Moja oaza spokoju - ewamon
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja oaza spokoju - ewamon
Tyle napisałam i mi wcięło.
Wandzia ma doswiadczenie z pierwiosnkami-wysiewa sie je do korytka w lutym,na 2 tygodnie korytko na dwór,potem do ciepłego pomieszczenia.W maju na dwór z korytkiem w półcień,a w sierpniu przepikowac na stałe miejsce.
Próbowałam koleusy chyba ze 3 razy na rózne sposoby,zero efektu.To samo z jeżówką,może będę miała kilka sztuk jej z bezposredniego wysiewu do gruntu,zobaczymy wiosną.
Sasanki też wysiewałam ze skutkiem zerowym,kupiłam wiosną sadzonke w ogrodniczym czerwoną i gdzieś przepadła.Mam jedynie te,które kupiłam duze kępy na rynku.
Nasiona host dostałam w ubiegłym roku od Agness,wysiewałam w lutym w korytko,o ile pamietam worek foliowy był na korytku dopóki nie wykiełkowały.W maju korytko poszło w półcień,a w sierpniu posadziłam na miejsce docelowe.Co z tego maleństwa bedzie zobaczymy.
A patrzyłas na ofertę Marka Podstolca,piekne sadzonki host ma po 4,50.
Wandzia ma doswiadczenie z pierwiosnkami-wysiewa sie je do korytka w lutym,na 2 tygodnie korytko na dwór,potem do ciepłego pomieszczenia.W maju na dwór z korytkiem w półcień,a w sierpniu przepikowac na stałe miejsce.
Próbowałam koleusy chyba ze 3 razy na rózne sposoby,zero efektu.To samo z jeżówką,może będę miała kilka sztuk jej z bezposredniego wysiewu do gruntu,zobaczymy wiosną.
Sasanki też wysiewałam ze skutkiem zerowym,kupiłam wiosną sadzonke w ogrodniczym czerwoną i gdzieś przepadła.Mam jedynie te,które kupiłam duze kępy na rynku.
Nasiona host dostałam w ubiegłym roku od Agness,wysiewałam w lutym w korytko,o ile pamietam worek foliowy był na korytku dopóki nie wykiełkowały.W maju korytko poszło w półcień,a w sierpniu posadziłam na miejsce docelowe.Co z tego maleństwa bedzie zobaczymy.
A patrzyłas na ofertę Marka Podstolca,piekne sadzonki host ma po 4,50.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Witam sąsiadkę, widzę że zakupy poczynione
Pierwiosnką dobrze wróże, moje wysiane na początku tamtego roku zaczęły kwitnąć na jesień , a niektóre teraz zimą

Pierwiosnką dobrze wróże, moje wysiane na początku tamtego roku zaczęły kwitnąć na jesień , a niektóre teraz zimą

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Małgosiu,a możesz mi podać link do Marka,bo nie mogę znależć.
Romciu,funkia to wiedziałam że jest,ale że żurawka to już nie.Nasionka kupiłam w Świecie kwiatów.
Dziękuję za str.bardzo mi pomogłaś
i na pewno skorzystam.
Fabi,dziękuję za odwiedzinki.Ja swoje pierwiosnki chcę wysiać w piątek i zostawię je na dworze na ok.2tyg.Póżniej zabiorę do domu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

konwalnik

liriope

Romciu,funkia to wiedziałam że jest,ale że żurawka to już nie.Nasionka kupiłam w Świecie kwiatów.
Dziękuję za str.bardzo mi pomogłaś

Fabi,dziękuję za odwiedzinki.Ja swoje pierwiosnki chcę wysiać w piątek i zostawię je na dworze na ok.2tyg.Póżniej zabiorę do domu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

konwalnik

liriope

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ewuś szukałaś informacji o laku zobacz tutaj http://www.kocham.kwiaty.pl/ogrodowe.php3?show=lak
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Ewuniu super zdjęcia

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo piękne zdjęcia lili pokazałaś, a tak ogólnie to miło powspominać lato jak za oknem szaro i deszczowo.
- malgocha1960
Ewo wpisz podstolecmarek i ci wyskoczy.Dałas koncert kwiatowy,co robisz trytomie,że ci kwitnie?Dwa lata z rzedu kupuję pokilka sadzonek i gdzies przepadaja.Czy liscie trytomy obcina się wiosną?
- slila1
Ewuś jakie Ty masz piękne lilie, a najpiękniejsza ta ciemno czerwona.
- ewamon
Kasiu,ale mnie zaszczyciłaś swoją wizytą
Miło się wspomina,ale ja już bym chciała na żywo oglądać takie widoczki.
Małgosiu,znalazłam,ale nie ma jeszcze w ofercie host.Trytome posadziłam przy oczku,miałam dwie jedna mi padła,a ta dzielnie rośnie i z roku na rok ma coraz więcej kwiatów.Na zimę okrywałam gałązkami jedliny,to co było przyduszone przez śnieg to obcinałam.W tym roku jej nie okrywałam,bo zapomniałam o niej,muszę jutro zobaczyć jak ona się trzyma.
Lidziu,dziękuję
Ta ciemno czerwona lilia to LA DIMENSION
C.d moich lili

Takiego pajączka mieliśmy na działce

Małgosiu,znalazłam,ale nie ma jeszcze w ofercie host.Trytome posadziłam przy oczku,miałam dwie jedna mi padła,a ta dzielnie rośnie i z roku na rok ma coraz więcej kwiatów.Na zimę okrywałam gałązkami jedliny,to co było przyduszone przez śnieg to obcinałam.W tym roku jej nie okrywałam,bo zapomniałam o niej,muszę jutro zobaczyć jak ona się trzyma.
Lidziu,dziękuję

C.d moich lili

Takiego pajączka mieliśmy na działce

- slila1
Ewuniu lilie przepiękne, a ten pająk to tygrzyk paskowany, jeden z najładniejszych polskich pająków, objęty ścisłą ochroną. Taki sam mieszka na mojej działce od kilku lat. Zdjęcia wkleję w swoim wątku.
- malgocha1960
Ewo,przepiękna kolekcja lilii,liczyłas ile ich masz? U mnie wiekszośc zmarzła w maju,zobaczymy jak bedzie w tym roku dziwnym jak by nie było.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj Ewo, zauważyłam u ciebie konwalnik. Bo to chyba on, prawda? Ta bordowa trawka. Możesz o nim napisać więcej? Jak zimuje? Czy długo go masz? Zamierzam posadzić u siebie taki szpalerek na obrzeżu, ale nie wiem, czy warto 

- ewamon
Lidko,pająk ładny,tylko moja córka panicznie boi się pająków.Ja dla odmiany, panicznie boję się myszy brrr
W domku na działce mój M.musiał wszystkie dziury i dziurki pozaklejać,bo inaczej bym tam nie pojechała.
Małgosiu,nie liczyłam ile mam lilii.Wszystkie i tak mi nie zakwitły,część poskrzypka mi załatwiła.Jak się zorientowałam,to już było za późno
Część moich liliowców.

Małgosiu,nie liczyłam ile mam lilii.Wszystkie i tak mi nie zakwitły,część poskrzypka mi załatwiła.Jak się zorientowałam,to już było za późno

Część moich liliowców.