Leśny ogród Moni68 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cynthio: kiedyś to się mówiło: szaleju albo blekotu najadło ..... :roll:
Obydwa hasła są niezłe prawda :?: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Witam Moniko!
Jestem tutaj po raz pierwszy. Na pewno zajrzę częściej. Teraz zrobiłam chwilową przerwę w lekturze " Afryka" (jestem nią oczarowana) by zajrzeć do Twojego ogródka.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ MONIU
Z racji brzydkiej pogody nadrabiałam domowe zaległości i dopiero chwilke znalazłam aby sie przywitać.
Podziękować chce za odwiedziny u mnie, choć ja teraz mniej czasu na forum.
Wczoraj ciepełko i wkopałam lilie.
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko już Hania odpowiedziała na moje pytania w kwestii kolorowych liści.Wczoraj podzieliłam swoją żurawkę na części ,to czy ona mi się nie przyjmie :?:
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Moniś.. Dziękuję! Lawenda Rodziców piękna. :D :D :D Taką chciałabym miec na drugiej działce. Będę działac w tej kwestii.

Wspaniała opowieśc a zdjęcia też niczego sobie! Miasto Twojego Rodzica zachwyca! A teraz mieszka w Polsce?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Pogoda rzeczywiście wiosenna "inaczej". Teraz zaczął padać deszcz . Ledwo z psem udało nam się wrócić na sucho . Myślałam , że coś dzisiaj zrobię na działce a tu znowu nic . Orliki kupiłam takie w torebkach foliowych . Musiałam je przenieść do skrzynki i obsypać ziemią i na balkon . Na zdjęciach wyglądają niesamowicie .
Tak wszyscy czekamy na wiosnę . Moniko - tylko Twoje opowieści i zdjęcia
nastrajają pozytywnie bo pogoda ....
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Cudowna opowieść zaczynająca się jak baśń. Niestety zakończenie...samo życie. Wszystko się powtarza, może metody inne...Skąd w ludziach tyle zawiści i nienawiści? Przecież o ile łatwiej by się wszystkim żyło gdybyśmy byli tolerancyjni...
Zdjęcia zapierają dech! Nawet nie zdajemy sobie sprawy jaki piękny jest ten świat.
Jak wydasz swoje książki to daj znać koniecznie. Muszę je mieć i przeczytać!
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Monia u Grażki pokazałaś zdjęcie lawendy... wiesz może jaka to odmiana? :wink:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

ida74 pisze:Moniko już Hania odpowiedziała na moje pytania w kwestii kolorowych liści.Wczoraj podzieliłam swoją żurawkę na części ,to czy ona mi się nie przyjmie :?:
Ja podzieliłam kiedyś półroczną Lime pie...i padły obie - stara i nowa :oops:
Bezpieczniej oddzielac małe, ale już podrośnięte, które wyłażą, koło matecznej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witajcie wieczorkiem :D :D

Dziękuję Wam za odwiedziny i tyle miłych słów :D :D Pogoda rzeczywiście okropna, można było zapomnieć o jakiejkolwiek pracy w ogrodzie. Ponieważ ciągle mam wyrzyty sumienia, że nic z roślinami nie robię, posadziłam dzisiaj do doniczek achimenesa, szczawika o bordowych liściach, dwie dalie i eucomisy- i tylko na tyle wystarczyło mi ziemi...
To mnie pociesza w oczekiwaniu na wiosnę :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro zrobię lepsze zdjęcie hipka- było ciemno, jak w rodzinnym grobowcu...

Za moment odpowiem na wszystkie posty :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iduś, Hania ma rację- to są żurawki i nie nadają się do dzielenia. Moim zdaniem podzielić można dopiero kilkuletnią roślinę, wcześniej istnieje duże ryzyko zmarnowania. Nie wykluczam, że będą siewki, bo nigdy nie wycinam kwiatostanów przed zimą, a u mnie wyjątkowo łatwo się mnożą. Wiciokrzewom jeszcze się nie przyglądałam, ale na kawałek na pewno możesz liczyć :lol: :lol:

Danusiu, mam nadzieję, że nie zmarzłaś za bardzo. Sadziłam dzisiaj kwiaty do doniczek i trochę mnie wywiało...

Ewuniu, dziękuję, miło, że Ci się podobają :D Pocieszę Cię, że na sobotę zapowiadają +10 i słońce, oby się sprawdziło :!: :!: :!:

Cynthio, bardzo śpiący...a moje dziecię zaraz na siłę zaprowadzę do łóżka, bo jutro idzie już do przedszkola :lol:

Witaj, Alu :D Miło mi, że zechciałaś zajrzeć do ogrodu, w którym na razie nic się nie dzieje... Dziękuję za miłe słowa i zapraszam :)

Giguś, niedługo i ja będę pewnie tylko wieczorami na Forum :) W końcu chyba ta wiosna dotrze i do mnie :lol: :lol: Miałaś dużo lilii do posadzenia :)

Grażynko, dziękuję za miłe słowa :) Rodzice mieszkają trochę tu, trochę tam i latem na Kaszubach :lol:

Joasiu, świetnie nazwane- "inaczej" wiosenna :!: :) Jestem bardzo ciekawa tych orlików :)
Kolejna opowieść na poprawę nastroju jest już w wątku afrykańskim. Później jeszcze coś zamieszczę, muszę w końcu Juniora spać położyć, bo nie mogę się skoncentrować :lol:

Izuniu, masz rację...ludzie ciągle pozostają tacy sami... jeśli uda się wydać, dam znać na pewno :wink: :)
Dziękuję :)

Alu, przy okazji zapytam Ojca o nazwę odmiany :)

Haniu, zgadzam się z Tobą :) Dzielenie młodych żurawek skazane jest chyba na niepowodzenie...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Haniu już nic nie mów ,bo jak one mi padną to się chyba zastrzelę ;:160 Tego podzieliłam ObrazekMoniu sorry ,że u Ciebie :oops: bo mi jakoś dziwnie rósł :roll: Moze ja im teraz daszki plastikowe porobię ,żeby ciepło miały :roll: :cry: :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wita Moniś, mam dziś paskudny dzień.Gabi mi się rozchorowała, ma anginę , dostała zastrzyki i jutro jedziemy do domu.
ida74
---

Post »

Co to jakaś epidemia :?: Mój syn też właśnie dzisiaj zachorował na anginę :cry: :!:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Moniko bardzo ładne te pocieszajki :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”