Mój ogrodowy zakątek- Priam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogrodowy zakątek- Priam
Mariolu - to miłe, ze potrafisz dostrzec piękno w pasji sąsiada ;) Wielu ludzi złości się i narzeka na takie sąsiedztwo. Jeżeli chodzi o liczebność gołębi u dziadka to jest regulowana w naturalny sposób. Co roku jastrząb zabija gołębie co przyprawia dziadka o zawrót głowy.
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Winniczki ,z tego co zauważyłam ,to u mnie roślinek nie zjadają .Nie odnotowuję żadnych szkód -hosty całe ,aksamitki też ,więc nie wiem czym tak naprawdę się żywią .Jedynie minusy ich istnienia obserwuję na ścianach domu -ślady po śluzie i kupkach [trudne do zmycia .]Priam pisze:Witajcie Moi Mili
Anulko- dziękuję za miłe odwiedziny. Jeże zawsze będą u mnie miłymi gośćmi. Są na tyle pożyteczne, że z wielką przyjemnością patrzę jak przeszukują mój ogród i podwórko. Może dzięki nim będzie u mnie mniej chrabąszczy, opuchlaków i ślimaków.
Jolu - zawsze jesteś u mnie bardzo miłym gościem. Czy "Twoje winniczki" powodują duże szkody?? Tego osobnika powyżej wyniosłem na drugą stronę ulicy w nadziei, że pójdzie sobie w inną stronę np. do lasu ;)
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku, sporo gości zwierzęcych w Twoim ogródku.Śliczny jeż.
- Priam
- Przyjaciel Forum
Jolu - cieszy mnie to, ze winniczki nie są takie uciążliwe ;) Myślę, ze ich jaja dotarły do mojego ogrodu wraz z jakąś roślina i się rozwinęły.
Ewo - pozazdrościłem innym tego, ze bywają u nich jeże i u mnie też się znalazł ;)
Ewo - pozazdrościłem innym tego, ze bywają u nich jeże i u mnie też się znalazł ;)
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku, piękne zdjęcia gołębi 
Winniczki zbieraj na początku maja do jedzenia

Winniczki zbieraj na początku maja do jedzenia

- Priam
- Przyjaciel Forum
Moniko - nie jadam winniczków więc ich nie zbiorę. Takie przekąski zostawię jeżom ;)
- Priam
- Przyjaciel Forum
Kilka zdjęć z wakacji w Pucku/ Gdyni

Zachęcam do włączenia się do dyskusji ;)
Wątek ekologiczny/ Ochrona środowiska

Zachęcam do włączenia się do dyskusji ;)
Wątek ekologiczny/ Ochrona środowiska
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pieknie u Ciebie Przemku
i na dodatek udzielasz tylko mądrych porad, z których już nie raz skorzystałam (zwłaszcza w sprawie cebul).
Zachwyty nad gołębiami w pełni uzasadnione, cudne kolory - niektóre są prawie błękitne! Ja niestety mam złe doświadczenia, ale z hodowcami gołębi, którzy nie tolerują kotów - dwa moje kocurki zostały otrute... Całe szczęście nie wszyscy są tacy okrutni.
A jeża też mam w ogrodzie - ostatnio wygrał stracie z bokserem sąsiadów, niesamowite to było.... pies wrócił z podkulonym tym czymś co ma zamiast ogona

Zachwyty nad gołębiami w pełni uzasadnione, cudne kolory - niektóre są prawie błękitne! Ja niestety mam złe doświadczenia, ale z hodowcami gołębi, którzy nie tolerują kotów - dwa moje kocurki zostały otrute... Całe szczęście nie wszyscy są tacy okrutni.
A jeża też mam w ogrodzie - ostatnio wygrał stracie z bokserem sąsiadów, niesamowite to było.... pies wrócił z podkulonym tym czymś co ma zamiast ogona

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Priam
- Przyjaciel Forum
Andziu - cieszę się bardzo, że moje rady się przydają ;) Rośliny cebulowe są tymi które uwielbiam więc tym bardziej sprawia mi radość, gdy ktoś może korzystać z mojego doświadczenia.
Pasja do ptaków jest u mnie zakorzeniona genetycznie ;) dziadek hoduje gołębię, tata hodował gołębię, szczygły a ja kanarki (teraz tylko jednego). Bardzo fascynują mnie dzikie ptaki, a szczególnie sikorki modre i szczygły.
Jeż to u mnie w ogrodzie nowość. Babcia była zaskoczona bo już dawno nie było tam jeży. Kiedyś jak babcia była młoda to mówiła, ze jeże były codziennością a teraz tylko miłym przypadkiem.
Pasja do ptaków jest u mnie zakorzeniona genetycznie ;) dziadek hoduje gołębię, tata hodował gołębię, szczygły a ja kanarki (teraz tylko jednego). Bardzo fascynują mnie dzikie ptaki, a szczególnie sikorki modre i szczygły.
Jeż to u mnie w ogrodzie nowość. Babcia była zaskoczona bo już dawno nie było tam jeży. Kiedyś jak babcia była młoda to mówiła, ze jeże były codziennością a teraz tylko miłym przypadkiem.
Przemku ale u Ciebie tłoczno..
Jeże też u nas kiedyś byly ale teraz nie widzę. Gołębie mial mój szwagier i do dzisiaj ma sentyment do tych ptaszków. Może o nich rozmawiac godzinami.
Śliczne zdjęcia gołębi.
pozdrawiamy
Ewa i Krzysiek

Jeże też u nas kiedyś byly ale teraz nie widzę. Gołębie mial mój szwagier i do dzisiaj ma sentyment do tych ptaszków. Może o nich rozmawiac godzinami.
Śliczne zdjęcia gołębi.
pozdrawiamy
Ewa i Krzysiek
- Priam
- Przyjaciel Forum
Zwierzęta zawsze budzą w nas raczej pozytywne emocje i to jest fajne. Jeże, gołębie, motyle - miło się na nie patrzy.
Obcowanie z nimi to sama przyjemność ;)
Obcowanie z nimi to sama przyjemność ;)
Witaj Przemku . Spacerowałam już nieraz po Twoich wątkach,ale tak po cichutku. Ja dopiero zaczynam przygodę z ogródkiem
Piękny ogród , widać ile włożonej pracy i serca w to
Pozdrawiam Iwona

Pozdrawiam Iwona
Pozdrawiam Iwona
" co nas nie zabije , to nas wzmocni "
" co nas nie zabije , to nas wzmocni "
- Priam
- Przyjaciel Forum
To miłe kiedy ktoś dostrzega Twój wysiłek. Wtedy wiesz, że to co robisz ma sens.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj Przemku czy Twoje fiołki jeszcze kwitną . Jeden krzaczek nawet nie myśli o spaniu za to drugi już sobie odpoczywa . Piękne gołębie . Mój tata jak żył miał ich 100 i mase nagród i dyplomów . Ale to już zamierzchłe czasy
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witaj Priam
z gołębiami miałam 2 lata temu przygodę.......przyfrunęły 2 zaobrączkowane do smoczej..........zmęczone i z poszarpanymi lotkami
..długo szukałam GOŁęBIARZY w okolicy.....ale znalazłam
.ciekawe ptaszyska trafiły do gołębnika i myslę że i do właściciela.......
lubię fotomorze
z gołębiami miałam 2 lata temu przygodę.......przyfrunęły 2 zaobrączkowane do smoczej..........zmęczone i z poszarpanymi lotkami

lubię fotomorze

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści