Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Tujko! Jak zwykle wzorcowo! :uszy
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Izo świetna robota z pokrowcami... szybko i sprawnie a liczy się efekt.
Wiosną w miejscach spinaczy będzie rdza ale to nie suknia na bal więc nie ma co się martwić i na pewno będą dobre na kolejne sezony. Mnie śmieszyły te rogi, dlatego wszywałam dna okrągłe ale Ty zawiąż końce, namaluj oczy itd i zrób jakiegoś zwierzaczka - czekam na zdjęcia.
U nas tez pokazały się gotowe w sklepie ale cena ... z nieba wzięta.
Może w następnym sezonie za szycie się weźmiemy... co Ty na to ? :;230
Dodatkowy grosz na nasze chciejstwa nie zaszkodzi i będzie za co poszaleć :heja
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Najprostsze pomysły są najgenialniejsze ;:138
Gdybym widział to wcześniej to może swoje rośliny tez bym okrył? :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kożuszki rewelacyjne,dobry pomysł bo wiązanie sznurkiem czasem do wiosny nie wytrzymuje.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie Kochani!
Aż urosłam od tych pochwał :oops:
Monia - wiesz...gdybyś miała kiedyś nadmiar takich piękności to ja chętnie je przygarnę i wymienię na inne. Choć pewnie to nie będą takie rarytaski :wink:
Grażynko-Kogro - pod śniegiem Twoje epimedium ma się pewnie doskonale. A z tą potrzebą to tak właśnie jest, że zmusza do myślenia :D O zdjęciu worków nie zapomnę. U mnie wiosna przychodzi późno...
Dzięki Krysiu-Ado!O sznurkach już pomyślałam i część podwiązałam. A niektórym przygniotłam doły "sukienek" kostką granitową.
Aga! Dzięki, ze jesteś! W tym roku zima już na całego, ale w przyszłym może niektórzy skorzystają...Ja sama jeszcze kilka powinnam chyba zrobić. Zima mimo prognoz tak się ociągała, że w końcu mnie zaskoczyła :oops:
Wiesiu - no właśnie z kwitnieniem miałam problem w tym roku. Posadziłam jesienią w dość suchym miejscu, wiosną ładnie wyrosły, ale nie zakwitły. Chyba miały tam za sucho ;:223 Tej jesieni znów kupiłam nowe cebule i zobaczę co będzie. Jak i teraz nie zakwitną to znaczy, że u mnie ich nie będzie. Nie można mieć wszystkiego...
Agness - "workowanie" szczerze polecam. Szło sprawnie i szybko, a poza tym zostaną na kolejne lata. A super wrażliwcom można do środka dać jeszcze jedlinę lub liście. Każda hortensja może dostać sukienkę szytą na miarę :D
Serdeczne dzięki Oranio! :oops:
Tak sobie Krysiu pomyślałam, że te spinacze skończą się rdzą. Ale to chyba zbytnio nie przeszkadza. A te rogi... chyba tak zostaną.
Miło Cię widzieć Krzyśku! Dzięki za uznanie! Czasem mi się coś uda ;:224
Grażynko-księgowa właśnie te fruwające "welony" mnie czasem wkurzały. Jakby człek się nie starał to i tak wiatr bywał cwańszy.

W końcu i do Elbląga dotarły opady śniegu. Popadało, przykryło wszystko białą kołderką ( do pierzynki jeszcze trochę brakuje :wink: ) i przyszła odwilż :evil: Ponoć tylko chwilowa. Jest więc nadzieja, że coś z tego śniegu zostanie.
A ja zostawiam wspomnienie mojego skalniaka:

Obrazek
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Tujko! :D
Jestem pełna podziwu i po prostu gratuluję Ci!
Praca, którą włożyłaś w tworzeniu skalniaczka i to, że tak fajnie relacjonowałaś jego powstawanie sprawiło, że tak osobiście lubię Twój skalniak, tak, jak się lubi dzieci przyjaciółki, chyba właśnie dlatego, że Ci się udało!!
Świetna sprawa!! :uszy
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Godny patentu sposob szycia workow oslonowych ;:215

