora
Zawsze ja chciałam, ale ona za trudna dla mnie 

Troszkę obejrzałam, zaraz lecę dalej oglądać, ale podpory do róż muszę już teraz chwalić, bo cudne są. I passiflora

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marysiu, musiałam mężowy palcem w internecie pokazać, że takie podpory drogie są i przekonało go, że musi pospawać.
Ma wiele ukrytych talentów, które ujawniają się m.in z oszczędności.
Beatko, ta większa, na kole - jest bardzo duża - będzie dla Rosarium U. która jest w szkółce jeszcze.
Drugą chyba dla Polki przeznaczę, albo dla Louis Odier. Powstały jeszcze dwie, te jeszcze przemyśliwuję pod którą różę.
Kousa, kupię! Postanowiłam! Tylko poszukam większej sadzonki i w jakiejś dobrej szkółce, żeby był szczepiony.
(ale dopiero w przyszłym roku, jak sąsiad mi płot raczy zrobić... ja znowu z tym płotem...
)
Wandziu, masz rację.
Zeniu, u mnie różyczki maluśkie jeszcze i giną w tych podporach, ale to taka przyszłościowa "zabudowa" dla nich. Liczę, że ani się nie obejrzę a moja maluszki dorosną.
Kropelko, Maryniu, Aniu - dziękuję w imieniu męża - pochwaliłam oczywiście!
Maryniu, passiflora do przechowania, ale w piwnicy. Tylko że to kwitnienie wkurza... już zimnica taka ona drugie kwiatka. Raczej szału kwitnienia nie będzie miała...
Aniu, liczę, że Colette w przyszłym roku już zbuduje całkiem duuuży i ładny krzaczek, a w kolejnym roku, to już powali nas na kolana (i to nie celem powąchania kwiatków
).
Tulipanko, dziękuję w imieniu męża; piękne róże będą w pięknej oprawie
Colette ślicznie też pachnie.
Czytałam na rozarium.org, że w 3 - 4 roku potrafi wydać 300 kwiatów, praktycznie na raz... wyobrażacie sobie ten bukiet?!
Iwonko, mój mąż często musi dojrzeć i zrobi... tylko to dojrzewanie bywa rozciągnięte w czasie. Zaczęło się, że pokazałam mu w sklepie, że chciałam kupić kilka podpór (były drogie i naprawdę kiepskie, cieniutkie i wiotkie przęsełeczka miały), więc obruszył się, że takiego czegoś, to nie kupi, tylko zrobi mi porządne...
Ja swoją na zimę znoszę do piwnicy, na przyszły rok zetnę ją mocniej, będę nawozić... dam jej szansę, ostatnią.
PEPSI miło, że wpadłaś
Zapraszam częściej!
A passiflora, to taka z fochem trochę, mnie też wnerwia...
Mój caaaaały tegoroczny zbiór jabłek w całości mieści się w jednym kadrze:
Nie wiem czy kompoty zrobić, czy sok? A może przesmażyć na zimowe szarlotki?
Liczę, że w przyszłym roku tych kadrów będę miała z 50...

Cino de Mayo kwitnie nadal. Polecam tę różę. Naprawdę ma piękny kolor, krzak i jest taka bezproblemowa.

Moja tegoroczna, zakupiona w sierpniu (Miś Polarny) wreszcie w gruncie:

Ma wiele ukrytych talentów, które ujawniają się m.in z oszczędności.

Beatko, ta większa, na kole - jest bardzo duża - będzie dla Rosarium U. która jest w szkółce jeszcze.
Drugą chyba dla Polki przeznaczę, albo dla Louis Odier. Powstały jeszcze dwie, te jeszcze przemyśliwuję pod którą różę.
Kousa, kupię! Postanowiłam! Tylko poszukam większej sadzonki i w jakiejś dobrej szkółce, żeby był szczepiony.
(ale dopiero w przyszłym roku, jak sąsiad mi płot raczy zrobić... ja znowu z tym płotem...

Wandziu, masz rację.

Zeniu, u mnie różyczki maluśkie jeszcze i giną w tych podporach, ale to taka przyszłościowa "zabudowa" dla nich. Liczę, że ani się nie obejrzę a moja maluszki dorosną.
Kropelko, Maryniu, Aniu - dziękuję w imieniu męża - pochwaliłam oczywiście!

