Kolorowy ogród Geni cz.5
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu to mnie zaskoczyłaś bo irysy to myślałam że nawet w przyszłym roku nie zakwitną a tu już w tym roku będziesz miała kwiaty . Kilka będę musiała Ci dosłać tych najładniejszych . Tam część na pewno się powtarza ale jak na obsadzenie tego Twojego zbiornika wodnego to w sam raz .Jak zakwitną to pokaż jakie kolorytija pisze:Witaj GeniuPiszesz że u Ciebie dzisiaj deszczyk , u mnie popadało wczoraj wieczorkiem i to całkiem nieżle teraz świeci słoneczko . Iryski od Ciebie ciągle wypuszczają pączki i kwitną , duże też już mają pąki
, pomyśleć jakie będą za rok
.
Buziaki
Genia
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Geniu u ciebie wszystko pięknie kwitnie!Perukowiec ma już pączki?Zaglądam tu często jednak po cichutku.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- e-genia
Witajcie Moniko Ewo u mnie wyszło po deszczu słońce ale się zrobiło gorąco ,poszłam powyrywać chwasty z warzyw no i po pikowałam maki ,Ktoś to obiecał mi maki fioletowe a ja miałam podzielić się swoimi ale nie zapisałam i nie wiem kto ,wiem tylko że ta osoba odwiedziła mnie wtedy chyba pierwszy raz.
Genia
Genia
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witaj Geniu!
Twoje irysy wzbudzają moją żądzę posiadania !
W zeszłym roku jak moje kwitły, chodziłam i całowałam każdy kwiat !
W tym roku, nie widać jeszcze pąków.
Pięknie wygląda rabatka z bratkami przy balkonie (?)
Na takiego śliwkowego maka '' Paty's plume '' też mam chętkę !
Ale u mnie na szczęście brak miejsca na nowe rośliny.(chyba, że coś wyrzucę lub samo wypadnie)
Pozdrawiam.
:P
Twoje irysy wzbudzają moją żądzę posiadania !
W zeszłym roku jak moje kwitły, chodziłam i całowałam każdy kwiat !
W tym roku, nie widać jeszcze pąków.
Pięknie wygląda rabatka z bratkami przy balkonie (?)
Na takiego śliwkowego maka '' Paty's plume '' też mam chętkę !
Ale u mnie na szczęście brak miejsca na nowe rośliny.(chyba, że coś wyrzucę lub samo wypadnie)
Pozdrawiam.

Piękne kwiaty i kolory! Po prostu piękne! Bardzo lubię odwiedzać ten wątek - zawsze jest tak kolorowo! Przede wszystkim bratki! Wiele osób traktuje je jak zło konieczne, a ja uwielbiam. W dzieciństwie notorycznie męczyłam rodziców o bratki, a bóstwem był ogród ciocio-sąsiadki, która miała ich całe rabatki. ;-)
Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gieniu nie martw sie, ze nie bedzie to fotografowac w ogrodzie zawsze jest coś, kwiaty jak ludzie zawsze sa indywidualni, nie powtarzający się, niby tacy sami ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.
Co do irysów to powiem tak: z irysów trzeba wyrywać przekwitłe badylki aby dac szansę innym na drugi rok, po drugie trzeba ich sadzic płytko tak jak piwonie.
a w niedziele i w poniedziałek pomacham Tobie będę w Twojej okolicy.
Miłego dnia
Co do irysów to powiem tak: z irysów trzeba wyrywać przekwitłe badylki aby dac szansę innym na drugi rok, po drugie trzeba ich sadzic płytko tak jak piwonie.
a w niedziele i w poniedziałek pomacham Tobie będę w Twojej okolicy.
Miłego dnia
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- e-genia
Ago,Basiu ,taro, Igo dzięki za miłe komentarze .
Taro wiem jak postępować z iryskami za to co rok tak pięknie kwitną u mnie nigdy nie mam z nimi problemu . A kwiaty przekwitnięte trzeba usuwać od wszystkich roślin bo nie tylko że szpecą ale i mogą mieć zły wpływ na następne kwitnienie .Bardzo się cieszę że zwiedzisz Toruń
Basiu z bratkami mamy to samo nawet nie pousuwałam samosiejek bo tak je uwielbiam i podobnie jak Tobie kojarzą mi się z dzieciństwem .
Taro wiem jak postępować z iryskami za to co rok tak pięknie kwitną u mnie nigdy nie mam z nimi problemu . A kwiaty przekwitnięte trzeba usuwać od wszystkich roślin bo nie tylko że szpecą ale i mogą mieć zły wpływ na następne kwitnienie .Bardzo się cieszę że zwiedzisz Toruń
Basiu z bratkami mamy to samo nawet nie pousuwałam samosiejek bo tak je uwielbiam i podobnie jak Tobie kojarzą mi się z dzieciństwem .