Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Witam cię Małgosiu tawułki mam dwie tak jak Ania napisałai wiosną ich przycinam w kólkę podobają mi się ich młode listki takie piękne żółtoczerwonawe,po przekwitnięciu też ich ciacham i są ładne młode przyrosty.

Ta roślinka to żagwin zwyczajny "Variegata o liściach białoobrzeżonych jest ich kilka odmian o liściach kremowo obrzeżonych pochodzi z Bałkanów kwiaty fioletowoóżowe lubi słonce.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dziękuję Halinko za odpowiedż.Żagwin wysiałam teraz do doniczek 14 lutego i prawie miesiąc nie ma żadnego śladu.W ubiegłym roku wysiewałam do gruntu i też mi nie wzeszedł.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu! Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam 2 pergole ;:108 u ciebie tez pewnie będą....są jeszcze takie drewniane trejaże do pnączy i się zastanawiam ;:224
Wyobraź sobie,ze wykiełkował mi już szarłat :roll: ..po 3 dniach....ale ma wolę życia :D a ty siałaś?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, jak te trejaże wyglądają? U mnie nie ma lidla,muszę jechać w różne strony 30 km.Pergole kupiłą mi znajoma w Golubiu,ale chetnie bym się sama przejechała.W jakiej cenie te trejaże/?
Zapomniałam,że wysiewałam szarłat, bo nie wstawiłam w korytko oznacznika.Myślałam,że mam wszędzie hosty,już nawet pisałąm do Agnieszki,że chyba kupiłam z zielskiem ziemię, bo po 3 dniach coś mi wylazło.A tu miłą niespodzianka, skleroza to jednak skleroza.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Małgoś te trejaże sa chwiejne i takie delikatne.Nadają sie na taras a jeśli do ogrodu to trzeba sie liczyć,że będa fruwały.(niecałe 60zł)Nie kupiłam. :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spojrzałam teraz w gazetkę.Myślałam,że takie w ziemię.U mnie namiot duży po burzy zwiało do sąsiada to tego bym szukała po całym osiedlu.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Małgoś! :;230 To nieźle z tym szarłatem :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

malgocha1960 pisze:Dzisiaj zrobiłam obchód po działce,śnieg wytrwały nie chce ustąpić w niektórych miejscach,ziemia zmarznieta.Część roślin wystawiłam na kilka godzin na taras,po południu zabiorę niech sie hartują.
A u mnie wczoraj była wiosna a dziś już zima.
Sypalo od rana ;:223
Wystawione na balkon rośliny zapomniałam zabrać w niedzielę do domu na noc ;:14 i mają się niezbyt ciekawie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..widzę że u Ciebie już wiosennie.. ;:138 Ja jeszcze mam ziemię zmarzniętą i śnieg większość pokrywa :(
Kupiłam sobie te pergole w Lidlu..bo w tamtym roku kupiłam tylko jedną dla sprawdzenia...przeżyła sezon więc teraz dokupiłam dwie :D .. a tych trejaży nie żałuj ..bardzo tandetne... :wink:
Te tawułki drobnolistne formuję w kształcie kuli i tnę wiosną ...a te z trawkami jedynie usuwam suche liście i badylki..one odpuszczają od korzenia pięknie.
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Małgosiu jak ja mogłam się jeszcze u Ciebie nie zameldować.Masz piękny ogród i mnóstwo wspaniałych wątków dla początkujących ogrodniczek :;230 Także melduję się u Ciebie aby Cię już nigdy nie zgubić.
Wiesz jako młody forumowicz mam straszny mętlik ;:223
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Ja byłam dzisiaj w lidlu i w gazetce od 17 marca są róże po 5,49, magnolie po 30 i bukszpany sześciopaki po 23
dzisiaj były ładne na niskim pniu po 15 ale się nie skusiłam chociaż trochę żałuję Rumby
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za sympatyczne odwidziny.Miałam dzisiaj ganiany i zakręcony dzień.W niedzielę przyjeżdża M, więc znowu zakupy spożywcze,potem miałąm nalot koleżanek i dzień zleciał.
Kasiu, u mnie nie ma żadnego supermaketu,a w ogrodniczym jest bardzo dobre zaopatrzenie.Dzisiaj kupiłam sobie 2 cebyle amarylisa białego po 3,20,gdzie w brico były po 9,65.Fundnęłam sobie jeszcze żółta lilię trąbkową.Za póżno poszłam, bo były amarylisy jeszcze różowe i żółte.Po niedzieli mają jeszcze dostać jakas większaa partię towaru.
Kasiatt jak słucham komplementów na temat swojego ogrodu to mam wrażenie jakby sie ktos pomylił i nie mówił o moim ogrodzie.Nie jestem przyzwyczajona do pochlebnych opinii, tym bardziej się z niej cieszę.
Reniu, u nas rano padał deszcz i cały dzień bardzo wiało, Dzięki temu nie ma najmniejszego śladu po sniegu.Pergole z lidla bedę miała jutro.Są kupione , tylko znajoma przywiezie mi je z Golubia.
Aniu, ja swoje roslinki wystawiłam na troche wczoraj.Dzisiaj nie ryzykowałam, bo za bardzo wiało,długo by nie postały na tarasie, bo by je zmiotło.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit U nas było ładnie i ciepło. Nie było dużego słońca, ale popracowałam!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wy już wystawiacie rośliny na dwór?
Jeny, ale wy odważne. Ja się jeszcze boję. Za duża chyba różnica temperatur między dworem, a pokojem :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”