Mój ogród na wsi
Re: Mój ogród na wsi
Ale ślicznie...kolorowo....podziwiam Ciebie Aniu...dwa ogrody obrobic trzeba mieć dużżżżżżo siły...piwonie cudniaste.
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne piwonie ,moje już przekwitły , nawet liliowiec ci kwitnie nie mam tak wczesnego ale i późniejsze mają już pąki .. Piękna twoja wiejska działeczka .. Masz co robić ,wiem coś o tym ...
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Wyobrażam sobie zapach z tylu piwonii...Wszystko masz tak ładnie rozrośnięte.Dzwonki aż biją po oczach.Mój , Twój też zakwitł,mam nadzieję,że w końcu mnie polubią,a jak nie to...więcej nie będę nad nimi skakać.Ile lat ma ta Sara?Też pięknie rozrośnięta.
.Co to za odmiana liliowca,ze tak wcześnie kwitnie?

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Jeszcze raz wpatruję się w zdjęcia wiejskie
Widzę, że masz tez dużo żurawek, czy one ci zimą nie marzną.
A może je okrywasz? Pięciornik też już kwitnie, a u mnie jeszcze nie.
Na zdjęciu przy białych dzwonkach i piwoniach - poniżej fioletowe, to też jakiś dzwonek?
Ślicznie, tylko poleżeć na łące jak Dyzio.

Widzę, że masz tez dużo żurawek, czy one ci zimą nie marzną.
A może je okrywasz? Pięciornik też już kwitnie, a u mnie jeszcze nie.
Na zdjęciu przy białych dzwonkach i piwoniach - poniżej fioletowe, to też jakiś dzwonek?
Ślicznie, tylko poleżeć na łące jak Dyzio.

Janeczko , ten liliowiec to liliowiec dumortieri kwitnie wcześniej niż liliowiec citrina , jak go chcesz to mogę ci wysłać.
Zuziu , już napisałam co to za odmiana liliowca , piwonie rosną u mnie 3 lata ale były już wcześniej po byłych właścicielach tylko oni nie wiedzieli ,że one tam rosną gdyż były zarośnięte krzaczorami śliw i wiśni.Ja je tylko przesadziłam i kwitły w następnym roku.
Marylka , ten ciąg żurawek to ta sama odmiana .Miałam jeden krzaczek posadziłam i jak się rozrósł podzieliłam i porozsadzałam one rosną drugi rok .Dzielę je o każdej porze roku i rozsadzam.Zimują bez żadnego przykrycia, kwity maja duże więc ścinam do wazonu np. z dzwonkami.Z bliska ona wygląda tak
Na tym zdjęciu obok dzwonków jest czyściec wielkokwiatowy.

Zuziu , już napisałam co to za odmiana liliowca , piwonie rosną u mnie 3 lata ale były już wcześniej po byłych właścicielach tylko oni nie wiedzieli ,że one tam rosną gdyż były zarośnięte krzaczorami śliw i wiśni.Ja je tylko przesadziłam i kwitły w następnym roku.
Marylka , ten ciąg żurawek to ta sama odmiana .Miałam jeden krzaczek posadziłam i jak się rozrósł podzieliłam i porozsadzałam one rosną drugi rok .Dzielę je o każdej porze roku i rozsadzam.Zimują bez żadnego przykrycia, kwity maja duże więc ścinam do wazonu np. z dzwonkami.Z bliska ona wygląda tak
Na tym zdjęciu obok dzwonków jest czyściec wielkokwiatowy.
Pęcherznica posadzona z patyczków 2 lata temu i 2 letnie krzewuszki też z patyków

Szałwia

Bowl of Beauty na wsi

Szałwia
Bowl of Beauty na wsi
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
Ogród piękny a ta piwonia to cudo jak coś to moge odkupic

Anna Guba pisze:Tych skubańców to mam 6 sztuk , bo kupowane były zupełnie inne tzn różne ale na allegrooo oszukali![]()
i teraz chyba będę zamieniać na inne rośliny.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ale masz kawał działki na tej wsi
ale pięknie wszystko wygląda
piwonia Bernard śliczna , nie wiedziałam, że jest tyle odmian piwonii

piwonia Bernard śliczna , nie wiedziałam, że jest tyle odmian piwonii

Bożenko , piwoniami zachwyciłam się 3 lata temu i też nie wiedziałam ,ze jest ich aż tyle odmian.Teraz tylko patrzę na nowości i staram się kupić albo zdobyć , bo mam pier ...............ca na ich punkcie.
Działka na wsi to 20 arów , a w mieście 5, więc jest co robić na jednym ogrodzie w tygodniu a w sobotę i niedzielę w-wieś.

Działka na wsi to 20 arów , a w mieście 5, więc jest co robić na jednym ogrodzie w tygodniu a w sobotę i niedzielę w-wieś.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Krzewuszki mam z patyczków a pęcherznice musiałam kupić bo nie miałam gdzie urwać patyczków .. Teraz masz gdzie pracować, 20 arów to już ładny ogród , jest gdzie się przejść a nie tylko pracować ..
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu , ale masz kawał roli do obrobienia
,
moja działka ma 600m 2 i mam co robić , za mało mam czasu .Jak będę na emerturze to będzie więcej wolnego, ale to jeszcze potrwa

moja działka ma 600m 2 i mam co robić , za mało mam czasu .Jak będę na emerturze to będzie więcej wolnego, ale to jeszcze potrwa

Piwonie bardzo ładne

" ... Działka na wsi to 20 arów , a w mieście 5, więc jest co robić na jednym ogrodzie w tygodniu a w sobotę i niedzielę w-wieś."
A to prawie jak u mnie

Pozdrawiam serdecznie

Aha, i jeszcze zapomniałam zapytać. W zeszłym roku kupowałaś piwonie w "nasiono tv", czy któraś z tych zakupionych zakwitła, czy sprawdziły się odmiany? Ja kupowałam na all. i wszystkie zakwitły na bordowo

Kalmio , moje też zakwitły na bordowo i jedna na różowo -nasiono to jedno wielkie oszustwo 

Witaj Aniu, ja próbowałam reklamować u tej magdaleny z all. ale gdzie tam ... nie ma szans ... Odpisała, że sadzonki były kupowane od poważnych dostawców ... Pewnie to było właśnie nasiono ... Przykro, że to się dzieję na masową skalę i nie ma na nich bata ...