Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy

Miałam wczoraj szczerą chęć zajrzeć do waszych ogrodów... Jednak ciągłe rwanie się neostrady było tak irytujące, że wyłączyłam komputer!! Mam nadzieję, że teraz się uda
Zgodnie z internetową prognozą pogody miało być dzisiaj słonecznie z przelotnymi opadami. Tymczasem od rana leje potwornie i plany ogrodowe wzięły w łeb. O ile więc nie będzie zakłóceń na linii, może uda mi się nadrobić forumowe zaległości.
Jolu, katalog Pajdy można chyba jeszcze teraz zamówić na stronie Lilypolu, podejrzewam jednak, że będzie nowy w przyszłym sezonie.
Stasiu, Celinko, dziękuję za miłe słowa
Agnieszko, powinnaś w stopce umieścić linki do swoich wątków, łatwiej będzie je odnaleźć
Elu, rzeczywiście te lilie w katalogu nie wyglądają tak atrakcyjnie... Holland Beauty kupowałam dwa lata temu z opisu

Nie wiem, dlaczego w ubiegłym roku nie zakwitła- w tym obie cebule miały sporo kwiatów.
Od początku zamawiałam wiele odmian po kilka sztuk- tej wiosny zostawiłam sobie po 2, resztą się podzieliłam. U mnie lilie szybko i łatwo się rozmnażają, myślę wię, że nie mam sensu kupowanie większej ilości tej samej odmiany. Doświadczenie jednak uczy, że chyba należy tak robić, żeby trafić na właściwą
Kilka zdjęć w szerszej perspektywie z pewnością później odnajdę. Na razie dzisiejsze- przepraszam za jakość, robione podczas koszmarnej ulewy. W ubiegłym roku forumowe koleżanki w poniższej lilii rozpoznały Marco Polo.
Aniu, Holland Beauty jest olbrzymem!!
Jacku, dziękuję

U mnie większość lilii rośnie w półcieniu wśród host i rh- uważam, że im takie stanowisko służy. Prawdopodobnie mam sprzyjające liliom warunki, bo nawet azjatyckie wyrastają bardzo wysokie. Bywa to irytujące, bo trudno zrobić zdjęcia
Od ponad miesiąca kwitnie Tanya Rendall. Dalia Autumn Fairy