Maryniu, passiflora do przechowania, ale w piwnicy. Tylko że to kwitnienie wkurza... już zimnica taka ona drugie kwiatka. Raczej szału kwitnienia nie będzie miała...

Aniu, liczę, że Colette w przyszłym roku już zbuduje całkiem duuuży i ładny krzaczek, a w kolejnym roku, to już powali nas na kolana (i to nie celem powąchania kwiatków

Tulipanko, dziękuję w imieniu męża; piękne róże będą w pięknej oprawie

Colette ślicznie też pachnie.
Czytałam na rozarium.org, że w 3 - 4 roku potrafi wydać 300 kwiatów, praktycznie na raz... wyobrażacie sobie ten bukiet?!

Iwonko, mój mąż często musi dojrzeć i zrobi... tylko to dojrzewanie bywa rozciągnięte w czasie. Zaczęło się, że pokazałam mu w sklepie, że chciałam kupić kilka podpór (były drogie i naprawdę kiepskie, cieniutkie i wiotkie przęsełeczka miały), więc obruszył się, że takiego czegoś, to nie kupi, tylko zrobi mi porządne...

Ja swoją na zimę znoszę do piwnicy, na przyszły rok zetnę ją mocniej, będę nawozić... dam jej szansę, ostatnią.

PEPSI miło, że wpadłaś

A passiflora, to taka z fochem trochę, mnie też wnerwia...

Mój caaaaały tegoroczny zbiór jabłek w całości mieści się w jednym kadrze:

Nie wiem czy kompoty zrobić, czy sok? A może przesmażyć na zimowe szarlotki?

Liczę, że w przyszłym roku tych kadrów będę miała z 50...

Cino de Mayo kwitnie nadal. Polecam tę różę. Naprawdę ma piękny kolor, krzak i jest taka bezproblemowa.

Moja tegoroczna, zakupiona w sierpniu (Miś Polarny) wreszcie w gruncie:

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Basiu jabłuszko prześliczne i nie czekaj tylko zjadaj.
Passiflora przepiękna, miałam kiedyś na taką ochotę, ale nie wiem jak w zimie by się przechowała?
Moja znajoma przechowuje w domu w temperaturze pokojowej, ale ona ma okna na całą ścianę.
Jak Ty przechowujesz Basiu zimą swoje donicowe?
Podpory to po prostu kawał dobrej roboty-pełen profesjonalizm.
Ja to bym róże przy nich posadziła

Passiflora przepiękna, miałam kiedyś na taką ochotę, ale nie wiem jak w zimie by się przechowała?
Moja znajoma przechowuje w domu w temperaturze pokojowej, ale ona ma okna na całą ścianę.
Jak Ty przechowujesz Basiu zimą swoje donicowe?
Podpory to po prostu kawał dobrej roboty-pełen profesjonalizm.

Ja to bym róże przy nich posadziła

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Elu, jabłuszko jedno a czterech chętnych na nie, trzeba będzie podział zrobić
Passiflorę na zimę do piwnicy znoszę (bez okien, temp. około 16 st.), nie podlewam jej do końca lutego, no może tak raz na miesiąc.
A potem coraz częściej i przenoszę do kotłowni, tam mam małe okno... Tylko i tak ta cholernica kwitnąć słabo kwitnie.
Oj będę róże sadzić... będę...

Passiflorę na zimę do piwnicy znoszę (bez okien, temp. około 16 st.), nie podlewam jej do końca lutego, no może tak raz na miesiąc.
A potem coraz częściej i przenoszę do kotłowni, tam mam małe okno... Tylko i tak ta cholernica kwitnąć słabo kwitnie.
Oj będę róże sadzić... będę...

Pozdrawiam, Basia.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kusisz tym jabłuszkiem pięknym ,:D
Hortka piękna .Nie ma Tego Polarnego Misia.
Dobrze ci rośnie ??
Hortka piękna .Nie ma Tego Polarnego Misia.
Dobrze ci rośnie ??
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ale za to jaki ten kadr szarlotkowy piękny
Jak mus, to go dziel. Albo zjedz pod kołdrą