Izuniu widzę, ze więcej osób zmyliła skalnica, u mnie po przeniesieniu w cień rośnie i kwitnie wspaniale, a tak, to już na drugi rok były brzydkie brązowe placki

Zrobię większe ujęcia skalniaczka, ale on nie wygląda najlepiej, ponieważ wiadomo, ze najpiękniejsze są duże grupy roślin, a u mnie ,,napeciane,, malutkie kępki a mnóstwo gatunków. Ale ja tak kocham skalniaczki, ze sadziłabym każdy jaki trafię.....więc niestety muszą być maleńkie. Ostatnio zaczęłam eksmitować bodziszki ze skalniaka na rabaty, bo biedulki chcą się rozrastać a nie mogą, z każdej strony przeszkadzają kamory i sąsiedzi

Izuś żółto-biała prymuleczka jest śliczna. Ja czekam na nasionka i będe eksperymentowała z siewem. Bardzo trudno kupić sadzonki tych kwiatuszków. Nawet w internecie bardzo skąpo z ofertami

Duet skalnicy z marzanką i mnie bardzo się podoba, niestety będę musiała je rozdzielić, bo marzanka zagłuszy skalnice, jest strasznie ekspansywna.
Moniś u mnie to też dopiero początek kwitnienia floksów, jeszcze niektóre kępy w pąkach