Ogród Agnieszki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki cz.2

Post »

aage pisze: Ewuś nie gniewaj się ale co do kory to mam swoje zdanie mam jej trochę już w ogrodzie i wiem na jej temat wiele. Na rabatę wybrałam żwirek i myślę że będzie super :tan
Yes Boss ;:215 na pewno będzie świetnie :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ewuś mam nadzieję że się nie gniewasz ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kochana gdzieżby, ja tylko ciekawa jestem tego złego doswiadczenia z korą bo sama mam zamiar w nią zainwestować a jezeli to zły pomysł to powiedz-przynajmniej nie stracę i pójdę zbierać szyszki - one są za darmo i stracić można jedynie czas :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Mam w ogrodzie zarówno kamień i korę i z żadnego rozwiązania nie jestem zadowolona :lol:
Kora rozkłada się "pochłaniając" kolejne pieniądze, a utrzymanie kamieni w czystości, to masakra :?
Pod iglaki sypię korę, bo pomijając powyższe wywody (święta racja ;:180 ), to krzewy każdego roku przecież gubią igły :D
W tej chwili mam miejsca, gdzie już nie muszę dosypywać kory (preferuję mieloną, bo nie fruwa ;:224 ), bo krzewy same wytworzyły sobie "kołderkę" ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś kora fruwa, utlenia się a przy psie nigdy nie wygląda ładnie. I co roku "pochłania" kolejną kasę. A i te grzyby w tej korze.....pleśń w miejscach cienistych i takie tak....wiele można by mówić.

Iwonko ja z utrzymaniem żwirku nie mam problemu a naprawdę mam wysypany pod czereśnią z której wiecznie coś leci....daję radę ale przynajmniej nie utlenia się.....i zawsze jest na swoim miejscu.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Aga.
aage pisze:... Co do żwirku i kory mam swoje zdanie i jego się trzymam...
też tak myślę , że swojego zdania trzeba się trzymać... szukamy inspiracji, rozwiązań, podpowiedzi sugerujemy się opiniami innych ale ostateczną decyzję musimy podejmować sami. Z wielu względów - choćby z powodu warunków panujących w naszym ogrodzie. Znam to z własnego doświadczenia - to co sprawdza się u sąsiada, nie musi być dobrym rozwiązaniem w naszym ogrodzie ... i odwrotnie ...

Aguś widzę , że twoje plany ogrodnicze też idą wciąż do przodu... zakupy imponujące i powstająca rabata piękniejąca ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś :wit u mnie. Grunt to mieć swój plan i swoje zdanie. Chociaż bardzo cenię wszystkie sugestie, podpowiedzi i krytykę "ludzi pozytywnie zielono zakręconych". Pod wpływem wielu opinii można podjąć słuszną decyzję i rozpatrzyć wszystkie za i przeciw. Dziękuję że jesteście ;:4
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Nie dalej jak wczoraj robiłyśmy z jolą wywody na temat pożytku z forum i dobrych rad :;230 Jola ma rację, co się sprawdza u jednych, to niekoniecznie musi się sprawdzić u mnie. Na korę też jestem czasem zła... ale stosuję i korę i żwirek, choć ten drugi chyba w większych ilościach i u mnie jest git. Czekam na fotkę rabatki już w pełnym rynsztunku :) I tak wiem, że będzie fajna :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluś troszkę jeszcze potrwa zanim będzie w pełnej okazałości....ale na pewno zdjęcia będą.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

No to uzbrajam się w cierpliwość i będę śledzić wątek dalej w oczekiwaniu na wieści ;:196 Kochana!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z cyklu "Co kwitnie u mnie- z bliska"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Cz 24 maja 2012 12:59 --

Nelu zapraszam ;:168
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ech, czosnki... moje marzenie ;:108 a powiedz mi, trzeba je wykopać na zimę?
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Czosnki bajeczne w zeszłym roku miałam całe pole a w tym tylko jedna sztuka zakwitła ,myśle że to mróz lub podziemni goście ;:124
Ja też czekam na fotki !!
Co do zwirku znasz moje zdanie i widziałaś mój ogródek ,U mnie się sprawdza ...nie wiem czy mam bardzo brudno i czy roślinki nie rosną :?: Nie zauważyłam takiego zjawiska a mam już tak ponad 3 lata
Każdy stosuje co lubi i tak jest idealnie :uszy Przecież nie ma zakazów ;:224 Korę też mam na jednej rabacie z cebulowymi a sam żwirek bez agro dookoła 'stawu' Mnie się podoba :wink:
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu to na jesień kupisz na pewno sobie...jest ich wszędzie tyle i coraz to nowe odmiany. Czosnków się nie wykopuje na zimę a więc i jest pratycznie bo nie trzeba latać z łopatką :uszy

Danuś tak widziałam i naprawdę super to wygląda i do tego jest praktyczne :D ja mam żwir przy oczku i nie mam z nim żadnego problemu. Wybór jest duży tylko wybierać....dla każdego coś innnego jak to się mówi. Ja zdecydowałam już :tan W weekend chcę zacząć sadzić na rabacie :heja zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Muszę założyć listę co należy kupić jesienią, żeby potem na wiosnę nie pluć sobie w brodę!
Miłego dnia ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”