Moniko, wysiewanie kwiatków to też nie jest moje ulubione zajęcie

Ale co roku w okolicach lutego, marca jestem już tak
"wygłodniała" grzebania w ziemi, że zawsze coś tam wysieję, a tunbergię i rączniki - obowiązkowo
W kwestii merytorycznych postów masz 100% racji, ale na usprawiedliwienie niektórych forumowiczów mogę napisać, że czasami ktoś nowy, albo zabiegany niekoniecznie śledzi uważnie wątki, więc jak czegoś potrzebuje - po prostu pyta. A specjaliści z poszczególnych dziedzin, czy nawet my -szarzy forumowicze- po raz n-ty odpowiadamy cierpliwie na to samo pytanie...
Ja też chłonę wiedzę, której nasze forum jest pełne, starając się używać wyszukiwarki i często wchodząc do sekcji tematycznych, ale staram się zrozumieć nowych i nieco zagubionych forumków :P
Dawidku, to zdjęcie wkleiłam w sekcji tematycznej, w wątku dot. cedrów. W moim wątku osobistym zrobiłam to w zeszłym roku, bo fotka jest z 2009. Teraz listki na brzozie dopiero zaczynają żółknąć, ale jeszcze taka złota nie jest...
Wando, trochę tego pięknego, złotego koloru zaczyna się pojawiać na drzewach, krzewach i bylinach, ale na prawdziwą złotą polską jesień musimy jeszcze parę dni poczekać...
Tajeczko, dzisiaj, mimo niedzieli, znowu pracowałam

, ale boję się, że wczesna zima uniemożliwi mi wykonanie wszystkiego, co sobie zaplanowałam...
Floksiki są rzeczywiście bardzo fotogeniczne
Halinko, jak jest taka piękna, słoneczna pogoda

to październikowy ogród nadal wygląda ładnie :P
Adrianko, floksiki są jednoroczne
A co do konkursu, to warto czasami wymienić opinie; pewnie niektóre rzeczy, jeśli zgrzytają można poprawić czy zmienić...
Ja też, mimo że poświęcam forum sporo czasu, nie zawsze nadążam...Tym bardziej, że w sieci jest jeszcze wiele innych interesujących stron i for