Kochani pozwólcie, że w sprawie murku udzielę jednej wspólnej odpowiedzi

Nie sądziałam, że wzbudzi aż tyle zainteresowania i kontrowersji. Pomysł z wstawieniem zdjęć postępów pracy od podstaw okazał się ciekawy

Jednak jak napisała Iga cegła na mojej posesji nie jest elementem w żadnym razie, no chyba że popatrzy się na klinkierówkę w ogrodzeniu
Tak więc mur z cegieł byłby elementem bardzo wyróżniającym się w ogrodzie, czy byłaby to budowla modernistyczna, czy stare ruiny.
Poczekajmy, zobaczymy ..... elementy porównawcze po ukończeniu dowiodą, czy mój zamysł był słuszy

Pracy jeszcze dużo, bo przed murem usypana będzie kolejna niewielka rabatka, nawiązująca do tej obok - wzniesionej

Będzie też okazja powiększyć malutką rożaną przed murkiem

oraz nieco podnieść iglakowy początek rabat za murkiem
Chyba tyle na dzisiaj, już nie mogę się doczekać

Oby tylko nie padało, zdążymy
Aniu z chęcią zapiszę się na Cleome
Dorotko kokornak wymaga cienia, z którym u mnie trudno ... miejsce nasadzeń byłoby rożne, górą mogłyby sie uzupełniać

Źle myślę
Tade k dziękuję za dowcip

chyba jednak tak szybko to nie będzie. Widziałeś jakie u mnie wszystko malutkie.
Marta, jak wiesz jszcze sporo u mnie miejsca, nikt nie powiedział, że rabatki z drugiej strony domu mają być takie chudziutkie przecież. Dam radę, to się przesadzi, to wysadzi

Jako mentalny patron moich ogrodowych poczynań nie jesteś chyba zbyt zawiedziona
Kasiu byłam u Ciebie, zaraz napiszę