Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Witam cię Małgosiu tawułki mam dwie tak jak Ania napisałai wiosną ich przycinam w kólkę podobają mi się ich młode listki takie piękne żółtoczerwonawe,po przekwitnięciu też ich ciacham i są ładne młode przyrosty.
Ta roślinka to żagwin zwyczajny "Variegata o liściach białoobrzeżonych jest ich kilka odmian o liściach kremowo obrzeżonych pochodzi z Bałkanów kwiaty fioletowoóżowe lubi słonce.
Ta roślinka to żagwin zwyczajny "Variegata o liściach białoobrzeżonych jest ich kilka odmian o liściach kremowo obrzeżonych pochodzi z Bałkanów kwiaty fioletowoóżowe lubi słonce.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dziękuję Halinko za odpowiedż.Żagwin wysiałam teraz do doniczek 14 lutego i prawie miesiąc nie ma żadnego śladu.W ubiegłym roku wysiewałam do gruntu i też mi nie wzeszedł.
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu! Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam 2 pergole
u ciebie tez pewnie będą....są jeszcze takie drewniane trejaże do pnączy i się zastanawiam
Wyobraź sobie,ze wykiełkował mi już szarłat
..po 3 dniach....ale ma wolę życia
a ty siałaś?
Wyobraź sobie,ze wykiełkował mi już szarłat
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- malgocha1960

Alu, jak te trejaże wyglądają? U mnie nie ma lidla,muszę jechać w różne strony 30 km.Pergole kupiłą mi znajoma w Golubiu,ale chetnie bym się sama przejechała.W jakiej cenie te trejaże/?
Zapomniałam,że wysiewałam szarłat, bo nie wstawiłam w korytko oznacznika.Myślałam,że mam wszędzie hosty,już nawet pisałąm do Agnieszki,że chyba kupiłam z zielskiem ziemię, bo po 3 dniach coś mi wylazło.A tu miłą niespodzianka, skleroza to jednak skleroza.
Zapomniałam,że wysiewałam szarłat, bo nie wstawiłam w korytko oznacznika.Myślałam,że mam wszędzie hosty,już nawet pisałąm do Agnieszki,że chyba kupiłam z zielskiem ziemię, bo po 3 dniach coś mi wylazło.A tu miłą niespodzianka, skleroza to jednak skleroza.
Małgoś te trejaże sa chwiejne i takie delikatne.Nadają sie na taras a jeśli do ogrodu to trzeba sie liczyć,że będa fruwały.(niecałe 60zł)Nie kupiłam. 
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- malgocha1960

Spojrzałam teraz w gazetkę.Myślałam,że takie w ziemię.U mnie namiot duży po burzy zwiało do sąsiada to tego bym szukała po całym osiedlu.
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Małgoś!
To nieźle z tym szarłatem 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- malgocha1960

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A u mnie wczoraj była wiosna a dziś już zima.malgocha1960 pisze:Dzisiaj zrobiłam obchód po działce,śnieg wytrwały nie chce ustąpić w niektórych miejscach,ziemia zmarznieta.Część roślin wystawiłam na kilka godzin na taras,po południu zabiorę niech sie hartują.
Sypalo od rana
Wystawione na balkon rośliny zapomniałam zabrać w niedzielę do domu na noc
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj..widzę że u Ciebie już wiosennie..
Ja jeszcze mam ziemię zmarzniętą i śnieg większość pokrywa
Kupiłam sobie te pergole w Lidlu..bo w tamtym roku kupiłam tylko jedną dla sprawdzenia...przeżyła sezon więc teraz dokupiłam dwie
.. a tych trejaży nie żałuj ..bardzo tandetne...
Te tawułki drobnolistne formuję w kształcie kuli i tnę wiosną ...a te z trawkami jedynie usuwam suche liście i badylki..one odpuszczają od korzenia pięknie.
Kupiłam sobie te pergole w Lidlu..bo w tamtym roku kupiłam tylko jedną dla sprawdzenia...przeżyła sezon więc teraz dokupiłam dwie
Te tawułki drobnolistne formuję w kształcie kuli i tnę wiosną ...a te z trawkami jedynie usuwam suche liście i badylki..one odpuszczają od korzenia pięknie.
- kasiatt
- 200p

- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Małgosiu jak ja mogłam się jeszcze u Ciebie nie zameldować.Masz piękny ogród i mnóstwo wspaniałych wątków dla początkujących ogrodniczek
Także melduję się u Ciebie aby Cię już nigdy nie zgubić.
Wiesz jako młody forumowicz mam straszny mętlik
Wiesz jako młody forumowicz mam straszny mętlik
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Ja byłam dzisiaj w lidlu i w gazetce od 17 marca są róże po 5,49, magnolie po 30 i bukszpany sześciopaki po 23
dzisiaj były ładne na niskim pniu po 15 ale się nie skusiłam chociaż trochę żałuję Rumby
dzisiaj były ładne na niskim pniu po 15 ale się nie skusiłam chociaż trochę żałuję Rumby
- malgocha1960

Dziękuję za sympatyczne odwidziny.Miałam dzisiaj ganiany i zakręcony dzień.W niedzielę przyjeżdża M, więc znowu zakupy spożywcze,potem miałąm nalot koleżanek i dzień zleciał.
Kasiu, u mnie nie ma żadnego supermaketu,a w ogrodniczym jest bardzo dobre zaopatrzenie.Dzisiaj kupiłam sobie 2 cebyle amarylisa białego po 3,20,gdzie w brico były po 9,65.Fundnęłam sobie jeszcze żółta lilię trąbkową.Za póżno poszłam, bo były amarylisy jeszcze różowe i żółte.Po niedzieli mają jeszcze dostać jakas większaa partię towaru.
Kasiatt jak słucham komplementów na temat swojego ogrodu to mam wrażenie jakby sie ktos pomylił i nie mówił o moim ogrodzie.Nie jestem przyzwyczajona do pochlebnych opinii, tym bardziej się z niej cieszę.
Reniu, u nas rano padał deszcz i cały dzień bardzo wiało, Dzięki temu nie ma najmniejszego śladu po sniegu.Pergole z lidla bedę miała jutro.Są kupione , tylko znajoma przywiezie mi je z Golubia.
Aniu, ja swoje roslinki wystawiłam na troche wczoraj.Dzisiaj nie ryzykowałam, bo za bardzo wiało,długo by nie postały na tarasie, bo by je zmiotło.
Kasiu, u mnie nie ma żadnego supermaketu,a w ogrodniczym jest bardzo dobre zaopatrzenie.Dzisiaj kupiłam sobie 2 cebyle amarylisa białego po 3,20,gdzie w brico były po 9,65.Fundnęłam sobie jeszcze żółta lilię trąbkową.Za póżno poszłam, bo były amarylisy jeszcze różowe i żółte.Po niedzieli mają jeszcze dostać jakas większaa partię towaru.
Kasiatt jak słucham komplementów na temat swojego ogrodu to mam wrażenie jakby sie ktos pomylił i nie mówił o moim ogrodzie.Nie jestem przyzwyczajona do pochlebnych opinii, tym bardziej się z niej cieszę.
Reniu, u nas rano padał deszcz i cały dzień bardzo wiało, Dzięki temu nie ma najmniejszego śladu po sniegu.Pergole z lidla bedę miała jutro.Są kupione , tylko znajoma przywiezie mi je z Golubia.
Aniu, ja swoje roslinki wystawiłam na troche wczoraj.Dzisiaj nie ryzykowałam, bo za bardzo wiało,długo by nie postały na tarasie, bo by je zmiotło.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wy już wystawiacie rośliny na dwór?
Jeny, ale wy odważne. Ja się jeszcze boję. Za duża chyba różnica temperatur między dworem, a pokojem
Jeny, ale wy odważne. Ja się jeszcze boję. Za duża chyba różnica temperatur między dworem, a pokojem