Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Igo ja mam chciejstwo ogromne na "creme brule" przepraszam nie pamietam jak to sie pisze poprawnie, jeśl mogła byś to dla mnie odłożyć była bym wdzięczna.
- E@K66
Jedną a dlaczego dziwne?
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo taka sobie odmiana, na zdjęciach wygląda lepiej.... 

-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Iga! Mam kilka populanych żurawek. Były mocno podsypne korą i przykryte gałązkami świerkowymi.
( Wszystko w tym roku przykrywałam
,bo ścięłam dużego świerka
i gałęzi miałam dużo dla siebie i sąsiadów.
) Odkryć już żurawki czy jeszcze pozekać , bo u nas straszne wiatry, dch chce zerwać.
( Wszystko w tym roku przykrywałam

Marta
- E@K66
Igo ty wiesz lepiej bo masz to na co dzień,prawdą jest że widzialam ja tylko na fotce.
Popatrzę jeszcze na inne propozycję i jeśli pozwolisz zamówię coś jeszcze.
Popatrzę jeszcze na inne propozycję i jeśli pozwolisz zamówię coś jeszcze.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja chętnie zobaczyłabym kilka ogólnych widoczków twojego cudownego ogrodu . zawsze mnie zachwyca 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
iga23, najlepiej przyjedź z gotowym zestawem.
Trawy, fajnie, ale te jeżówki mi się marzą ... i te motyle na nich, bo to miejsce przy stole.
Co do wysadzonych roślin, to u nas wszystcy chca "rasowe" ze szkółek. Trochę funkii podrzyciłam Teściowej, ale najbardziej żal mi narcyzów. No i irysów, bo przecudnej urody i zapachu.. Chyba, żeby je zostawić, a między nimi trawy ... No i jeżówki. A tak w ogóle, to marzy mi się bezpańska łąka, na którą można wrzucać naddatki i niech sobie radzą. Póki co wysadzałam przed płot, ale i tam trzeba wprowadzić trochę ładu. Mogłabym na trawniku założyć klomby, ale tuje już urosły i wreszcie można grać w kometkę. No i kupiłam zestaw do krykierta. Leży 2 lata w szafie, może się kiedyś doczeka wyprowadzenia na dwór (u nas to raczej "na pole").
O! przyleciała sikora modra na słoninę.
No i najważniejsze: to Słodziakowi ma być dobrze.

Co do wysadzonych roślin, to u nas wszystcy chca "rasowe" ze szkółek. Trochę funkii podrzyciłam Teściowej, ale najbardziej żal mi narcyzów. No i irysów, bo przecudnej urody i zapachu.. Chyba, żeby je zostawić, a między nimi trawy ... No i jeżówki. A tak w ogóle, to marzy mi się bezpańska łąka, na którą można wrzucać naddatki i niech sobie radzą. Póki co wysadzałam przed płot, ale i tam trzeba wprowadzić trochę ładu. Mogłabym na trawniku założyć klomby, ale tuje już urosły i wreszcie można grać w kometkę. No i kupiłam zestaw do krykierta. Leży 2 lata w szafie, może się kiedyś doczeka wyprowadzenia na dwór (u nas to raczej "na pole").
O! przyleciała sikora modra na słoninę.
No i najważniejsze: to Słodziakowi ma być dobrze.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Igo , coś przeczuwałam , że ogródek będzie ponad pieskiem.
Szkółka bylin z Pakości była na Gardenii , zakupiłam ze stoiska 1 turzycę ( ale zapomniałam jaką odmianę
)
Zobacz na wątku "Gardenia z Forumkami".
Szkółka bylin z Pakości była na Gardenii , zakupiłam ze stoiska 1 turzycę ( ale zapomniałam jaką odmianę

Zobacz na wątku "Gardenia z Forumkami".
Iguś czytam że pieszczoszka eksmitowałaś , wyobrażam sobie jak trudny był to wybór
Trawka od Ciebie pięknie wschodzi , kiełki grube i zdrowe , ziemia dobra mam nadzieję że sieweczki przetrwają bardzo na nią liczę .
Pozdrawiam

Trawka od Ciebie pięknie wschodzi , kiełki grube i zdrowe , ziemia dobra mam nadzieję że sieweczki przetrwają bardzo na nią liczę .
Pozdrawiam

-
- Kontakt:
Elu, ja jeszcze drugi raz nie siałam. Zobaczymy.
Olu, nie wiem, niestety.
Aniu, jak masz coś na zbyciu, przywieź na zlot, chętnych znajdzie się mnóstwo.
I bardzo się cieszę ,że się spotkamy, a na Wielkanoc nie przyjedziecie do mamy?
Może udałoby się skompletować trawy.
Bernadetko, fotki mogę wstawić, ale stare, teraz ogród wygląda tak sobie, liściaste bez liści, trawa żółta, tylko iglaki robią kolor.
Ewo, popatrz, wybór naprawdę taki sobie.
Koteczku, jak się nie spieszy nie odkrywaj, prognozy na następne dwa tygodnie nie bardzo.
To kilka historycznych widoczków.Czerwiec.

Olu, nie wiem, niestety.

Aniu, jak masz coś na zbyciu, przywieź na zlot, chętnych znajdzie się mnóstwo.

Może udałoby się skompletować trawy.

Bernadetko, fotki mogę wstawić, ale stare, teraz ogród wygląda tak sobie, liściaste bez liści, trawa żółta, tylko iglaki robią kolor.

Ewo, popatrz, wybór naprawdę taki sobie.

Koteczku, jak się nie spieszy nie odkrywaj, prognozy na następne dwa tygodnie nie bardzo.
To kilka historycznych widoczków.Czerwiec.
O wiele lepsze te widoczki niż te obecne
Ale to już niedługo

Ale to już niedługo

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ślicznie , szczególnie splecione drzewa wyglądają wspaniale .. Kiedy u mnie będzie tak żurawkowo .. Może w tym roku zaczną porządnie rosnąć , tamto lato było chyba dla nich za mokre .. ..
-
- Kontakt:
Janeczko, poczekaj, w pierwszym raku nie każda rośnie dobrze. A jak za mokro to podnieś rabatę, lepiej wtedy rosną.
Piotrek nawet nie wygląda tak źle na ogrodzie , tylko brak liści na drzewach i widać wszystkie domu w koło. Czekam na iglaki aż urosną i trochę przesłonią.
Dziś -4, zimno , ale jest słoneczko, jak się trochę ociepli wychodzę posprzątać.

Piotrek nawet nie wygląda tak źle na ogrodzie , tylko brak liści na drzewach i widać wszystkie domu w koło. Czekam na iglaki aż urosną i trochę przesłonią.

Dziś -4, zimno , ale jest słoneczko, jak się trochę ociepli wychodzę posprzątać.

Ja jadę w weekend na oględziny (o ile się uda) i też wtedy będę chciał sobie sprzątnąć. Pogoda ma być już lepsza, bo dzisiaj u mnie kiepskawo.
Aż mnie skręca, jak to tam wszystko wygląda po zimie. Śniegu było sporo, to może nie ucierpiało nic jakoś bardzo?
Aż mnie skręca, jak to tam wszystko wygląda po zimie. Śniegu było sporo, to może nie ucierpiało nic jakoś bardzo?