Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nad Twoim ogrodem Ewelinko zawieszony jest chyba jakis gigantycznych rozmiarów parasol - róże i inne wyglądają tak, jakby tu nigdy nie padał wielodniowy paskudny deszcz, nie było burz i wiatrów... radość dla oczu, radośći zachwyt...
No i jeszcze można sobie zrobić kawusię, a każdy przepis pyszniejszy
No i jeszcze można sobie zrobić kawusię, a każdy przepis pyszniejszy

- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko,w takim otoczeniu mogę pić i dziurawiec
Prześlicznie jest w Twoim ogródku

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewelino - dawno na forum mnie nie było więc teraz nadrabiam zaległości. U Ciebie jak zwykle z wielką przyjemnością spacerowałam. Widzę, że rododendrony ustąpiły miejsca różom. Leonardo rewelacyjny.
Proszę o aktualne fotki cienistych zakątków. Tych pod ścianą domu, bardzo je lubię.
Musze miodunke dokupić, do tworzonej u mnie cienistej rabaty.
Proszę o aktualne fotki cienistych zakątków. Tych pod ścianą domu, bardzo je lubię.
Musze miodunke dokupić, do tworzonej u mnie cienistej rabaty.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewelinko 
Nie pamiętam już jakimi ścieżkami dotarłam do Twojego ogrodu, ale przejrzenie całego wątku zajęło mi tydzień. To jedno z takich miejsc, gdzie warto nie tylko zerkać na fotki, ale też czytać. Zachwyciłam się kompozycjami, cudna hortensja pnąca (zawsze jej wypatruję i czekam aż moja będzie TAKA). Trawnik obłędny - serdecznie dziękuję za wskazówki, co robić, by czuł się dobrze i wyglądał pięknie.
Zaskoczył mnie podagrycznik, bo u mnie po dwóch latach ostrej walki wreszcie nieco się poddał - jeszcze próbuje tam i ówdzie, ale dzięki temu zdradza mi siedzibę wroga i zostaje bezlitośnie wyrwany z korzeniami. Choćby nie wiem jak cudną odmianę wyhodowano - a Twój jest naprawdę ładny - nie posadzę podagrycznika NIGDY! Kojarzy mi się jedynie z mordowaniem, plewieniem, wyrywaniem i niszczeniem. Miałam łąkę podagrycznikową... Teraz wreszcie mam łąkę trawiastą
Będę często zaglądać - jak zobaczysz podeptaną trawę, to znaczy że byłam ja, leżałam, gwizdałam, machałam stopą i się zachwycałam. Masz wspaniały ogród!

Nie pamiętam już jakimi ścieżkami dotarłam do Twojego ogrodu, ale przejrzenie całego wątku zajęło mi tydzień. To jedno z takich miejsc, gdzie warto nie tylko zerkać na fotki, ale też czytać. Zachwyciłam się kompozycjami, cudna hortensja pnąca (zawsze jej wypatruję i czekam aż moja będzie TAKA). Trawnik obłędny - serdecznie dziękuję za wskazówki, co robić, by czuł się dobrze i wyglądał pięknie.
Zaskoczył mnie podagrycznik, bo u mnie po dwóch latach ostrej walki wreszcie nieco się poddał - jeszcze próbuje tam i ówdzie, ale dzięki temu zdradza mi siedzibę wroga i zostaje bezlitośnie wyrwany z korzeniami. Choćby nie wiem jak cudną odmianę wyhodowano - a Twój jest naprawdę ładny - nie posadzę podagrycznika NIGDY! Kojarzy mi się jedynie z mordowaniem, plewieniem, wyrywaniem i niszczeniem. Miałam łąkę podagrycznikową... Teraz wreszcie mam łąkę trawiastą

Będę często zaglądać - jak zobaczysz podeptaną trawę, to znaczy że byłam ja, leżałam, gwizdałam, machałam stopą i się zachwycałam. Masz wspaniały ogród!

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Ewelino,
przejrzałam cały twój wątek od początku, obejrzałam wszystkie zdjęcia i dołączam do grona wielbicieli Twojego ogrodu !
- Jest piękny o każdej porze roku !
- Elegancki, perfekcyjnie zadbany i pełen harmonii.
- Detale niezwykle wysmakowane
- Skalniak wyjątkowy - te płaskie kamienie... niesamowite rojniki, rośliny jakoś tak "ładnie podane"
- Klimatyczne drzewa porośnięte bluszczem i hortensją
I w tym wszystkim urocza i mądra ogrodniczka...
I jeszcze kilka "zachwytów", ale połączonych z pytaniami :
- śliczna psianka jaśminowa (ta nazwa...) - czy możesz napisać czy ładnie Ci rośnie?
- wspaniałe róże, bez śladu jakiejkolwiek choroby, jak je pielęgnujesz (rosną też w gruncie przecież )?
- piękne te omszałe głazy...czy same tak zarosły czy smarowałaś je jogurtem?
- zaciekawiła mnie subtelna ismena- nie wygląda,że w doniczce posadziłaś ją co 20 cm, a może tyle gałązek wyrosło z jednej cebuli? Czy posadziłaś ją w kwietniu do doniczki i zostawiłaś na dworze ?
Mam nadzieję , że miło spędzasz czas na urlopie , ale niedługo do nas wrócisz !
przejrzałam cały twój wątek od początku, obejrzałam wszystkie zdjęcia i dołączam do grona wielbicieli Twojego ogrodu !
- Jest piękny o każdej porze roku !
- Elegancki, perfekcyjnie zadbany i pełen harmonii.
- Detale niezwykle wysmakowane
- Skalniak wyjątkowy - te płaskie kamienie... niesamowite rojniki, rośliny jakoś tak "ładnie podane"
- Klimatyczne drzewa porośnięte bluszczem i hortensją
I w tym wszystkim urocza i mądra ogrodniczka...
I jeszcze kilka "zachwytów", ale połączonych z pytaniami :
- śliczna psianka jaśminowa (ta nazwa...) - czy możesz napisać czy ładnie Ci rośnie?
- wspaniałe róże, bez śladu jakiejkolwiek choroby, jak je pielęgnujesz (rosną też w gruncie przecież )?
- piękne te omszałe głazy...czy same tak zarosły czy smarowałaś je jogurtem?
- zaciekawiła mnie subtelna ismena- nie wygląda,że w doniczce posadziłaś ją co 20 cm, a może tyle gałązek wyrosło z jednej cebuli? Czy posadziłaś ją w kwietniu do doniczki i zostawiłaś na dworze ?
Mam nadzieję , że miło spędzasz czas na urlopie , ale niedługo do nas wrócisz !