Ogródeczek An-ki
Witam,już jestem( byłam zajęta smutnymi uroczystościami-(2 pogrzeby w ciągu 5 dni to za duzo).
Grażynko-Kogro bylismy w Lublińcu a tam lasy,a w lasach i już przed lasem bardzo dużo grzybiarzy i to z pełnymi kobiałkami.Nic nie kupiłam bo jechaliśmy na pogrzeb a z powrotem wracaliśmy o zmroku.Ale grzyby są.
Jadziu i może masz już jakieś wiadomości z targu?Moje wszystkie mają pąki i rozwijają się.(oczywiście róże).
Dzisiaj dostałam Pomponellę i Rhapsody in blue.Pozdrawiam.
Izunia witam w moim ogródku.Cieszę się,że zajrzałaś i cos tam spodobało sie.
Danuśko to może wreszcie będę się mogła(latem) czymś pochwalic.

A niektóre wyglądają tak- jakaś bestia ,amator bratków pożera je.

Grażynko-Kogro bylismy w Lublińcu a tam lasy,a w lasach i już przed lasem bardzo dużo grzybiarzy i to z pełnymi kobiałkami.Nic nie kupiłam bo jechaliśmy na pogrzeb a z powrotem wracaliśmy o zmroku.Ale grzyby są.
Jadziu i może masz już jakieś wiadomości z targu?Moje wszystkie mają pąki i rozwijają się.(oczywiście róże).
Dzisiaj dostałam Pomponellę i Rhapsody in blue.Pozdrawiam.
Izunia witam w moim ogródku.Cieszę się,że zajrzałaś i cos tam spodobało sie.
Danuśko to może wreszcie będę się mogła(latem) czymś pochwalic.

A niektóre wyglądają tak- jakaś bestia ,amator bratków pożera je.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Tunbergia dopiero od 2 tygodni jest w pełnym rozkwicie.Miała służyć jako tło dla Ghisleine de Feligonde,no ale spóżniła się.Ona kwitnie a Gisie już mają ostatnie podrygi.Szkoda,byłaby piękna kompozycja.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nareszcie już jesteś i w końcu wkleiłaś jakieś fotki,czarnooka Zuzanna też u mnie od niedawna kwitnie i wplątała się w róże i inne badylki ,które jeszcze sterczą...
Grażyna dała mi dzisiaj Rhapsody ,będziemy porównywać ,u której piękniej kwitnie...,stawiam na Grażkę,miejsce w rozmiarze XL i super lampa robią swoje.
Bratek Twój bardzo pocieszny
,pewnie opuchlak go zjadł,on wszystkożerny -paskuda jedna... należałoby w nocy czatować i ubić gada 

Bratek Twój bardzo pocieszny

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu masz tutaj zestaw ujęć róży Rhapsody in Blue
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DFKn
http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DFKn
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anka u Ciebie wcale jesieni nie widać.
Bratkiem pewno częstują się ślimaki - to jeden z ich przysmaków.
Bratkiem pewno częstują się ślimaki - to jeden z ich przysmaków.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Alionuszko nasza Frantasia piekna już się cieszę tylko nie mogę zdecydować gdzie ją posadzić.Ale takie dylematy są jak najbardziej wskazane.
Danusiu pamiętam o Tob ie a także o Halince.Pojadę do tej szkółki i kupię jak będą a jak nie to wykarczujemy u mnie.
Grażynko tych amatorów jest pewnie więcej,bo hosty też poogryzane.To paskudy!
Jadziu ze Sliwkami i do tego drożdżowy i do tego z kruszonką -to rarytas ,który niestety wymaga dużo pracy,a my teraz takie zajete jesiennymi pracami,że trzeba pójść na łatwiznę.(tym bardziej,że jako gotowiec ciasto to jest przepyszne)
Lecę do ogródka bo rozwinęły się róże.Trzeba je pogłaskać,powąchać i oczywiście "sfocić".
Danusiu pamiętam o Tob ie a także o Halince.Pojadę do tej szkółki i kupię jak będą a jak nie to wykarczujemy u mnie.
Grażynko tych amatorów jest pewnie więcej,bo hosty też poogryzane.To paskudy!
Jadziu ze Sliwkami i do tego drożdżowy i do tego z kruszonką -to rarytas ,który niestety wymaga dużo pracy,a my teraz takie zajete jesiennymi pracami,że trzeba pójść na łatwiznę.(tym bardziej,że jako gotowiec ciasto to jest przepyszne)
Lecę do ogródka bo rozwinęły się róże.Trzeba je pogłaskać,powąchać i oczywiście "sfocić".
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
No to do dzieła:

Rothenburg -cały krzak w pakach
ostatni kwiat Fresii
bardzo długo trwa rozwjanie się pąka i długo pozostaje piękna na kraku(flamenco)
Papageno jeszcze się trzyma,ale to też już ostanie podrygi
Fischer,s Mens

Blues

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Przepięknie wygląda Hanna i jak już do znudzenia piszę-pachnie.Pod stopami ma czerwoną okrywową róże a teraz za plecami posadziłam białą pnacą.Rozjaśni kącik i podkreśli jeszcze bardziej urodę Hanny.
to jeszcze rothenburg
Hanna

Cleire ma jeszcze 2 pąki
taras w jesiennej szacie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Zakupy podziwiałam -nie Nostalgia ładna,Chopin zawsze mi sie podobał,ale te białe kwiaty nieziemskie.
Jadziu no to zostały patole.A może kiedyś trafimy na Secret,w końcu wszystkiego od razu nie można mieć.
A Pomponella wyglada tak:

Ladnie ukorzeniona sadzonka,natomiast Frantasia(Rhapsody in Blue) korzonki ma mniejsze ,ale też nie należy narzekać.(Rosarium)
Jadziu no to zostały patole.A może kiedyś trafimy na Secret,w końcu wszystkiego od razu nie można mieć.
A Pomponella wyglada tak:

Ladnie ukorzeniona sadzonka,natomiast Frantasia(Rhapsody in Blue) korzonki ma mniejsze ,ale też nie należy narzekać.(Rosarium)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka