Grunt ,ze słoneczko pokazałaś i pachnidełka reszta nieważne . Mnie tez sie tak czasem zdarza . Wiesz ile mam naparstnicowych sadzonek . Chyba pójdę z nimi na handel
Marzanko, te żółte kule, to jak mają na imię. Kiedyś takie kwiaty rosły w naszym ogródku jak mieszkaliśmy na wsi. Chcę je zdobyć, tylko jak się nazywają i czy można je wysiać? Krokusy wylazły, niskie irysy też wyłażą, a tu jeszcze 67 dni do wiosny!!!!
Pierwsze żolte kule to tulipany Tosiu ,drugie to krzew złotlin japoński .To chyba nie tego szukasz?.u mnie też wiosna pokazuje się coraz bardziej ,zeby tylko nie przymroziło
Nooo Piterku a ja myślałam ,ze tylko na stanowisko modera się załapałeś a tu jeszcze W 11 i Detektywi
Jak nazwałeś moją roślinkę ? dla mnie to od lat złotlin tej nazwy kerria nie znałam
Ja też znam ją pod nazwą złotlin i mam ją kilkanaście lat, pięknie kwitnie wiosną i nie tylko, rozrasta się też ładnie. Po kilku latach trzeba ją trzymać w ryzach bo przez korzenie rozłazi się wypuszczając nowe sadzonki!!!
Witaj Elu w moim kąciku chciałam sobie kliknąć i wejsć na spacer do Twojego ogródka a tam figa nie da się ? czy nie masz jeszcze ?
Tak złotlin puszcza z korzonków nowe odrosty ,ze ho ho więc najlepiej tak posadzić ,zeby nie przeszkadał innym roślinkom.U mnie rośnie pod płotem robi za zasłonę od wścibskich ludzi
Miło jest gościć u Ciebie,może i ja będę kiedyś bardziej gościnna teraz trochę nabywam ogłady komputerowej i jak sobie poradzę to zaproszę Po Waszych ogródkach chodzę już dawno i podziwiam. U mnie dzisiaj ogródek jest pod białą kołderką to dobrze bo w razie mrozu nic nie zmarznie