Iwonko kompletnie nie mam pojęcia czy jest możliwość w jakiś sposób uratować Twoją różyczkę, może zajrzyj do Hani 55 , ona ma ogromną wiedzę o różach, może coś Ci doradzi.iwonaxp pisze:Oglądałam zdjęcia z lubelskiego na tvn meteo bo ludzie wysyłali ale u was pogoda była łaskawszaAGNESS pisze:Iwonko tak mi przykro, wiele szkód śnieg wyrządził w Twoim ogrodzie, u mnie ucierpiała tylko jedna pienne róża, jeszcze pięknie kwitła, i ma połamanych większość gałązek, zostały tylko 2-3reszta z kwiatami leży na ziemi, ale u mnie dziś już po śniegu, mimo, ze było go naprawdę dużo, ale wczoraj cały dzień padał deszcz i go stopił.
Wyobrażam sobie jak żal ci piennej róży ale jak zostały jej gałązki to jest szansa , ze się zregeneruje , bo u mnie złamana cała korona:( zastanawiam się czy nie można by jej jakoś doszczepić do pnia ? ale jak się to robi ? ale chyba to nie odpowiednia pora:( bo szczepi się chyba na wiosnę .
Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
sylwekw pisze:Strasznie przykro patrzeć, że takie straty poniosłaś
Sylwku witaj
No tak jakoś mi to ciągle pod górkę

Róze przyszły ale nie wszystkie - dosyłano mi

Cebulki - nadal na nie oczekuję może dzisiaj ? hmm chciałabym
i te szkody

Nie mieliśmy prądu ani wody

- iwonaxp
- 1000p
Dziękuję za odpowiedźAGNESS pisze:
Iwonko kompletnie nie mam pojęcia czy jest możliwość w jakiś sposób uratować Twoją różyczkę, może zajrzyj do Hani 55 , ona ma ogromną wiedzę o różach, może coś Ci doradzi.

Iwonko- popatrzyłam na zimowy atak w Twoim ogródku i tak mi szkoda tych drobniutkich różyczek szczepionych zresztą mi to nawet najmniejszej gałązki szkoda ale jak sypie taki śnieg to nic nie poradzimy szczególnie nocą.Trzymaj się cieplutko 

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Iwonko u mnie był silny wiatr,przez 1 dzień,nic jednak nie zrobił,tylko liści ubyło,teraz zimno całe 3 stopnie
i mży.
Rano na skypie rozmawiałam z córką,nie chciała wierzyć,że u nas tak zimno,poszła zobaczyć ile u nich na termometrze,było 24 stopnie
.Dobrze ,że za tydzień jadę na Krym to trochę się zagrzeję.Gorzej będzie jak wrócę na te zimnicę 

Rano na skypie rozmawiałam z córką,nie chciała wierzyć,że u nas tak zimno,poszła zobaczyć ile u nich na termometrze,było 24 stopnie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IWONKO kochanie cóż mogę więcej powiedzieć . Beczała bym jak bóbr ,ale co by to pomogło . U mnie chryzantemki położone i róża ,która prowadziłam na pienną przewieszona ,ale nie złamana . Nie wiem jak to będzie jak ją przed tym śniegiem zabezpieczyc na zimę . Musiała by mieć nad sobą parasol . Może różyczki na wiosnę odbiją gorzej z tą ,która jest połamana w miejscu szczepienia . Rozchmurz się PROSZĘ i tak jak w piosence "uśmiechnij się jutro będzie lepiej "
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
Witaj Słońce, dawno mnie nie było na forum i dopiero teraz widze jakie straty poniosłaś przez to załamianie pogody. Kochana - bardzo serdecznie Ci współczuję 
Trzymaj sie Złotko!!!!!

Trzymaj sie Złotko!!!!!
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Szczerze współczuję strat w ogrodzie . 

- iwonaxp
- 1000p
Witajcie dziewczyny 
No.. powiem szczerze , że przez kilka dni nie łatwo było mi się z tym pogodzić
Jadziu już się pogodziłam chyba ze stratami
lekko nadłamane rośliny mąż podniósł ściskał pęknięcia i owijał je mocno
nie wiem czy tak się robi ) nigdy nie było takiej potrzeby 

No.. powiem szczerze , że przez kilka dni nie łatwo było mi się z tym pogodzić

Jadziu już się pogodziłam chyba ze stratami

- iwonaxp
- 1000p
Noo właśnie te anomalie pogodowehal1959 pisze:Iwonko u mnie był silny wiatr,przez 1 dzień,nic jednak nie zrobił,tylko liści ubyło,teraz zimno całe 3 stopnie![]()
i mży.
Rano na skypie rozmawiałam z córką,nie chciała wierzyć,że u nas tak zimno,poszła zobaczyć ile u nich na termometrze,było 24 stopnie.Dobrze ,że za tydzień jadę na Krym to trochę się zagrzeję.Gorzej będzie jak wrócę na te zimnicę

Mam nadzieję , ze pokażesz nam kilka fotek z pobytu ?:)
- iwonaxp
- 1000p
111agnieszka pisze:Iwonko- popatrzyłam na zimowy atak w Twoim ogródku i tak mi szkoda tych drobniutkich różyczek szczepionych zresztą mi to nawet najmniejszej gałązki szkoda ale jak sypie taki śnieg to nic nie poradzimy szczególnie nocą.Trzymaj się cieplutko
Witaj Agnieszko
Dziękuję za odwiedziny

Mnie też nie było łatwo , bo jak do tej pory jak dla amatora ogrodu wszystko rosło dobrze i raczej bez większych problemów .No to jak nie tak to inaczej natura dała mi w kość

- iwonaxp
- 1000p
Aniu witajAnia Kropelka pisze:Witaj Słońce, dawno mnie nie było na forum i dopiero teraz widzę jakie straty poniosłaś przez to załamianie pogody. Kochana - bardzo serdecznie Ci współczuję
Trzymaj sie Złotko!!!!!

a co tam u ciebie ? czy wszystkie roślinki mają się dobrze ?
No i jak ta Alusia ?
- iwonaxp
- 1000p
W piątek dostałam paczkę z cebulkami tulipanów od Sylwka z Holandii 
oto one

oto one

Ale się "obłowiłaś" ;-) piękne tulipanki. Już widzę jak będzie pięknie u Ciebie, gdy zakwitną 
Czy Ty też marzysz już o wiośnie, słońcu
ciepełku...?

Czy Ty też marzysz już o wiośnie, słońcu

- iwonaxp
- 1000p
witaj Werciu 
Oj tęsknię i to ogromnie .Tez nie mogę się doczekać kiedy wszystkie zakupione w tym roku cebulki zaczną kwitnąć
a jest ich już chyba coś koło 400 szt 
A ciepełko ? hmmm ja jestem bardzo ciepłolubna , więc ciepełko daje mi ogromną energię , bo podnosi moje bardzo maleńkie ciśnienie i wtedy jestem pełna życia
Natomiast jak jest zimno to..... a szkoda gadać

Oj tęsknię i to ogromnie .Tez nie mogę się doczekać kiedy wszystkie zakupione w tym roku cebulki zaczną kwitnąć

A ciepełko ? hmmm ja jestem bardzo ciepłolubna , więc ciepełko daje mi ogromną energię , bo podnosi moje bardzo maleńkie ciśnienie i wtedy jestem pełna życia

Natomiast jak jest zimno to..... a szkoda gadać