Gosiu dziękuję za miłe słowa w szkółce już dawno nie byłem, ale mozna zadzwonić lub napisac e-mail na stronie szkółki jest dostępny

. Ale myślę że Grzesiu ma lepszy pomysł z tym wątkiem.
Aniu z żółtolistnych klonów to mogę polecić klon pospolity Princeton Gold , mniej sie przypala od Golden Globe, albo jesionolistny Kelly's Gold
Jacku róże kwitna nadal i zapewne śnieg je dopiero powstrzyma

o np Nostalgie dziś wygląda tak
Grażynko agawy juz w piwnicy

karkołomna to przeprawa ale jeszcze się jakoś udaje. Kwiat agawy to niezwykły widok, jeszcze takiego nie doczekałem.
Grzesiu to prawda nic dłużej od róż nie kwitnie, a na drugim miejscu z kwitnących roślin są dla mnie hortensje wiechowate

.Dziękuję za pomocny link.
Adrian ten Twój jałowiec jak równiez te które widziałem w okolicy Świerklańca, czy Tarnowskich Gór są wyjatkowo wąskie jak świeczki i mam wątpliwości czy to aby Skayrocket. Mam u siebie Skayrocket i wygląda zupełnie inaczej, o tak
Alino u mnie żurawki pierwszy rok, mam bardzo nikłą wiedzę na ich temat

radzę zwrócić się w tej sprawie do Piterka, albo Igi to prawdziwi znawcy w tym temacie.
ostatnio mam dużo więcej wolnego czasu, tylko ten deszcz...
trudno już coś zmieniać w ogrodzie, dlatego zabrałem się za bardzo niewdzięczne zajęcie, znaczy spawanie, moja wiedza na ten temat sprowadza się do tego że mam jakąś starą spawarkę

więc spawam

oto co wczoraj i dziś do południa udało się zrobić , trzeba jeszcze przedłużyć nóżki trochę podprostować, pomalować i moje pnące róże w przyszłym roku juz będą pnące a nie płożące

. Pracy przy tym dużo, ale mam czas to się opłaci za drut z którego wyjdzie 7 takich pergolek zapłaciłem 140zł.