Ogrodowe marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe marzenia

Post »

Witaj czerwonosa!Ale Was pięknie zasypało!U nas niestety wytopiło i choć świeży śnieg popaduje to jednak nie to.Uważaj na zdrowie,nie zaraź się,często i wysokoprocentowo odkażaj gardziołko,wiesz te zioła lecznicze to dobrze robią.
Czyżby Nero osiwiał od fajerwerków?Transgranicznych?Ma znakomicie ocieplone otwory w budzie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ZYTKO DOSIEGO ROKU . Widać ,ze choróbsko nie chce puścić ,wiec teraz musisz się oszczędzać ,żeby się nie wróciło . Fajnie Was zasypało a u nas lekka odwilż się zrobiła . Mam nadzieję ,że śnieg tak szybko się nie stopi ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko Witaj mojej córci poszło na oskrzela, ma antybiotyki.
Dobrze że pomyślałaś o lekarzu dla kurczaka, lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku.
Odnośnie ciasteczek - czy o takie Ci chodzi?... to najlepsze w Italii, zrobiłam fotkę.
Obrazek

Jolu Witaj cieszę się że jesteś zadowolona z wypieku chlebka.
Im większa staż tym bardziej będziesz zadowolona. Odwagi w tworzeniu nowych rodzajów chlebka.

Iguś Witaj U nas dzisiaj jeszcze trochę śniegu dopadało.
Po trzech dniach świętowania ruszyło odśnieżanie w formie wywożenia. Ja też ruszyłam z pomocą i chodnik do domu mamy już drożny.
Wracając do domu ciągnęłam za sobą taczkę która była wyścielona folią w celach dobrego poślizgu przy rozładunku owego białego nieznośni ka i z dwoma szuflami odśnieżarkami.
Folia frunęła jak ptak wprost pod moje gumo-filcowe buciki a ja ślizgiem runęłam jak długa na kość ogonową w chodnik a plecami w taczkę. Nie mogłam się ruszyć, bo byłam już sama, pomoc wzywałam telefonicznie i do domu zostałam wniesiona. Teraz siedzenie i plecy mam jakieś nie swoje więc leżałam jak długa do godz.20

Witaj Ewuś Masz rację Nero posiwiał po Sylwestrze. Po północy jak petardy strzelały M. nie był przymnie w domu tylko w boksie z Nerem. W ubiegłym roku w Sylwestra udostępnił Nerowi pomieszczenie w piwnicy, bo byliśmy u znajomych, pomysł nie wypalił było sporo sprzątania a on oknem uciekł. W tym roku Kazio też go nie utrzymał - przeskoczył przez ogrodzenie w boksie i nie było go 29 godzin. Psy mają dobry słuch, nasz wyje gdy jedzie Pogotowie Ratunkowe czy Straż Pożarna.
Ewuś - a ocieplenie? ..czasem zastanawiam się czy M. przypadkiem nie dba lepiej o Nera a ja zostaję w tyle.

Witaj Jadziu dziękuję.
Gardło w dalszym ciągu dokucza. Pewnie się doprawiłam odśnieżaniem bo temperatura się podniosła z nosa znowuż kapie, poty zalewają, głowa boli.
Może jutro trzeba będzie złożyć pokłony lekarzowi.

Mój M. dostał od Gwiazdki Stację Meteorologiczną i teraz w domu siedząc wszystko wie... o taką właśnie....
Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zyta.malek pisze:to szepnę Córci o taką samą babkę.
Lepiej szepnij, żeby dwie wzięła-jedna na zapas :lol:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

No Zytko to współczuję i nawet nie chcę wyobrazić sobie bólu kości ogonowej i kręgosłupa ;:196
uważaj na siebie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTUŚ mojej synowej na katar zawsze pomaga okład z gotowanej kiszonej kapusty . Taką kapustę się zagotowuje potem trochę przechładza i do lnianej scierki i kładzie się na czole . Potem elegancko wszystko spływa z nosa ;:196 Kuruj się ;:196
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

JAKUCH pisze:ZYTUŚ mojej synowej na katar zawsze pomaga okład z gotowanej kiszonej kapusty . Taką kapustę się zagotowuje potem trochę przechładza i do lnianej scierki i kładzie się na czole . Potem elegancko wszystko spływa z nosa ;:196 Kuruj się ;:196
Tego sposobu nie próbowałąm nigdy, może i na zatoki dobry.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Na zatoki to słyszałam że sól jest bardzo dobra. Wyciąga wilgoć. Praży się zwykłą sól na patelni i też do woreczka z czegoś naturalnego" lnu, bawełny itp i jak troszkę przestygnie to przykłada się i trzyma ile można wytrzymać [bo to gorące]. Ja tak robiłam i pomagało, tylko trzeba uważać i się nie poparzyć :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ;:196
Dawid a zapas to dla Ciebie zamówię ;:7
Witaj Ula trudno usiedzieć na takim felernym siedzeniu, ale musiałam porobić terminowe przelewy więc się przemogłam.
Jadziuś, Jaguś ;:196 po kapustę już dzisiaj nie pójdę do piwnicy ale z solą spróbuję zaraz poeksperymentować.

Wysiadam idę odpoczywać, więc Dobrej Nocki Wam życzę.
W związku z upadkiem nie mam nowych zdjęć ogrodowych więc...
na Dobranoc jeden z moich prezentów od Gwiazdki...teraz mam już dwa.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Zyto, ja też wczoraj leżałam , ale w grubej puchowej kurtce, nic się nie stało.U nas wszystko w lodzie.Dbaj o siebie , bo teraz łatwo się połamać. :roll:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Iguś Myślę że nic nie połamałam bo już wstałam z łóżka tylko siedzenie i plecy bolą gdy się ruszam.
Wybieram się na podwórek bo jest moja Stażystka przy odśnieżaniu. ;:196

Jaguś sól wypróbowałam w nocy zrobiło się lepiej a dzisiaj jak wstałam powróciła się ta sama sytuacja.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ech bo z katarem nie wygrasz: leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień :;230

Co mogę jeszcze poradzić, jeśli katar taki hmmm cieknący to uderzeniowe dawki rutinoscorbinu [zamiennik cerutin - to samo a trzy razy tańsze]. Co cztery godziny po 4 tabletki przez cały dzień. Sprawdzone, choć zapomniałam o tym.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam

Obiecane fotki z odśnieżania...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTUŚ tyle śniegu a u nas nawet połowy tego nie spadło :shock: Dobrze ,że macie pomocników do odśnieżania a przydałby się pług ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

....Witaj Zytko u nas trochę mniej śniegu ...i Ty przeziębiona na dworze :!:
...rany myśl o sobie... ;:196
..przeraziłaś mnie tym upadkiem... :roll:
....masz racje te ciasteczka włoskie są bardzo dobre hi hi i do tego była jeszcze grappa... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”