Moja skromna działka Ada.kj cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aduniu, poczytaj u mnie :lol: Ania twierdzi, że to pomyłka z tymi pylnikami :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Giza , masz świetny pomysł z tymi tabliczkami!
Krysiu , zrób tak , jak Gabrysia radzi!Ma dziewczyna łeb na karku!
Skoro nie można skur..... dorwać to może to da efekt? To już nie te czasy!Kiedyś tam było tak bezpiecznie!Teraz nawet strach tam siedzieć , jak sąsiadów nie ma w około....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Masz rację Gosiu. Przecież nagminne zrobiły się kradzieże pieniędzy i dokumentów przy obecności właścicieli na działce. Z jednej strony cieszę się że mam na działkę przy drodze na widoku a z drugiej strony wszystko widać jak na patelni. Chyba muszę porobić tabliczki jak Gabi radzi.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Krysiu, kiedyś to kobitki bały się same chodzić na cmentarz, bo różne łobuzy kradły torebki.
Ale żeby na działce? To się w głowie nie mieści...
O tempora, o mores
:!: :evil:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ado, a ja się obawiam, że tabliczki tylko rozsierdza złodzieja, i oprócz kradzieży nie jest wykluczone, że skutek będzie taki, że może dodatkowo sprowokować jeszcze wandalizm...
Tak jest czesto z tabliczkami na osiedlach "szanuj zieleń", nie dość że nie szanują to jeszcze kopią i podepczą, byle tylko "wejść w dialog" z tabliczką...Więc lepiej się zastanów...czy aby Ci to potrzebne...?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A mówiłam ci że u mnie lepiej bo nie kradną ?
To znaczy, mniej kradną .....
Na szczęście ocalały godecje które tak bardzo mnie zachwyciły :)
Moją ulubioną twoją Pinky Winky ktoś ściął :shock:
No, niechbym ja go za to dorwała :twisted:
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hmn moja propozycja pożyczenia wiatrówki jest nadal aktualna. :x :x :x :x

Ja bym napisała tabliczkę w stylu " jak chcesz coś z mojej działki to przyjdź do mnie dam ci sama a jak przypilnujesz by inni nic nie brali to nawet piwo dostaniesz" :twisted: :twisted: :twisted:

żurawki masz śliczne ja już już mam 2 zaczynam kolekcję hehe ;))) Ale chyba nie masz takiej jak ja mam :D Takiej bordowej.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ado, to o czym piszesz to chyba znak nowych czasów i zdziczenia obyczajów , u nas kwiatów chyba nikt nikomu nie ścina / nie słyszałam/,"wyjąć " jakiegoś krzaczka to i owszem się wiosną zdarzało.
A niedawno sąsiadka przychodzi w południe na działkę a tu pan na drabinie "obrabia"
czereśnię.Do tego nic sobie z niej nie robiąc gwiżdże. W okolicy nie było nikogo więc sąsiadka nic się nie odzywa ale zaznacza swoją obecność poruszając się po działce "z duszą na ramieniu".Pan zakończył spokojnie rwanko, drabinę na plecy i spokojnie bez słowa , poszedł w drugą alejkę.Sąsiadka "wypatrzyła",że poszedł normalnie na swoją działkę i oddał "łup" żonie.Po południu,kiedy sąsiadki już nie było ,pan wrócił z drabiną i z wiadrem i sytuacja się powtórzyła.Obserwował to sąsiad z sąsiedztwa i w pewnym momencie zwrócił głośno uwagę,czy właścicielka dała mu pozwolenie.Pan się nie odzywał tylko gwizdał i rwał..Nadeszli inni sąsiedzi i zaczęła się dyskusja...Pan się bardzo zdenerwował,wzburzony zszedł z drabiny i wściekle wykrzyczał, że on ma prawo oberwać tę czereśnię bo on rwie stojąc na drodze publicznej /alejka główna/, a to co przy drodze jest niczyje!/Czereśnia jest posadzona na granicy działki ale jeszcze na posesji sąsiadki./Okazało się,że to jest stateczny pan działkowicz również z sąsiedniej alejki..Czegoś podobnego nigdy wcześniej nie spotkałam... :?
Maryna. :cry:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Marynko. Właśnie takie zdziczenie się zaczęło. Ręce opadają . I najbardziej podejrzewam o to innych działkowiczów. Część ma w niedalekim sąsiedztwie domy z ogrodami, to jest darmowe zaopatrzenie w sadzonki, są tacy którzy mają po trzy działki, rozpisane na członków rodziny - po co to komu. Chyba żeby sprzedać produkty. Ale jeżeli sam sadzi, opiekuje się tym, to jego sprawa co z tym robi, natomiast u innych kraść to się w głowie nie mieści. Ja w każdym bądź razie tak byłam wychowana i tego się trzymam całe życie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Fakt, że to co wychodzi poza granicę działki teoretycznie jest sąsiada, bądż niczyje - to prawda. Gdzie korzen rośnie to już mniej istotne :wink: Jednak zazwyczaj , wsród kulturalnych, normalnych działkowiczów nie przestrega sie tego, chyba , że za przyzwoleniem :D
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Przyszłam podziękować za życzenia i z przykrością czytam, że znów masz problemy ze złodziejami. Chyba wszędzie jest podobnie tylko skala kradzieży różna. Okropność! Współczuję Ci ogromnie - wiem jak to boli. Żurawki masz cudowne i widzę, że kolekcja systematycznie powiększa się. Ja kilka zamawiałam na allegro, ale więcej tego nie zrobię. Sadzonki tak malutkie, że nie wiem kiedy będą wyglądały ładnie.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Oj Ludzie...moja Babcia też raz poprosiła "meneli" o pomoc w wywiezieniu starej wanny z ogródka na złom, i jeszcze im na piwo dała, i to był jej największy błąd (a ogródek podblokowy), bo odtąd zaczeło ciągle się coś na ogródku psuć- to okienko wybite, to kran urwany, a oni "chętnie" naprawią za piwo, a jakże...Więc odradzam takich "ochroniarzy"...
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eh no to widać nie ma sposobu na tych gnoi. Pozostaje pastuch :twisted:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj KRYSIU znowu czytam ,że miałaś kolekcjonerów cudzej własności .To sa tacy co nie sieją ,nie orzą a tylko zbierają i tylko to im odpowiada . Pan z zarządu też nic sobie nie robi z cudzej własności . Na najbliższym zebraniu wytknęła bym mu to . Może tak był wychowany w domu ,że co Twoje to i moje a co moje to nie ruszaj . Nie wiem czy za takiego pastucha nie miała byś nieprzyjemności . Złodziej może wszystko a właściciel nie może NIC . . Głowa do góry mnie jest również przykro .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu. Z pastuchem to żarty. Jeszcze ktoś mógłby podsunąć baterię i byłaby dodatkowa strata. Przecież człowiekowi to nic nie zrobi, chyba, że mokrymi rękami do drutów by się dotknął. A przez ubranie to nawet go nie telepnie. Tam jest prąd o małej mocy. Muszę wykombinować jakieś ogrodzenie od strony sąsiada, bo tamtędy się przechodzi. U nas jest taki układ działek, że 20 działek ma tylko zewnętrzne ogrodzenie i to nie wysokie. A ludzie jeszcze w dodatku swoich furtek nie zamykają, więc z każdej strony praktycznie jest możliwość wejścia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”