Ładne te Twoje widoczki 8)
... ale kreta nie widać ani w rabatkach, ani na trawniku Może wyniósł się do sąsiada bo nie odpowiada mu towarzystwo codziennie awanturującej się i uprzykrzającej jego żywot ogrodniczki?
No nie! Czym sobie zasłużyłam na tak nikczemną opinię?
A kret sobie siedzi pod ziemią i ogranicza się do unikania pułapki i robienia niewielkich kopczyków na rabacie kwaśnolubnych
Małgoś, dzięki za piosenkę, tak cudownie się poczułam i ciepło w sercu się rozlało ;:61 zawsze tak mam , gdy słucham dobrej muzyki
ogródek jesienny wzbudza nieustający zachwyt, róże u Ciebie takie dojrzałe u mnie dopiero wychodzi z pąków drugie kwitnienie malinami narobiłaś smaku a chryzantemy uświadomiły mi, że pora zmienić dekoracje tarasowe
Gosiu to Poradnia o której ci pisałam jest poradnią zajmujaca się zwalczaniem bólu ze zwyrodnień stawów, kręgosłupa, ale i migrenami. Moja mama tam chodzi - ma chore kolana - leczą tam min. akupunkturą
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
Gosiu piękny ogród, dużo zieleni, różne krzewy i śliczne kwiaty a wyjątkowo ładne są chryzantemki. Czytam, że masz problem z kretami, może zerkniesz u mnie cz. I str. 41 z 9.12.08 r. (zdjęcie 1 i 2). Ten prosty sposób jest skuteczny w 100 %.
Grzesiu... tym razem pudło
To żuraweczka (heucherella) Gold Strike... ale kto by tam dała radę je rozróżniać... no, chyba że Piterek
Witam wieczornie
Obijam się, ale czasem trzeba... weekend spędzony towarzysko też jest nie do pogardzenia
A dziś przedwieczorna wycieczka do lasu, sadzenie tyci - iglaczków i podlewanie trawnika nawozem z żelazem (oj, to było czuć )
Na foty oczywiście za późno było
Więc dziś idę oglądać u Was...
Fajna ta żurawka. Widzę taką poraz pierwszy :P
Ty Gosieńko to masz oko do takich ciekawostek ... no i oczywiście dobrze zopatrzonego dziadka byliniarza
Witaj Gosiaczku! śliczne zdjęcia, a budleje to faktycznie wabią motyle, co do żurawki popieram przedmówców, śliczna taka niespotykana, czy ja Ci dziękowałam za nasionka? bo mam skleroze? a i wysłać Ci czy zaczekać do spotkania?( zaoszczędze na znaczku ) może jeszcze coś byś chciała?
Gosia - ja się na wysiewach za bardzo nie znam... ale to bylinka, więc raczej można teraz... do doniczek
Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie? Chodzi o nasionka gailardii...
Oneczka - a nie wiem , czy dziękowałaś (skleroza?):lol: , a sprawdzać mi się nie chce... z nasionkami poczekaj do spotkania, sknero
Czy coś jeszcze? No... szeroki parapet