MARTUŚ, HELEN no fakt, mówi się trudno. Nie jesteśmy w stanie ochronić wszystkiego. Ja tu użalam sie nad ozdobnymi, ale jeszcze gorzej np. z plantacjami ziemniaków- wszystkie przemarzły do zera, wszyscy wokół narzekają w końcu z tego sie żyje
Pościnam wszystkie przemarznięte pędy, pousuwam listki namarznięte i gałązki z iglaków...
Moje Rh mocno przycięłam , zrobił się mniejszy krzaczek ale będzie gęściejszy .. Przyłapało też aby tylko listki hortensji ogrodowej , serduszki ocalały , biała mam od tamtego roku , też kupowałam kilka razy ale mi wypadały , teraz może zostanie w moim ogrodzie .. Orliki tez mi kwitną po całym ogrodzie .. lilie jak na razie chyba ocalały ..
Przybyłam, zobaczyłam / tylko małą część, bo wobec ogromu materiału zastanie mnie u Ciebie zima/ i się zachwyciłam . Będę sukcesywnie przeglądać Twój wątek. Fajne masz dzieciaki . Dziękuję za wizytę u mnie.
Reniu, będzie dobrze! Już widzę, że rh odbija nowymi przyrostami.
Marysiu
Cieszę się , ze zajrzałaś do mnie. Dziękuję za miłe słowa
Ostatnio nie mam ochoty na prace ogrodowe W ogóle najchętniej wyjechałabym na jakiś czas gdzieś jak najdalej stąd Straszne wypalenie zawodowe z roli mamuśki i żony mnie dopadło
Wstawię jeszcze zaległe zdjęcia...
Maczek
niezapominajki
kołotacznik
azalia
krzewuszka
azalka
Irysy kilka dni temu jeszcze w pąkach, aktualnie już trwa ich spektakl.
Mariolu azalie zjawiskowe , uwielbiam te krzewy. A niezapominajki takie delikatne śliczne kwiatuszki mają w sobie mnóstwo uroku, u mnie już przekwitają, mam nadzieję, ze ładnie wysieją się i w przyszłym roku będzie ich więcej....
Niezapominajki lubią wysiewać się wcześnie. Mnie się nawet w tym roku trafiła jedna różowa i jedna biała. Ale już powoli przkwitają. To kwiatuszki majowe, a maj już nam się kończy
Mariolu, kołotacznik co za nazwa, pierwszy raz słyszę, u mnie już niezapominajki przekwitły, wyrwałam dzisiaj rośliny, było tego - cała taczka, ale mam jeszcze w innym miejscu na tzw. zapleczu, tam zostawiam na rozsianie jesienią przepikuję.
Nie dziwię Ci się, że od czasu do czasu masz wszystkiego dość, mąż, 4 dzieci, ale jak spojrzysz na piękne kwiatusie to tak jakbyś dostała nagrodę, jutro dzień mamy, na pewno się postarają, życzę Ci tego.
Agnieszko, Wandziu, Monifd, Grażynko, Zosiu Cieszę się, ze jesteście i zaglądacie do mnie
Azalie czy niezapominajki, wysokie czy niskie, wyniosłe czy delikatne... każdy kwiat wzbudza we mnie ten sam zachwyt. Mam nadzieje, ze tak będzie zawsze.
Kwiatek "sporowy" kupiłam pod nazwą kołatacznik wierzbolistny... ale czym on ostatecznie jest to nie wiem