Dala-mój piękny ogród cz.2
-
x-d-a
Moniko,
U Ciebie w Warszawie wegetacja jest troszkę póżniejsza niż na Dolnym Śląsku. Ale natura jest sprawiedliwa i we wszystkich ogrodach -prędzej czy póżniej- nasze ukochane roślinki rozwiną się i zakwitną.
Dzisiaj u mnie cieplutko i słonecznie. Planuję koszenie trawy i dokończenie obsadzania skrzynek i donic, a mam ich tyle, że ciągnie mi się to od trzech tygodni...
Życzę miłego dnia w ogrodzie i do zobaczenia wieczorem
A dla miłych gości garść irysów z Florencji;

U Ciebie w Warszawie wegetacja jest troszkę póżniejsza niż na Dolnym Śląsku. Ale natura jest sprawiedliwa i we wszystkich ogrodach -prędzej czy póżniej- nasze ukochane roślinki rozwiną się i zakwitną.
Dzisiaj u mnie cieplutko i słonecznie. Planuję koszenie trawy i dokończenie obsadzania skrzynek i donic, a mam ich tyle, że ciągnie mi się to od trzech tygodni...
Życzę miłego dnia w ogrodzie i do zobaczenia wieczorem
A dla miłych gości garść irysów z Florencji;

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu dzięki za śliczne iryski. Zazroszcze pogody u mnie leje bez przerwy.
Miłego popołudnia w ogródku.
Miłego popołudnia w ogródku.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
x-d-a
Geniu,
wszystkie irysy na tej wystawie (bo to był międzynarodowy konkurs irysów) były z tych wysokich, ale stały sztywne, jak żołnierze na warcie i wcale się nie pokładały.
U mnie też już zaczyna być sucho, bo od poniedziałku nie padało.
Wiesiu, Moniko,
tam był istny festiwal najróżniejszych irysów -nigdy w życiu nie widziałam tylu i takich pięknych, choć nie jestem specjalną fanką tych kwiatów.
Krzysiu,
są już zdjęcia rabaty z hostami. Na razie tam jest trochę bałagan, bo wszędzie widać badylki tulipanów i żonkili, niezapominajki - samosiejki. Oprócz host na rabacie rosną liliowce, bodziszki, kokoryczka i po jabłoni pnie się hortensja.

Na pierwszym zdjęciu ścieżka prowadząca do okrągłej rabaty...
wszystkie irysy na tej wystawie (bo to był międzynarodowy konkurs irysów) były z tych wysokich, ale stały sztywne, jak żołnierze na warcie i wcale się nie pokładały.
U mnie też już zaczyna być sucho, bo od poniedziałku nie padało.
Wiesiu, Moniko,
tam był istny festiwal najróżniejszych irysów -nigdy w życiu nie widziałam tylu i takich pięknych, choć nie jestem specjalną fanką tych kwiatów.
Krzysiu,
są już zdjęcia rabaty z hostami. Na razie tam jest trochę bałagan, bo wszędzie widać badylki tulipanów i żonkili, niezapominajki - samosiejki. Oprócz host na rabacie rosną liliowce, bodziszki, kokoryczka i po jabłoni pnie się hortensja.

Na pierwszym zdjęciu ścieżka prowadząca do okrągłej rabaty...
-
x-d-a