Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
Drodzy i drogie forumowicze teraz dotkliwy brak czasu nadchodzi jesień trochę- pracy . Jest trochę zapasów zdjęciowych ale jak przyjdzie zimowa nuda to powoli będą dodawane.
pozdrawiam.

- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Każdy teraz zabiegany i zapracowanyMichalska pisze:Drodzy i drogie forumowicze teraz dotkliwy brak czasu nadchodzi jesień trochę- pracy . Jest trochę zapasów zdjęciowych ale jak przyjdzie zimowa nuda to powoli będą dodawane.pozdrawiam.

tak to prawda ale już jak jeszcze młode mamy pracują i wychowują dzieci to sporo zajęć tak to pamiętam ale i teraz nie brakuje.

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu...ja mam mało mieczyków i jeszcze ich nie wykopałam. Niemniej inne cebulowe dziś mam zamiar wykopać. Liście bardzo już pożółkły...boję się że potem ich nie znajdę.
Ciekawe czy moje marcinki już kwitną..dziś jadę na działeczkę to wszystko obadam. 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu jakiś czas mnie tu nie było, bo mi również brakuje wciąż czasu, ale dzisiaj troszkę nadrobiłam i się rozmarzyłam, oglądając zdjęcia lata, które już niestety przeminęło. Ślicznie kwitły u Ciebie pustynniki, Eden Rose zachwycająca, clematisy istna burza kwiatów i przepiękne ostróżki, aż się człowiekowi cieplej zrobiło na sercu, jaka szkoda, że znów tak długo trzeba czekać, by zobaczyć na żywo takie piękne widoki.
Tak Ilono to prawda.Tylko boję się teraz zimy aby nie zmarzły np,róże bo ładnie odbiły. A ja sama jestem zachwycona Eden Rose i Rosanną. jest po prostu przepiękna.

- AgaNet
I u mnie 'eden' nabrała rozpędu i ładnie rośnie
wypuściła dwa dośc spore i mocne pędy i troche mniejszych
ale teraz przynajmniej zaczyna być ją u mnie widać 

Witaj AGATO otóż u mnie też w drugim roku róże EDEN ROSE I ROSANNA nabrały rozpędu i urosły i miały kilka kwiatów którymi się zachwycałam .Zrobiłam też zdjęcia i z chwilą wolnego casu pokażę. pozdrawiam 

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mario
to mnie pocieszyłaś wiadomością ,że dopiero w drugim roku róża Eden Rose może nadgonić straty
u mnie urosła jednym pędem i nie kwitła ,może jednak się doczekam kwiatów
no i Twoich zdjęć które tak skrzętnie ukrywasz do zimy
Maria

to mnie pocieszyłaś wiadomością ,że dopiero w drugim roku róża Eden Rose może nadgonić straty
u mnie urosła jednym pędem i nie kwitła ,może jednak się doczekam kwiatów
no i Twoich zdjęć które tak skrzętnie ukrywasz do zimy

Maria
Mario róża '"eden rose" na pewno w przyszłym roku zakwitnie.Wszystko zależy od zimy jaka będzie. Bo jak taka jak poprzednio to trochę i u mnie przemarzły.Ale niezbyt wiele ale zakwitła i do tego "rosanna" też piękna. Nie chomikuję zdjęć na później tylko po czyszczeniu komp. od wirusów informatyk skompletował w pikasie i teraz powoli muszę dochodzić jak przesyłać na forum.
Nawet gałązki podcięłam z czarnej 20 letniej sosny i będę miała na okrycie róż. Wszystko wymaga pracy to chyba wiesz jak to jest jesienią. A jak wrócę z działki to padam na przysłowiowy p.............
pozdrawiam serdecznie.
Nawet gałązki podcięłam z czarnej 20 letniej sosny i będę miała na okrycie róż. Wszystko wymaga pracy to chyba wiesz jak to jest jesienią. A jak wrócę z działki to padam na przysłowiowy p.............
pozdrawiam serdecznie.

- AgaNet
U mnie z tym kwitnieniem to jakoś rewelacji nie było - moze w sumie z 4 kwiaty .... liczę na więcej w przyszłym sezonie 

Zapomniałam dodać że to są kwiaty róży pnącej po bokach to eden rose natomiast w środku to rosanna .Obydwie w pierwszym roku po posadzeniu.