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

O :shock: jakie pomysłowe ubranka ;:63 Na zdjęciach widać, że ta agrowłóknina jest rzeczywiście jakaś grubsza i sztywniejsza. Ja nie mam właściwie roślin, które trzeba patulić na zimę bo nie lubię tego robić...i niestety jedyną hortensję jaką mam nie okryłam :( Zrobiłam jej tylko kopczyk z ziemi, a potem to zima mnie zaskoczyła i tyle :wink: U nas śniegu było baardzo dużo - 40 cm na pewno, to roślinki miały fajną kołderką...Teraz niestety powoli topnieje i jest ciapa..Myślałam, że wszędzie jest taka zima, a z tego co piszesz to śniegu u Ciebie nie ma aż tak wiele..
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś Ty wiesz, że skalniaczki, to coś, co ja mogę oglądać bez końca :tan Na Twój skalniaczkowy kolaż nie mogę się napatrzeć, moja delosperma, tak jak Ci już kiedyś pisałam nie przetrwała poprzedniej zimy :roll: jak patrzę na jej portrety to wciąż mi żal....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Tak wszystkim szczerze zazdrościłam śniegu, że w końcu i w Elblągu napadało :wink:
Taką zimę to ja lubię:
Obrazek, Obrazek, Obrazek

Oranio - ;:196 - dziękuję! Tak pięknie napisałaś... Muszę przyznać, że ja sama mam do swego skalniaka dziwną słabość. Nie traktuję go jak innych rabat. Czy to efekt pracy włożony w niego? Nie wiem... Raczej chyba efekt zmiany jaką przeszło to miejsce. Wręcz nie wyobrażalna zmiana. Nie ukrywam, że cieszą mnie "wycieczki" działkowców i ich słowa uznania. Szczególnie tych którzy widzieli i znali działkę zanim ją kupiłam. Skalniak jest moją dumą i moim ciągłym problemem - wciąż nie wygląda tak jakbym chciała, wciąż są dwie ściany do zagospodarowania i na nich niestety ponoszę kolejne ogrodnicze porażki i uczę się pokory.
Dla przypomnienia - skalniak - przed i po:
Obrazek, Obrazek

Dzięki Markus za wizytę i uznanie! Trzeba sobie jakoś radzić.

Witaj Jolu! Miło, że zajrzałaś. Zaczęłam się obawiać, że zrobiłaś sobie wakacje od Forum. Ja też nie przepadam za tym całym zamieszaniem z okrywaniem, wykopywaniem itd. Skoro jednak zdecydowałam się na kilka wrażliwców to muszę ( albo powinnam) o nie zadbać. Poza tym w moim rejonie to sporo roślin wypadałoby ocieplić przed zimą. Staram się jednak tak dobierać rośliny by sobie jakoś same radziły. W tym roku to mnie zima trochę zaskoczyła - najpierw wbrew zapowiedziom długo nie przechodziła, a potem przyszła znienacka. Mam trochę obaw, ale co tam...jakoś to będzie.

Agness - wiem, że lubisz skalniaczki i inne ogrodowe drobiażdżki - tak jak ja. U mnie też żadna delosperma nie przeżyła poprzedniej zimy :( Teraz dwie zabrałam na zimę do domu - wiosną wrócą na skalniak.
Specjalnie dla Ciebie moja zeszłoroczna delosperma cooperi:
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś dzięki za fotę delospermy, jest śliczna :D
Fajnie tak powspominać, przed i po :D aż nie do pomyślenia, ze wpadłaś na pomysl stworzenia skalniaka w tym miejscu, efekt super :D
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

tu.ja pisze:....Mam nadzieję Krysiu, że pamiętasz o trzmielinkach dla mnie....
Iza trzeba było wcześniej mówić to przyjechałyby z funkiami, ale w przyszłym roku można jeszcze coś z tym zrobić :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to za "patent" w środku skalniaka ?
A skalniak wyszedł bardzo fajnie.
Wiosną będzie ciekawie. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza, u Ciebie też piekna śnieżna kołderka, i do tego w słońcu :heja jest czym się zachwycać. :D
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Jako kolejna pochwalę pomysł zimowych ubranek. Prosto i skutecznie bez ryzyka zaplątania się w sznurek i włókniny latającej na wietrze. Odgapię w przyszłym roku.
Zima u Ciebie urocza ale skalniaczek - miód, malina!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”