Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Faktycznie, adenium kojarzę znacznie lepiej, obejrzałam kwitnące w książce, faktycznie warto powalczyć o te roślinki ;:108
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne, grubaśne maluchy a szamotowa misa to jest to co tygryski lubią najbardziej ;:167
moje nasionka spleśniały ;:144
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rapunzel - warto powalczyć ;:108 , tylko, że u mnie te paskudy pojawiają się cyklicznie :( . Właśnie jakiś tydzień temu opryskałam wszystko, co stało na parapecie i w pobliżu.
Anjju - u mnie też połowa nie wylazła z nasion, a drugą połowę dopadły przędziory :evil: . Teraz kiełkuje druga tura - mam nadzieję, że coś z nich będzie. A co do doniczki, to właśnie w takich się zakochałam, ale w ich cenie, już niekoniecznie (dlatego mam tylko dwie) :wink: .
Lidko - dziękuję ;:196 . Mam nadzieję, że dogadasz się z dzbanecznikiem. Niektórym wystarczy miejsce przy oknie i spryskiwanie :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ja też mam taką nadzieje ! Myślę że skubany zrozumie że u mnie żle mu nie będzie i da się ułaskawić niestety terrarium mu nie dam . Ale Ciebie będę odwiedzała dla nacieszenia oka ! Jestem ciekawa dalszego rozwoju adenium też bardzo mi się podobają
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kochana cieszę się, że pomimo moich ogromnych zaległości u Ciebie Ty ciągle do mnie ;:65 ;:196
Od razu rzuciło mi się w oczy Twoje ZŁOTKO ;:138

a co do roślinek to może zacznę od koleusków - liczę, że gdzieś dalej czytając dopatrzę się fotek w domkach już ;:224
no i ten skrywany bananowiec ;:138
i paczuszków po drodze było ho hoooo :tan aż poczułam się jak ignorantka w stosunku do swoich zielonych ;:223 chyba zaraz coś kupię normalnie ;:224
ale ziemowity to przepiękne będą mi się po nocach śnić ;:167
a ta glorioza :shock: wspaniałość
no i dowiedziałam się, że koleusom trza kwiatki obrywać ;:108 no i warto było "poczytać" ;:132 a nie tylko "przelecieć" 22 strony zaległości ;:224
oooo... doczekałam się fotki koleusków w domku :tan

ładna kalatea też się ukazała i .. jejku, no wszystko ładne ;:180 i nie zauważyło chyba nawet Twego wyjazdu

p.s. ile ty tam tych m2 masz?... 40... 49?... :;230 bardzo pojemne "M" ;:224

Anjja pisze:u mnie czas rozpakowywania bardzo długo trwa... i czasami już zapomnę że w ogóle gdzieś byłam a torba stoi jak zaklęta

od razu wyobraziłam sobie swoją torbę w przedpokoju po każdym powrocie :;230 (skądkolwiek!)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Przędziorki są okropne dla naszych roślin ale pieknie sobie z nimi poradziłaś .Kwitnienie róży pustyni widziała tylko na zdjęciach ale wprost coś cudownego .Życzę powodzenia ,żeby Tobie jak najszybciej zakwitły będziemy podziwiać ;:63
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:145 Lidko i Jatro - dziękuję bardzo ;:196 . Roślinki wcześniej stały na balkonie. Po oprysku zostały już w domu. Teraz pewnie będą musiały się przystosować do nowych warunków i obawiam się, że trochę przyhamują z rozwojem.
Mniodkowa - ło jejku, że Ci się chciało to czytać :wink: - jestem pełna podziwu ;:108 ;:196 . Cieszę się, że Ci się przydało ;:108 . Metrów mamy podobno 49, ale ja mam wrażenie, że te 9 jest gdzieś mocno ukryte :wink: , bo tyle było w domu, w którym się wychowywałam, a tu wszystko jakby mniejsze :) .

Muszę Wam pokazać, co miałam i już nie mam ;:223 . Popsuło się ;:145 .
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

no wiedziałam, że warto to i ;:132 ;:108
i zapomniałam dodać, że tak narzekałaś w międzyczasie na swoje zdolności fotograficzne a idzie Ci zupełnie inaczej niż sobie wyobrażasz ;:63

współczuję utraty korzonków ;:144 wymemłały się co? mi też tak się zdarzało... sama nie wiem jak ukorzeniać te skrętniki ;:223
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Korzonki zostały - to małe zielone się urwało :( . Po prostu znalazłam to coś, włożyłam roślinkę z powrotem do wody i poszłam przygotować doniczkę. Kiedy ponownie wyjęłam liść z wody, tego zielonego już nie było.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Szkoda fajnie by rosła !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

No nie dziwie się że się zakochałaś w tych donicach... sama do nich wzdycham i cały czas skutecznie blokuje mnie cena :( ale jak widzę nie mnie jedną :roll:
A swoje nasionka adenium że tak cichutko powiem (olałam) wkurza mnie jak coś już od nasionka kaprysi :roll: ;:223 nie chce rosnąc to won... zresztą jak spleśniały to nie miało już co rosnąc :? :x
Wiktorio mimo że sytuacja smutna to stwierdzenie "popsuło się" ubawiło mnie do łez... nie martw się zaraz wypuści kolejne maluchy... trzymam kciuki żeby kolejne zielone się szybko pojawiało na listku :wink: :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wiktorio powtórzę za Anią- skrętniczek na pewno szybciutko wypuści kolejne maluchy. ;:108 ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Wiktorio ;:196
Na pewno uda ci się przezimować dzbanecznika :wink:
Ten twój skrętuś jest piękny :heja
Adenium ładne rośnie ;:138 ;:138
A fuksie jakie piękne aż głowa mała :tan
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Adenia ślicznie Ci rosną ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

to zielone typu "coperfield" - pojawiam się i znikam :;230
nie martw się - kolejne pewnie będzie bardziej realne ;:108 bo będzie - to bankowo ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”