Gliniany ogródek...MisiaczekM
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM
Azalki śliczne,wschody tez fajniutkie,ale kotki jakie fotogeniczne,prezentacja kocia 

Muszę i ja jutro wybrać się do Lidla, może i u nas jest coś ciekawego.Mam 5 azalii u siebie ,ale ja swoje kupowałam na rynku u zaprzyjaźnionej Pani.Pięknie kwitną.Twoja kolekcja parapetowców imponująca. Przy okazji dowiedziałam się cvo zrobić z przekwitającym hiacyntem.Pozdrawiam Piotrze. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Dzięki ilona2715 za wizytę, również mam nadzieję...ilona2715 pisze:Piotrek, widzę, że i u Ciebie wiosna zawitała, piękne te zielone noski wychodzące z ziemi jeszcze troszkę, a będziemy cieszyć oczy kolorowymi widokami, ...
Mam nadzieję, że nie myślałaś, że z nimi już koniecEwiczka52 pisze:MisiaczekMKochane kotki żyją i maja się dobrze /tygrysek i pantera /

Żyją, żyją... tylko wiesz... jakoś tak...

Tak, pójdą do gruntu. Mam już jedną tylko nie "na pniu"i dwie zimy przeżyła...perdii pisze:...Te azalie przeznaczasz do gruntu?
Pomiziam, pomiziam
Mam taką nadzieję!! Pierwszy raz je wysiałem... ja tylko śmierdziuszki bo one jakoś dały radę przetrwać...asma pisze:piękne azalki![]()
masz bardzo duzo lobelek-będzie pięknie:)
...
Starały się dzieciakianabuko1 pisze:Azalki śliczne,wschody tez fajniutkie,ale kotki jakie fotogeniczne,prezentacja kocia

Witaj Julianno tych azali u mnie zostało ok. 6 i chyba nikomu nie chciało się ich podlewać, były suche jak pieprz!!julianna pisze:Muszę i ja jutro wybrać się do Lidla, może i u nas jest coś ciekawego.Mam 5 azalii u siebie ,ale ja swoje kupowałam na rynku u zaprzyjaźnionej Pani.Pięknie kwitną.Twoja kolekcja parapetowców imponująca. Przy okazji dowiedziałam się cvo zrobić z przekwitającym hiacyntem.Pozdrawiam Piotrze.
Dopiero zaczynam przygodę z ogrodem, dlatego też wolę się uczyć na tanich rzeczach... wtedy mniej trochę szkoda jak coś nie wyjdzie...
Parapetowce dobrze zaczęły, ale ....
- misiaczekm
Zamarzyły mi się Malwy.. biała, czerwona, żółta i czarna!!
I znalazłem...

A tam w tle patyki datury... ale ja sobie już je daruję...

Zanim urosną, narcyzy za 0,50gr upiększą skrzynkę... wziąłem białe i żółte, ale na zdjęciu wyglądały jakby mały pełny kwiat.

Niebieska hosta... zmieni trochę wygląd bocznej rabatki z hostami...

A to wziąłem bo mi się kwiatek spodobał... nie mam pojęcia co to za stworzenie..

Jestem ciekaw czy te hortensje ogrodowe żyją..? Stały w szopce przez zimę, a do tego miały dziury w ziemi, chyba zrobione przez myszy... W tej małej doniczce to hortensja drzewiasta, ona chyba żyje bo coś puszcza na dole...
W skrzynce są jakieś dwuletnie... posiane w sierpniu, zapomniałem tylko jakie....
Zaczynają się dalie z lidla...

i te... no...

Na koniec parapecik na północy....

A co z robić z przekwitniętym narcyzem??!!
I znalazłem...
A tam w tle patyki datury... ale ja sobie już je daruję...
Zanim urosną, narcyzy za 0,50gr upiększą skrzynkę... wziąłem białe i żółte, ale na zdjęciu wyglądały jakby mały pełny kwiat.
Niebieska hosta... zmieni trochę wygląd bocznej rabatki z hostami...

A to wziąłem bo mi się kwiatek spodobał... nie mam pojęcia co to za stworzenie..

