Dzisiaj wreszcie zrobiła parę zdjęć w ogrodzie. Nie mogę nadążyć z pieleniem (zachciało mi się pola) Ale za tydzień będę mieć już swoją marchewkę, buraczki, ziemniaczki. Te ostatnie trochę dziki wyryły i musiałam się zaopatrzyć w środek odstraszający. Działa również na sarny i zające które też u mnie gościły się na polu. Mam nadzieję, że już nie będą. Szkoda, że jeszcze nie odstrasza szpaków zeżarły mi wszystkie czereśnie już drugi rok z rzędu. na szczęście truskawek nie zauważyły.
Ta różyczka zaszalała
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewuniu ależ róża..... niesamowite ukwiecone cudo Zresztą i wszystkie inne też piękne
Liliowce marzenie, u mnie niestety pojawił się problem.... w pąkach zagnieździły się larwy jakiejś wstrętnej muszki i wiele pąków jest do usunięcia.... jutro odę rwać i niszczyć..... ależ jestem zła
AGNESS u mnie co roku występuje ten problem na kilku liliowcach, jakby nieco mniej w tym roku tylko na jednym. Zawsze niszczę wszystkie pąki zarażone. Ten problem występuje na wczesnych liliowcach. Ta róża naprawdę nieźle zakwitła i ma jeszcze całe mnóstwo pąków, inne już prawie przekwitły.
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Róże i liliowce, to jest to.
Ten zestaw kolorów i wszelkich możliwych odcieni ubarwi ogród na długo.
Moje pierwsze liliowce zmarnował deszcz, więc czekam na dalsze.
Nareszcie nagotowałam botwinki z moich składników, zrobiłam też chłodnik. nareszcie swoje warzywa marchewka, buraczki, koperek, cebulka, ziemniaczki. Za kilka dni będę mieć własny bób. Nawet groszek cukrowy już jest. Tylko te komary nawet w słońcu gryzą
Dzisiejsze zdjęcia
zwariowany Limited Edition
Witajcie cieszę się, że czasami ktoś do mnie zagląda. Ja ostatnio mam urwanie głowy z wyjazdem. A całkowicie dobiła mnie śmierć ojca i nawet nie zaglądam tu za często. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój watek