Ogródek Pszczółki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.3

Post »

Wiesiu, ja również proszę o kilka promyków słoneczka, bo już nawet Kraków i okolice zagrożone powodzią :( Pojechałam na działkę, żeby zrobić fotkę czosnku i po prostu chodziłam po trawie zanużonej w wodzie. Wczoraj kosiliśmy trawę, bo przez dużą część dnia nareszcie nie padało, a dzisiaj ta 5cm trawa stoi w wodzie. Okropnie mamy zimno i nieprzyjemnie, bo silny wiatr towarzyszy deszczowi. Czosnek sfociłam, za chwilę wrzucę u siebie ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu nie mam dobrych wiadomości.
Całe południe kraju zagrożone powodzią.
Stany alarmowe ogłoszone w wielu miejscowościach.
A będzie jeszcze gorzej, bo ma padać ulewnie aż do środy. :(
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czytałam że kicia ma się lepiej to super ja też trzymałam kciuki i przekazałam swojej kocurzycy by pomruczała dla kumpla :wink: kwiaty jak zwykle cudnie uchwycone, u nas niestety deszcz i zimno :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Wiesiu-pięknie kwitnie klematis....ale tez i ciepełko do Ciebie dotarło-oglądałam dziś na tv...a my ciągle czekamy...i tak jak pisze Grazynka....niektórym grozi powódź....oby szybko przestało..... ;:108 to może w końcu i my sie nacieszymy.....takiego maja daaawno nie było :evil:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Moniu, jakoś trudno mi będzie z tych zdjęć doszukać się odmiany. Ale ogólnie wyglada na inną niż moja. Zobacz,
wygoniłam Cię z aparatem i parasolką do ogrodu i mało Cię wiatr nie porwał a ja Ci nie mogę za bardzo pomóc. ;:224
Buziaczki :wit

Grażynko, trzymaj się w taką pogodę jak tylko możesz najlepiej. ;:108 najlepiej nie patrz nawet za okno i tylko
kawkę w Słonkogrodzie popijaj i już :D
Gorące uściski ;:196

Isiu, wparcie od Was doszło do Kotka a szczególnie mruczenie Twojej kici na pewno podniosło go na duchu i pomogło. :P
U nas idzie na prawdziwą poprawę więc Wam wysyłam poleconym ;:3

Grażko, oby tylko ta powódź do Was nie dotarła i deszcze szybko przeszły. ;:65 u nas takiego maja to już dawno nie pamiętamy ;:223
ale teraz może tylko być lepiej ;:138

Wysyłam Wam portrecik Mekonopsisa walijskiego, to takie ogrodowe słoneczko ;:3

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu i kolejna roślinka ,którą obydwie możemy się nacieszyć...mekonops :lol: Zdobyłam go 2 lata temu ,i nawet ładnie się rozsiał ,żadnego problemu z nim nie ma ...cieszę się ,że posadziłam go u mnie powiększając swoją kolekcję kwiatową.Marzy mi się niebieski,ale na razie rośnie fioletowy,bardzo jestem ciekawa ,czy mi się uda doprowadzić do kwitnienia ...ale to dopiero za rok... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Neluś, ja u Ciebie, a Ty u mnie :;230 ja mojego meconopsa mam już od lat. A w zasadzie miałam potem znikł przez kilka lat a teraz sam się rozsiewa
jak głupi. Ma pełno młodych wokół i chyba zacznę je pielić bo jak nie to tak jak fiołki ;:224
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Wiesiu jak zawsze piękne zdjęcia pokazujesz :D ;:138 róża herbaciana piękna ;:138 u nas niestety pada ;:223
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu ja już od 1,5 roku myślę o nowym kotku ale ciągle się waham.Glicynia to już chyba nie zakwitnie przy tych deszczach.Pierwsze obmarzła a to co pozostało zgnije i tyle będzie w tym roku z jej kwiatów.Zresztą zgniją również kwiaty azalii i Rh bo z prognozy długoterminowej wynika że będzie padać do końca miesiąca.Strach wychodzić z domu, rzeki przebierają a deszcz nie przestał padać od niedzieli ani na moment.Leje non stop.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Wiesiu, jak miło, że chociaż u ciebie można oglądać słoneczko ;:3
U nas nawet nie piszę co się dzieje bo wiadomo...
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Wiesiu ;:196
Jak się ma Twój kotek?

Też mam pączki na 2 różach, :tan ale tylko dlatego, że w sobotę kupiłam te róże w doniczkach na kiermaszu ogrodniczym, który odbywa się co roku w Gdańsku i zjeżdżają sie szkólkarze z całej Polski.
Moje róże na razie rozwijają pierwsze listki i nawet jeszcze mszyce się nimi nie zainteresowały. ;:108
Wyjątkowo w ten weekend była całkiem dobra pogoda a w niedzielę nawet było słońce i ciepełko. ;:3
Dzisiaj pogoda już wraca do normy... :?

Wiesiu, kiedy Ty się wybierasz do Gdańska?
:wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wiesiu...współczuję problemów z kotkiem. Trzymam kciuki by się dobrze skończyło.
Takie słoneczne piękności pokazujesz...Miło popatrzeć. Rozczuliły mnie te małe pączusie róż. Uwielbiam tę fazę kwitnienia.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie wieczorowo ;:7

Byliśmy dzisiaj u weterynarza i był on bardzo zadowolony z poprawy stanu Kotka. Dał za to całą serję mocnych lekarstw w tym lekką chimioterapię
zapobiegawczą. Zobaczymy jak Kotek będzie ja znosić i czy bedzie dawała dobre skutki. Do tego będzie musiał połykać pigułki a on tego BARDZO
nie lubi. Chyba założę ogrodnicze rękawiczki bo wtedy bardzo gryzie. Najważniejsze żeby tylko połykał to już bedzie nieźle.
Ale co ja tam was zanudzam moimi kłopotami. ;:224
Powiedzcie raczej jak tam z pogodą u Was i czy bardzo Was zalało, czy już się pogoda poprawiła, czego bardzo Wam życzę. ;:108

Majeczko róża herbaciana do tego pięknie pachnie i długo kwitnie. Same zalety :heja

Danusiu, zdecyduj się na nowego kotka, choć rozumiem Twoje lęki, że z drugim bedzie tak jak z pierwszym. Zobaczysz że wszystko będzie dobrze
i przyniesie Ci dużo radości ;:138 Z glicynią trudno, są lata że nie kwitnie dobrze, ale na pewno nadrobi w przyszłym roku podwójnie, trzymam kciuki ;:167

Dorotko, bardzo współczuję takich strasznych deszczów ;:108

Ignis, Kotek już dużo lepiej się miewa, oby ta poprawa dalej trwała. Cieszę się że chociaż w Gdańsku dobra pogoda i ulewy was ominęły. :P
W Gdańsku będziemy najprawdopodobniej w drugim albo trzecim tygodniu lipca. Wpadamy tylko na tydzień i zmykamy ;:65

Tujeczko, z Kotkiem na szczęście jest już lepiej. ;:196 A pączki różycy już się rozwinęły w piękne kwiaty ale nadal jest pełno pąków do pękania

Obrazek

Milutkiego wieczoru :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Wiesiu bardzo Ci dziękuję ;:196 to przepiękne zdjęcie zachowam przed oczami idąc spać, prześliczne róże przytulone do Clematisa :wit
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Wiesiu,
Kwitnący clematis pięknie oplata pergolę . I róże już u Ciebie kwitną ! Ta łososiowa na ostatnim zdjęciu ma przepiękny kolor. Zachwycający jest Prusznik , który wygląda jak wielka niebieska chmura .Muszę poczytać o warunkach jego uprawy w naszym klimacie.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”