Jestem ciekaw czy te hortensje ogrodowe żyją..? Stały w szopce przez zimę, a do tego miały dziury w ziemi, chyba zrobione przez myszy... W tej małej doniczce to hortensja drzewiasta, ona chyba żyje bo coś puszcza na dole...
W skrzynce są jakieś dwuletnie... posiane w sierpniu, zapomniałem tylko jakie....
Zaczynają się dalie z lidla...
i te... no...
Na koniec parapecik na północy....
A co z robić z przekwitniętym narcyzem??!!
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Facet łał
Czy Wy macie jeszcze miejsce do spania ???
Cały dom w roślinach - kurczę, a mnie jeden parapet pozwolono zająć na siewki
. Od piątku dostanę jeszcze jeden - coś tam dosieję
W końcu mamy dopiero początek marca - nie ma pośpiechu
A te kociambry takie "bez jaj" bo - bez jaj. To chłopy czy baby ?

A te kociambry takie "bez jaj" bo - bez jaj. To chłopy czy baby ?
- misiaczekm
Raczej już... po chłopie
!!!

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja co roku narcyzy które przekwitły w doniczkach wsadzam do gruntu
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lobelii możesz nie pikować, siałeś kępkami, więc całe możesz przesadzć do doniczek. Jeśli będzie im za gęsto, najsłabsze siewki same wypadną.
Obawiam się, że azalie raczej nie nadają się do gruntu. Najczęściej w marketach sprzedaje się azalie indyjskie, które nie przetrwają zimy, natomiast w domu przy odpowiedniej opiece mogą rosnąć wiele lat. Można je na lato wystawiać do ogrodu, ale jesienią trzeba wziąć do domu.
Obawiam się, że azalie raczej nie nadają się do gruntu. Najczęściej w marketach sprzedaje się azalie indyjskie, które nie przetrwają zimy, natomiast w domu przy odpowiedniej opiece mogą rosnąć wiele lat. Można je na lato wystawiać do ogrodu, ale jesienią trzeba wziąć do domu.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Raczej masz racjęmisiaczekm pisze:Raczej już... po chłopie!!!
![]()

Ja też wszystkie wczesnowiosenne posadowiłam na rabatach. Wczoraj grabiąc ( skopaną na sztych szpadla jesienią ) działkę zobaczyłam, że nadal mi coś wyłazi, główne cebulki przemieściłam a o przybyszowych nie pomyślałam

- misiaczekm
Czyli co mam z nimi zrobić teraz? Co z tymi opadającymi liśćmi?dorcia7 pisze:Ja co roku narcyzy które przekwitły w doniczkach wsadzam do gruntu
Mam je do ziemi włożyć?
Bo to, że na jesień to wiem...
A czy Malwy mogę od razu do gruntu teraz??
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Piotrze-wstrzymaj konie;)
malwy do gruntu owszem,ale nie JUŻ:)
JESZCZE CHWILA
hiacynty itp do gruntu jesienia,teraz osuszyć cebulki-no chyba,że ktos robi inaczej i jest ok:)
mojego hiacynta przestałam podlewać,czekam ,aż liść padnie-mozna je wynieść np do piwnicy,w ustronne miejsce bo raczej nie zdobią;)
jak liście uschną to je ciachnąć,urwać-usunąć.Na jesieni do ziemi
azalka tego typu u mnie padła,ale ja ją przelałam jeszcze jak była w domku-szkoda bo piękna była
malwy do gruntu owszem,ale nie JUŻ:)
JESZCZE CHWILA
hiacynty itp do gruntu jesienia,teraz osuszyć cebulki-no chyba,że ktos robi inaczej i jest ok:)
mojego hiacynta przestałam podlewać,czekam ,aż liść padnie-mozna je wynieść np do piwnicy,w ustronne miejsce bo raczej nie zdobią;)
jak liście uschną to je ciachnąć,urwać-usunąć.Na jesieni do ziemi
azalka tego typu u mnie padła,ale ja ją przelałam jeszcze jak była w domku-szkoda bo piękna była
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nigdy nie trzymałam narcyzów do jesieni -sadzę wiosną a na przyszły rok mi kwitnąmisiaczekm pisze:Czyli co mam z nimi zrobić teraz? Co z tymi opadającymi liśćmi?dorcia7 pisze:Ja co roku narcyzy które przekwitły w doniczkach wsadzam do gruntu
Mam je do ziemi włożyć?
Bo to, że na jesień to wiem...
A czy Malwy mogę od razu do gruntu teraz??
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
no dobra,ale co z tymi nieszczęsnymi liściami po przekwitnięciu?